به گزارش شهرآرانیوز، دکتر آرش قلوبی، اظهار کرد: برخی فاکتورهای عمده بیماریهای قلبی و عروقی داریم که شامل دخانیات، چربی و فعالیت بدنی بوده و مواردی مانند دخانیات موجب دیابت، مشکلات و اختلالات خونی هم میشود که عضوهایی همچون قلب را هم درگیر میکند.
وی تصریح کرد: عواملی مانند آلودگی هوا، آلودگی صوتی، آلودگی محیط کار در صنایع، افسردگی، اضطراب، فشارهای کاری و شغلی در بیماریهای قلبی نقش دارند.
عضو هیأت علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سن ابتلا به بیماریهای قلبی کاهشی بوده و این گروه از بیماران سبک زندگی نادرست مانند تحرک کمتر، استفاده از غذاهای ناسالم و باکیفیت پایین مانند فستفودها و همچنین مصرف انواع دخانیات مشاهده شده است، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که باید به سمت یک اقدام جمعی در جهت کاهش بیماریهای قلبی و عروقی برویم و با همکاری مردم گامی مؤثر در جهت پیشگیری از انواع بیماریهای قلبی و عروقی برداریم.
دکتر قلوبی با اشاره به اینکه سن انواع بیماریهای قلبی و نیز سکته قلبی ۱۰ سال جوانتر شده که این موضوع یک هشدار جدی است، بیان کرد: در کشورهای همسایه ایران مانند آذربایجان، ترکیه و نیز کشورهای حاشیه خلیح فارس افزایش تعداد بیماران قلبی و کاهش سن این گروه از بیماران دیده شده و برای پیشگیری از بیماریهای قلبی باید به فعالیت بدنی مناسب، تغذیه و سبک زندگی سالم و عدم مصرف انواع دخانیات توجه نماییم.
وی تأکید کرد: سیگار، قلیان و دیگر مواد دخانی مضر هستند و علاوه بر بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانزا هم هستند و در بسیاری از بیماران قلبی ویزیت شده سابقه مصرف سیگار و انواع مواد مخدر دیده شده است و در آخرین آمار هم که توسط انجمن قلب آمریکا ارائه شده سیگار و تریاک به عنوان خطرهای جدی بیماریهای قلبی و عروقی شناخته شدهاند.
متخصص بیماریهای قلب و عروق ادامه داد: با توجه به اینکه مخدرها اثرات مُسکنی دارند علائم بیماری را خاموش مینمایند و بیماران زمانی مراجعه میکنند به وضعیت حاد و پیشرفته بیماری رسیدهاند و در چنین مواقعی کار درمان برای پزشک و تیم درمان سخت میشود.
دکتر قلوبی تصریح کرد: سیگارهای الکترونیکی مانند سیگارهای طبیعی و عادی خطرناک هستند و این سیگارها تنها برای کسانی که قصد ترک سیگار را دارند به مدت یک سال اجازه استفاده داده شده و بیشتر از این زمان توصیه نمیشود، زیرا با صدمات قلبی و ریوی همراه است.
وی با بیان اینکه بیماران قلبی در وزیتهای روزانه از سن ۳۰ تا ۸۰ سال بوده و بیشترین گروه آنها در سنین ۴۵ تا ۵۵ سال هستند، خاطرنشان کرد: اگر این بیماران به توصیههای پزشک خود توجه کنند و اینکه مصرف منظم داروها را طبق تجویز پزشک مربوطه داشته باشند میتوانند بر بیماری غلبه کنند و به زندگی عادی بازگردند.
عضو هیأت علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به عموم بیماران از جمله افراد با مشکلات و بیماریهای قلبی و عروقی توصیه میکنیم که به شکل خودسرانه مصرف و هر قطع هیچ نوع دارویی را نداشته باشند، زیرا همانگونه که خودردرمانی و مصرف خودسرانه انواع داروها خطرناک است، قطع دارو هم که با بهتر شدن و یا قطع شدن علائم بیماری صورت میپذیرد خطرناک است و باید در این خصوص هم طبق نظر و تجویز پزشک مربوطه اقدام کنیم و اینکه نگران عوارض دارویی هم نباشیم، چرا که پزشک معالج آن نسخه را متناسب با مشکل و نیاز آن بیمار تجویز کرده و باید این داروها تا زمانی که برای فرد بیمار نیاز است مصرف شود.