صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

۸۰ درصد مبتلایان به آنفلوانزا به بستری‌شدن نیاز ندارند

  • کد خبر: ۳۰۸۴۳۶
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۰
رئیس گروه پیشگیری و مقابله با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بین ۷۰ تا ۸۰ درصد مبتلایان به آنفلوانزا به مراجعه حضوری و بستری‌شدن در بیمارستان نیاز ندارند و با مراقبت‌های اولیه قابل‌درمان هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا نهبندانی افزود: ۲۰ درصد دیگر از مبتلایان به آنفلوانزا که نیاز به مراجعه حضوری و بستری در بیمارستان دارند، جزو گروه‌های پر خطر همچون مادران باردار، سالمندان، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای یا بیماران خاص و صعب العلاج، بیماران سرطانی، دیابتی و افراد دارای عوارض حاد و مزمن آنفلوانزا هستند.

وی با بیان اینکه شروع ناگهانی بیماری، تب بالای ۳۸ درجه، بی حالی و بدن درد از جمله علایم اولیه ابتلای فرد به بیماری آنفلوانزا است، ادامه داد: کمر درد، سر درد، درد پشت حدقه چشم، درد گردن و بی اشتهایی از دیگر علایم ابتلا به آنفلوانزا است.

رئیس گروه پیشگیری و مقابله با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه علائم بیماری آنفلوانزا عموما بیشتر در عصر‌ها یا شب‌ها بروز می‌کند، گفت: علایم این بیماری در کودکان بیشتر به صورت علایم گوارشی و اسهال بروز می‌کند

وی افزود: در صورت بروز علایم بیماری آنفلوانزا در افراد توصیه می‌شود که فرد استراحت و خود را قرنطینه کرده، ظروف غذاخوری خود را از سایرین جدا، فاصله اجتماعی را رعایت و از ماسک استفاده کند.

نهبندانی تاکید کرد: فرد مبتلا باید به طور مستمر دست‌های خود را شسته و ضدعفونی کند، دستمال‌های استفاده شده را درون پلاستیک و یا ظرف دربدار قرار دهد، از حضور در تجمعات و فضا‌های شلوغ سربسته خودداری و مایعات گرم، میوه، سوپ و ویتامین‌ها مصرف کند.

افزایش ۲۱ درصدی تست‌های مثبت آنفلوانز

وی در ادامه گفت: اگر علایم بیماری آنفلوانزا بیش از ۲۴ تا ۴۸ ساعت به طول انجامید و تب بالا با مصرف قرص مسکن استامینوفن کاهش نیافت و یا فرد مبتلا جزو گروه‌های پر خطر باشد، این بیماران باید ابتدا با نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت تماس گرفته و شرح حال خود را توضیح دهند تا اطلاعات آنان در سامانه ثبت و توصیه‌های لازم به آنها ارایه شود و از آن لحظه به بعد یک مراقب سلامت پیگیر احوال بیمار خواهد شد.

رئیس گروه پیشگیری و مقابله با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: اگر علایم بیماری بیشتر از ۴۸ ساعت طول کشید و شرایط بیمار حادتر شد، آن وقت به همان مرکز خدمات جامع سلامت با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک و در ساعت فعالیت مرکز به آنجا مراجعه کند تا توسط پزشک متخصص عفونی یا متخصص داخلی یا پزشک عمومی ویزیت و داروی مورد نیاز درمان بیماری ویروسی برای وی تجویز شود.

وی افزود: در صورتی که پزشک معالج تشخیص دهد بیمار جزو گروه‌های پر خطر یا دارای علایم حاد بیماری‌های تنفسی و نیازمند دریافت خدمات بستری است، وی را به سطوح بالاتر ارجاع می‌دهد که این بیمار با ارایه معرفی‌نامه در بیمارستان ارجاع داده شده زودتر پذیرش و بستری خواهد شد.

نهبندانی با اشاره به پیک شیوع آنفلوانزا و افزایش افزون بر ۲۱ درصدی آمار تست‌های مثبت آنفلوانزا در هفته سوم آذرماه امسال در شرایط برودت هوا ادامه داد: خوشبختانه تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات استان در این بازه زمانی منجر به شکسته شدن پیک بیماری و زنجیره انتقال آن و کاهش آمار تست‌های مثبت آنفلوانزا در هفته نخست دی ماه شد و در این مدت هشت درصد تست‌های آنفلوانزا مثبت شدند.

وی گفت: با توجه به در پیش بودن پیک‌های جدید آنفلوانزا در روز‌های آینده، توصیه می‌شود مراکز آموزشی تعطیل یا دانش‌آموزان و افراد شاغل مبتلا به بیماری‌های تنفسی و آنفلوانزا از حضور در مراکز آموزشی و ادارات خودداری و در منزل استراحت کنند تا چرخه انتقال بیماری شکسته شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.