ویدئو | این ویدئو را خانم‌های علاقمند به کاشت ناخن باید حتما ببینید بی‌توجهی به جوانی جمعیت باعث کاهش آمار به ۴۲ میلیون نفر می‌شود راه مدیریت سونامی سالمندان شهادت سید حسن نصرالله سرمنشأ پیروزی بر رژیم اشغالگر است چالش سالمندی و تنهایی | چگونه تنش‌های ایجادشده در زندگی یک والد تنها را مدیریت کنیم؟ اعزام تیم ملی راگبی بانوان به نپال با هدایت سرمربی مشهدی سومی مدرن در لیگ دختران کشور ۳۵۰ دختر ناشنوا در مدارس خراسان رضوی در حال تحصیل هستند عملکرد والدین سرمنشأ درس‌خواندن‌های افراطی فرزندان «همسه» یک نقش تابوشکن است/ اولین سیلی عمرم را در سریال «طوبی» زدم نقش روحیات زنانه در میزان گرایش به معنویت ویدئو | پیکر مادر شهید خرازی بعد از فراق چهل‌ساله، در خاک آرام گرفت پیام جمیله علم‌الهدی به همسران شهید سیدحسن نصرالله، شهید هنیه و شهید قاووق: این شما هستید که واقعیت زن بودن را به طور دقیق معنا می‌کنید داستان همیشگی خانه‌های بچه دار: «ظرف بستنی و مشق نصفه» پیام همسر شهید نبیل قاووق خطاب به ملت ایران هشدار : سن ابتلا به سرطان سینه در خراسان رضوی از میانگین کشوری و جهانی کمتر است سالاد سیب زمینی، کم هزینه و جذاب برای کودکان + دستور پخت شهادت سیدحسن نصرالله از حیات او برای رژیم صهیونیستی خطرناک‌تر خواهد بود ضد آفتاب رنگی استفاده کنیم یا بی رنگ؟ در دنیایی از سکوت چه می‌گذرد؟ | روایت قصه بانوی ناشنوا در فیلم سینمایی «بیصدا حلزون» چگوارای جهان عرب | مادران زیادی اسم پسرشان را «حسن» خواهند گذاشت
سرخط خبرها
بانوان خراسان رضوی پیشگام ترویج فرهنگ ایثار و شهادتند

بانوان خراسان رضوی پیشگام ترویج فرهنگ ایثار و شهادتند

  • کد خبر: ۱۷۸۸۴۸
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۷
بخشی از فرهنگ مشهد و استان خراسان رضوی، زنان شهید و جانبازی است که هیچ گاه نمی‌توان آن‌ها را از یاد برد.

به گزارش شهرآرانیوز، مشهد مقدس، به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، نگاهی جهان‌شمول می‌طلبد و در واقع، وقتی شهری پایتخت فرهنگی معرفی می‌شود، همه نگاه و تمرکز آن به معنای معرفی آداب و رسوم و ترویج حوزه فرهنگ و هنر به جهان اسلام است.

از یک طرف، مضجع شریف امام رضا(ع) به‌عنوان گران‌بهاترین سرمایه هویتی دینی، فرهنگی و هنری مشهد و هم‌چنین وجود پایگاه‌های عظیم حوزه علمیه، مساجد، نام‌آوران شعر و ادب و آیین‌های سنتی و گویش‌های محلی شیرین در میان مردم جزو ظرفیت‌ها و شاخصه‌های فرهنگی شهرمان محسوب می‌شود و از سویی دیگر، می‌توان به موضوع فرهنگ ایثار و شهادت که سالیان سال است در این شهر برکت و کرامت را جاری کرده است اشاره کرد.

از این رو در مجالی کوتاه با ملیحه غیور، مدیر دفتر حفظ آثار و نشر ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس خراسان رضوی به گفتگو نشستیم که به این مهم، تنها توانستیم اشاره‌ای کوتاه داشته باشیم.  

۹۷ بانوی شهید دفاع مقدس در استان خراسان رضوی

با تقدیم ۱۸هزار شهید خراسان رضوی می‌توان به مشهد و استان، عنوان شهر و استان شهید پرور را اطلاق کرد. این در حالی است که هنوز هم عطر و بوی شهادت را با وجود شهدای مدافع حرم و مدافع سلامت استشمام می‌کنیم. این افتخارات جز با وجود زنانی که استقامت و ایثار را مفهومی والاتر بخشیدند متجلی نمی‌شد.

در طول مدت انقلاب، این زنان بودند که با پشتوانه و حمایت عاطفی از مردان و با بروز و ظهور احساسات و ایمان قوی، قدرت حضور مردان را در میدان‌های سخت تدارک دیدند.

زنان استان خراسان رضوی با وجود فاصله هزاروششصدکیلومتری با مناطق درگیر جنگ، با پذیرفتن نقش‌هایی چون امداد، شرکت در تظاهرات و راهپیمایی‌ها، جریان‌های سیاسی‌اجتماعی‌تبلیغاتی، یاری رساندن به آوارگان جنگی، مدیریت خانه و تربیت فرزندان در غیاب همسر، جمع‌آوری هدایای مردمی، بسته‌بندی مواد غذایی و البسه و بذل مال و توان، چنان عاطفه و ایثار و احساس را به هم آمیختند تا پیروزی رزمندگان را تثبیت کردند.

استان خراسان رضوی ۹۷ بانوی شهید و ۸۱ بانوی جانباز و هزاران مادر و همسر شهید را در کارنامه خود دارد. مادران شهدایی چون بحرینی، دهنوی، منصوری و سلطانی دارند که هم‌زمان فرزندانشان را به سوی جبهه بدرقه می‌کنند و در فاصله‌های زمانی‌ای کوتاه، با چند فرزندشان وداع می‌کنند.

حرکت متعهدانه و غیرتمندانه بانوان

«ما رأیت الا جمیلا» جمله‌ای است که حضرت زینب(س) در توصیف عاشورا فرمودند زیرا زیبا دیدن و زیبااندیشی هم آرامش روح می‌بخشد، هم صلابت و پایداری و هم قدرت تحمل ناگواری‌ها. مادران و همسران شهدا با همین نگاه، فرزندان و همسرانشان را راهی جبهه کردند.

شهدا به سنت و سیره حضرت اباعبدا...الحسین(ع) عمل کردند و خانواده‌های شهدا با پیروی از حضرت خدیجه(س) و حضرت زهرای مرضیه(س) و حضرت زینب(س) با صبر و استقامت از ارزش‌ها و آرمان‌های الهی دفاع کردند. بی‌شک، این نوع ایثارگری باعث پیروزی کشور و حفظ نظام و عزت بخشی و استقلال و آرامش این سرزمین شد. لذا ما و نسل‌های آینده مدیون این خانواده‌ها هستیم.

فرهنگ ایثار و شهادت، جزئی از سبک زندگی اسلامی است

معرفی سیره و سبک تربیتی خانواده‌های شهدا همان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که نوعی از سبک زندگی اسلامی است. اسلام دین حق‌شناسی است و تکریم و تجلیل پایمردی و صبوری خانواده شهدا از وظایف آحاد مردم است. تکریم خانواده‌های شهدا یعنی زنده نگهداشتن فرهنگ ایثار و شهادت که اگر کم‌کاری‌ای اتفاق بیفتد، باعث کم رنگ شدن این روحیه در نسل‌های بعدی خواهد بود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.