به گزارش شهرآرانیوز؛ تجربه بسیاری از کشورها نشان میدهد کسب و کارهای خانگی راهکار مناسبی برای کاهش نرخ بیکاری و فراهم آوردن زمینه اشتغال زنان و جوانان به حساب میآید.
بر اساس آمار موجود در کشور، ۸۰ درصد دریافتکنندگان تسهیلات مشاغل خانگی به بانوان و ۲۰ درصد به مردان اختصاص پیدا کرده است.
همکاری ناتمام برخی نهادهای مرتبط برای ایجاد مشاغل مورد نیاز زنان خود سرپرست یا بدسرپرست، تامین نکردن هزینههای مورد نیاز برای ایجاد شغل جدید، گران بودن وسایل و ادوات مورد نیاز برای ایجاد یک کار جدید، نبود برنامه حمایتی دولت در مراحل بعد از راهاندازی مشاغل خانگی از جمله موانع مالی در این زمینه هستند.
همچنین مناسب نبودن زمان برگزاری کلاسها، دور بودن مکان برگزاری کلاسهای آموزشی، طولانی بودن زمان برگزاری کلاسهای آموزشی، نیازسنجی نکردن برای یاددهی مهارتهای مورد نیاز جامعه مخاطب از دیگر موانع آموزشی موجود در این زمینه هستند.
باید ابتدا در راستای کاهش و یا حذف موانع، راهکارهایی ارائه داد که در این مقوله توانمندسازی و فرهنگ سازی برای اشتغال زنان مهمترین راهکار بودند. توانمندسازی از جایی آغاز میشود که بیقدرتترین انسانها مانند افراد فقیر و زنان جای دارند و باعث میشود آنها از بیرون فرآیند توسعه به درون آن آورده شوند.
رویکرد توانمندسازی زنان برخاسته از طرح موضوعاتی همچون توسعه انسانی و عدالت جنسیتی است و از طریق مفاهیمی نظیر انتخاب، قدرت کنترل بر زندگی خود و منابع، توانایی تصمیمگیری و دارا بودن مهارتهای زندگی تبیین و تعریف میشود.
منبع: ایرنا