افزایش ۳ برابری حضور زنان در مسابقات تنیس روی میز بانوان در المپیاد ورزشی زمستان مشهد کاهش نشانه‌های سرماخوردگی در کودکان با مصرف مداوم پرتقال تأسیس مدرسه، از مهم‌ترین فعالیت‌های اولین بانوی روزنامه‌نگار ایران سوزن‌دوزی‌ها و تکه‌دوزی‌های لباس اقوام، الگوهایی مناسب برای طراحی لباس‌های مدرن ایرانی افزایش خطر ابتلا به سندرم متابولیک در زنان با مصرف مستمر نودل فوری فَرَت‌بافی، راهی برای درآمدزایی زنان افزایش شیوع استعمال سیگار توسط بانوان مادر درنای سیبری درگذشت (۲۰ دی ۱۴۰۳) قرعه‌کشی یک‌چهارم لیگ قهرمانان زنان آسیا | حریفان خاتون بم مشخص شد لزوم پرورش کودکان در محیط خانوادگی و اجتماعی امن، حامی و ایمن رتبه نهم بانوان اسنوکر و بیلیارد ایران در رنکینگ جهانی نیاز کودکان به تعادل بین انجام فعالیت‌های فیزیکی، مطالعه و بازی‌های رایانه‌ای کاهش ۱۳.۵ درصدی طلاق در خراسان شمالی سبک زندگی بانوان، عامل موثر در ابتلا به سرطان سینه نقش مهم زنان عشایری در اقتصاد و تولید معرفی روش‌های یخ‌زدایی انواع گوشت
سرخط خبرها
«ته‌چین شهمیرزادی» در مسیر ثبت ملی

«ته‌چین شهمیرزادی» در مسیر ثبت ملی

  • کد خبر: ۳۰۲۷۹۰
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۰
پژوهشگر فرهنگ عامه و میراث ناملموس گفت: پرونده غذای «ته‌چین شهمیرزادی» برای ثبت این غذای سنتی در فهرست آثار ناملموس کشور گردآوری شده و این پرونده در نوبت ثبت ملی قرار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هانی رستگاران گفت: پرونده غذای «ته‌چین شهمیرزادی» برای ثبت این غذای سنتی در فهرست آثار ناملموس کشور گردآوری شده و این پرونده در نوبت ثبت ملی قرار دارد.

وی ادامه داد: با وجود رواج زندگی و فرهنگ شهرنشینی و تغییر شیوه‌های سنتی و گذران زندگی در اثر مدرنیته و تنوع انواع غذا‌ها و فست‌فود‌ها در شهر «شهمیرزاد»، که شهری کوهستانی و منطقه ییلاقی در شمال استان سمنان واقع در شهرستان مهدی‌شهر است، مهارت پخت غذای «ته‌چین شهمیرزادی» از نسلی به نسل دیگر همچنان منتقل‌شده و زینت‌بخش سفره‌های دورهمی و مهمانی‌های مهم بوده و همچنان پویا و زنده است؛ لذا ضرورت دارد برای حفظ این میراث معنوی حداقل به‌صورت مکتوب و مصور، ثبت و ضبط شود.

این پژوهشگر فرهنگ عامه درباره ضرورت ثبت غذا به عنوان میراث ناملموس گفت: میراث ناملموس غذا‌ها شامل تمام عادات، رسوم و فنون مرتبط با تهیه و مصرف غذاهاست که در یک فرهنگ و جامعه خاص گسترش‌یافته و به نسل‌های بعدی منتقل می‌شود. این میراث نه‌تنها به‌عنوان بخشی از هویت فرهنگی و اجتماعی جوامع تلقی می‌شود، بلکه می‌تواند تأثیرات عمیقی بر هویت ملی، سلامت جامعه و اقتصاد منطقه‌ای داشته باشد. روش‌ها و تکنیک‌های آشپزی که از نسل به نسل منتقل می‌شود، بخش مهمی از میراث ناملموس غذایی است. این شامل فنون پخت‌وپز، استفاده از ادویه‌های بومی و روش‌های خاص نگهداری و آماده‌سازی مواد غذایی است. برای مثال، در ایران، روش تهیۀقورمه‌سبزی و طعم دهی آن با لیمو عمانی و سبزی‌های خاص، بخشی از این میراث محسوب می‌شود.

ثبت ملی مرغ ترش و قورمه سبزی در میراث ناملموس کشور

رستگاران افزود: غذا‌های ایرانی تنوع زیادی دارند که ریشه در تنوع زیستی و فرهنگی مناطق مختلف کشور دارد. به‌عنوان نمونه در شمال ایران به دلیل رطوبت بالا، غذا‌هایی با طعم ترش مانند «مرغ‌ترش» بیشتر رواج دارد، درحالی‌که جنوب ایران بیشتر به غذا‌های تند علاقه‌مند است.

این پژوهشگر گفت: سفره ایرانی نه‌تنها محلی برای صرف غذا، بلکه نمایانگر مهمان‌نوازی و فرهنگ مشترک است که انواع چاشنی‌ها، سبزی‌خوردن و ماست معمولاً همراه آن سرو شده و در جشن‌ها و مناسبت‌های مختلف، همچون نوروز و یلدا نقشی محوری ایفا می‌کنند. برای مثال «سبزی‌پلو با ماهی» یک غذای ویژه نوروز است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.