دیدگاه امام خمینی (ره) نسبت به نقش بانوان در پیروزی انقلاب اسلامی روایت زنان غیرمسلمان از تجربه داشتن حجاب در روز جهانی حجاب دختران خراسانی مچ‌انداز در اردوی تیم ملی بررسی عوامل اثرگذار در جذب زنان به فعالیت‏‌های مبارزاتی در کتاب «تاریخ شفاهی مبارزات سیاسی زنان مسلمان» اعزام بانوی اسکی‌باز مشهدی به بازی‌های آسیایی چین نقره و برنز دختران دونده خراسان رضوی در رکوردگیری کشوری سیدبندی جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا مشخص شد| تیم ملی ایران در سید یک مریلا زارعی، بانویی برای نقش‌آفرینی در متفاوت‌ترین نقش‌ها بررسی ابعاد مختلف زوجیت در تبیین منشور زن از دیدگاه اسلام برگزاری دوره‌های مهارتی «بانوی مجاهد» در سراسر کشور باور به نقش زنان در توسعه جامعه، رمز موفقیت بانوی یزدی برگزیده رویداد «ایران‌بانو» کاهش کالری غذایی، عامل تأثیرگذار بر ایجاد اختلال قدی در کودکان سهم ۱۱ درصدی اشتغال بانوان در بخش کشاورزی تأثیرات بازی بر ارتقای سلامت روان کودکان ضرورت مدیریت وزن در دوران بارداری طرز تهیه شیرینی نسکافه‌ای با تزئین خامه + فیلم ۱۸ تا ۲۴ سالگی، بهترین بازه سنی برای بارداری روایت الناز شاکردوست از چالش‌های امروز فضای مجازی در فیلم سینمایی «گوزن‌های اتوبان» پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری به بیش از یک میلیون متقاضی طی ۹ماهه نخست ۱۴۰۳ اهمیت نقش زنان در جهاد تبیین
سرخط خبرها
بررسی عوامل اثرگذار در جذب زنان به فعالیت‏‌های مبارزاتی در کتاب «تاریخ شفاهی مبارزات سیاسی زنان مسلمان»

بررسی عوامل اثرگذار در جذب زنان به فعالیت‏‌های مبارزاتی در کتاب «تاریخ شفاهی مبارزات سیاسی زنان مسلمان»

  • کد خبر: ۳۱۴۰۰۵
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۳
در فصل دوم کتاب «تاریخ شفاهی مبارزات سیاسی زنان مسلمان»، عوامل اثرگذار در جذب زنان به فعالیت‏‌های مبارزاتی و نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «اهمیت نقش سیاسی مبارزاتی زنان ایرانی در پیروزی انقلاب اسلامی از سویی و کم‌رنگ بودن این نقش در نوشته‌ها و آثار منتشرشده در بعد از انقلاب و ضرورت جبران این کاستی موجب شد تا تدوین یک اثر پژوهشی در راستای شناساندن فعالیت‌ها و مشارکت سیاسی زنان در طی سال‌های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی صورت گیرد.»

این بخشی از پیش‌گفتار کتاب «تاریخ شفاهی مبارزات سیاسی زنان مسلمان» به قلم اعظم مراد حاصلی خامنه است که به حضور مبارزاتی زنان بین سال‌های ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۷ می‌پردازد و مطالب کتاب با استناد به مصاحبه‌ها و خاطرات زنان در فاصله این سال‌ها تنظیم شده است.
کتاب «تاریخ شفاهی مبارزات سیاسی زنان مسلمان» به شیوه تحقیقات میدانی‌کتابخانه‌ای در ۵ فصل تدوین شده است.

فصل اول و دوم مدخل و بستر تاریخی پژوهش حاضر را تشکیل می‌دهد. فصول ۳، ۴ و ۵ نیز متن اصلی را تشکیل می‌دهند و نگاهی دارند به چگونگی و نحوه ورود زنان به جریانات سیاسی کشور و چگونگی فعالیت‌ها و مشارکت آنان در روند انقلاب.

در فصل اول، «سابقه‏ حضور جمعی زنان ایرانی در صحنه ‏های سیاسی‌اجتماعی»، شامل‏ موضوعاتی، چون نقش زنان در نهضت تنباکو، نهضت مشروطیت‏ و جریان کشف حجاب توسط رضاشاه، حوادث شهریور ۱۳۲۰ و آزادی‏ نسبی استفاده از حجاب، و حق آزادی زنان به بحث گذاشته شده است. در واقع، این فصل مدخل ورود به بحث اصلی در فصول بعدی است.

فصل دوم به بررسی عوامل اثرگذار در جذب زنان به فعالیت‏‌های سیاسی و مبارزاتی اختصاص دارد که شامل ۲ دسته عوامل فرهنگی‏ و مذهبی و عوامل سیاسی و اجتماعی است. نقش مذهب در خانواده‌ها، نقش گرایش‏های مذهبی همسر و تحصیلات از عوامل دسته‏ اول هستند و عواملی، چون نقش و گرایش‏های سیاسی همسر، مدرسه‏ و دانشگاه و ارتباط با گروه‏های مبارز در دسته دوم قرار می‌گیرند.

فصل سوم به موضوعات مهم و درخور توجه می‌پردازد. نخست، فعالیت‏های سیاسی زنان مسلمان در سطح جامعه که‏ شامل تشکیل کلاس‏‌های دینی و برگزاری جلسات مذهبی و سخنرانی‏‌های زنان می‌شود. دوم، فعالیت در مدارس اسلامی، فعالیت در جامعه تعلیمات اسلامی، فعالیت‏‌های دانش‌آموزان‏ دختر در مدرسه رفاه مورد توجه قرار گرفته است و در نهایت، ‏ فعالیت‏‌های انجام‌گرفته در مراکز فرهنگی و مذهبی از جمله‏ حسینیه ارشاد، دانشگاه‏‌ها و مساجد را در بر می‌گیرد.

فصل چهارم از مهم‏ترین فصول کتاب تاریخ شفاهی مبارزات‏ زنان مسلمان است. این فصل به مبارزان زن مسلمان که به زندان‏های‏ مخوف رژیم پهلوی افتاده‏اند با عنوان «از بازداشت تا زندان» اختصاص‏ دارد. در این فصل، نخستین رویارویی زنان با بازداشت و زندان و رفتن‏ به ملاقات همسران زندانی از زبان زنان مبارز بازگو شده است.

در قسمت بعدی این فصل، بازداشت و بازجویی‏‌های زنان مبارز، نحوه‏ بازجویی و بازجویان، وضعیت بازداشتگاه‏‌ها و زندان‏ ها، مقاومت زنان‏ در زندان‏‌ها، و هم‏بندی‏‌ها ارائه شده است. قسمت پنجم‏ نیز به حضور زنان در صحنه‏‌های مختلف انقلاب‏ اسلامی پرداخته است.

اضافه می‌شود «تاریخ شفاهی مبارزات سیاسی زنان مسلمان» به کوشش اعظم مراد حاصلی خامنه، در ۳۲۳ صفحه مصور و در قطع رقعی از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در هزار و ۵۰۰ نسخه منتشر شده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.