درحالیکه دونالد ترامپ و جو بایدن وارد سه روز پایانی مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری آمریکا شدهاند، نتایج کنونی رأیهای الکترال کالج در ایالتها، بایدن را با ۲۱۷رأی قطعی و ۱۱۷رأی محتمل، پیروز میدان نشان میدهند.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ درحالیکه دونالد ترامپ و جو بایدن وارد سه روز پایانی مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری آمریکا شدهاند، نتایج کنونی رأیهای الکترال کالج در ایالتها، بایدن را با ۲۱۷رأی قطعی و ۱۱۷رأی محتمل، پیروز میدان نشان میدهند. درمقابل، ترامپ با ۹۶رأی قطعی و ۴۸رأی محتمل، با ۲۷۰ رأی لازم برای پیروزی فاصله دارد، اما هنوز برای پیشبینی دقیق نتیجه انتخابات بسیار زود است. در این روزهای باقیمانده چندین ایالت در غرب میانه آمریکا، درباره پیروزی ترامپ یا بایدن تصمیم خواهند گرفت. به گزارش «نیویورکتایمز»، این ایالات در وضعیت اضطراری شیوع ویروس کرونا قرار دارند و درنتیجه رویکردهای متفاوت دو نامزد انتخاباتی درباره مدیریت کرونا، بر نتیجه آرای مردمی بسیار اثرگذار خواهد بود.
درحالیکه هفته گذشته، رکورد ابتلا به کرونا در آمریکا شکسته شد، روز جمعه ترامپ همچنان اصرار داشت که این بیماری جدی نیست. وی در کمپین انتخاباتی خود در میشیگان، ادعا کرد که پزشکان آمریکایی برای سودجویی، در آمار مرگ براثر کرونا اغراق میکنند. وی گفت اگر پزشکان گزارش دهند که بیماران براثر کرونا مردهاند، حقوق بیشتری دریافت میکنند. روز جمعه ترامپ در ایالت مینهسوتا نیز حاضر شد، اما بهدلیل محدودیت اجتماعی در این ایالت که مانع از سخنرانی وی درمقابل جمعیت زیادی از طرفداران میشد، در کمتر از ۳۰دقیقه با عصبانیت صحنه را ترک کرد.
در همان روز، جوزف بایدن در ایالت آیووا، نگرشی متفاوت درباره کرونا در پیش گرفت و از شیوه مدیریت بحران کرونا توسط دولت ترامپ انتقاد کرد. همچنین در توقفی کوتاه در ایالت مینهسوتا، بایدن با اشاره به اتهام ترامپ به پزشکان، گفت: «پزشکان و پرستاران برای نجات جان مردم هر روز سر کار خود حاضر میشوند. آنها کارشان را انجام میدهند. دونالد ترامپ نیز باید دست از حمله به آنها بردارد و کار خود را انجام دهد.»
بایدن امروز همچنین یکی از آخرین سخنرانیهای خود را در ایالت فیلادلفیا، که به بزرگترین بازار رسانهای آمریکا مشهور است، برگزار خواهد کرد.
به گزارش «رویترز»، تاکنون بیش از ۸۵میلیون نفر از شهروندان آمریکایی، در رأیگیری پستی مشارکت کردهاند. طبق نظرسنجیها، جو بایدن درمیان کسانی که ازطریق پست رأی خود را ارسال کردهاند، محبوبیت بیشتری دارد. بااینحال پیشبینی میشود که در رأیگیریهای حضوری در تاریخ ۳ نوامبر، رقابت میان این دو نامزد بسیار تنگاتنگ باشد.
علاوهبراین، نگرانیها درمورد احتمال آشوب و ناآرامی در سراسر ایالاتمتحده درپی اعلام نتیجه انتخابات رو به افزایش است؛ بهویژه اینکه در سال گذشته اعتراضات به تبعیض نژادی، مدیریت بحران کرونا و افزایش نرخ بیکاری در ایالاتمتحده، بسیاری از مردم ایالات را به خیابانها کشانده بود. نیروهای پلیس ایالاتمتحده در حال آمادهباش برای مقابله با ناآرامیهای جدید پس از انتخابات هستند.