مردانی که نتوانند مهریه پرداخت کنند، زندانی نمی‌شوند، اما مشمول پابند الکترونیک می‌شوند بررسی جایگاه زن در جهاد اجتماعی امضای تفاهم‌نامه میان ایران و اندونزی با محوریت توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تیم خراسان رضوی قهرمان مسابقات کبدی دختران کشور شد کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف روزانه مویز جزئیاتی از ابعاد حقوقی و اجتماعی قانون جدید مهریه افتتاح خانه عقد «نجمه‌خاتون» با هدف ترویج ازدواج آسان در خراسان جنوبی دعوت از ۲ دختر ورزشکار مشهدی به مسابقات انتخابی تیم ملی شمشیربازی اپه بانوان بررسی کارآمدترین روش‌های پیشگیری از طلاق عاطفی برگزاری رقابت‌های المپیاد ورزشی ویژه بانوان اهمیت بالای صعود تیم ملی فوتسال ایران به جام جهانی برگزاری هشتمین کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب در قم کسب مقام سوم جام ملت‌های زنان آسیا توسط تیم ملی فوتسال زنان ایران آمادگی برای ایجاد شبکه سلامت زنان با محوریت هوش مصنوعی اردوی تیم ملی بانوان در مرکز جهانی تکواندو برای یونیورسیاد آغاز شد نرخ باروری در خراسان جنوبی چقدر است؟
سرخط خبرها
ورود جمعیت کشور به تله باروری پایین

ورود جمعیت کشور به تله باروری پایین

  • کد خبر: ۳۰۱۶۰۱
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۵
  • ۱
رئیس پژوهشکده مطالعات و سیاست‌گذاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه در ایران میزان باروری کل در سال ۱۴۰۱، ۱.۶ بوده است، گفت: اکنون با کاهش این روند، در آستانه ورود به مرحله تله باروری هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمود مشوق با توضیحی درخصوص تله جمعیتی می‌گوید: تله جمعیتی زمانی اتفاق می‌افتد که تعداد بچه‌هایی که هر زن از ۱۵ تا ۵۰ سالگی یعنی طول دوره باروری به دنیا می‌آورد به کمتراز ۱.۵ فرزند به ازای هرمادر برسد، دراین صورت کشوروارد تله باروری پایین شده است. 

وی ادامه داد: یعنی دیگر سیاست‌های جمعیتی در افزایش شاخص باروری کل، اثرگذاری خود را از دست می‌دهد و ساختار‌ها و شرایط جامعه به گونه‌ای متحول شده که مشوق‌ها و کمک‌های اقتصادی، اثرگذار نیست. اگر هم اثرگذار باشد، بسیار ضعیف بوده و معنادار نخواهد بود.

 رئیس پژوهشکده مطالعات و سیاست‌گذاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی مطرح می‌کند: در ایران میزان باروری کل در سال ۱۴۰۱، ۱.۶ بوده است و اکنون با کاهش این روند، در آستانه ورود به مرحله تله باروری هستیم.

این استاد دانشگاه علت مسأله فوق را ساختار سنی جمعیت کشور دانسته و می‌گوید: به عبارت دیگر اکنون پتانسیل و ظرفیت تجدید نسل و فرزندآوری در کشور ما درحال کاهش است، چون دوره باروری زنان در کشور ما معمولا بین ۲۰ تا ۳۵ سال است و باتوجه به این‌که میانگین سنی زنان در سن باروری، درحال افزایش است، 

مشوق تصریح می کند: این افراد از لحاظ سنی از فرزندآوری خارج می‌شوند. نسل‌های بعدی که در جامعه‌شناسی نسل z نامیده می‌شوند، هم تعدادشان کمتر است و هم میل‌شان به ازدواج و فرزندآوری کم است و ارزش‌های آنها متفاوت است.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
0
0
الهی شکر
از قدیم گفتند طوری ببار که حریف برنده نشه
الان مردم ایران دارن این کار را میکنند