غریبه‌های قریب لزوم توجه ویژه به هویت دختران در نظام آموزشی کشور پخش مستند «روحت را در دستت بگیر و قدم بزن» در جشنواره فیلم کن به یاد شهید فاطمه حسونا عکاس خبری فلسطینی پرچم دختران مشهد بالاست حضور نماینده خراسان در تیم ملی فوتسال بانوان برای شرکت در جام ملت‌های آسیا قصه دختری که ناجی مشهد شد | فاطمه توسی مانع از تعرض مغولان به حرم مطهر رضوی شد مهریه‌های بلاتکلیف؛ مردان در زندان و زنان بی‌پشتوانه | مهریه در اولویت دیون است، اما در عمل نادیده گرفته می‌شود پخش برنامه زنده «بارگاه» از رادیو گفت‌و‌گو با محوریت معرفی دختران موفق ایران آموزش قرآن کریم به زنان کم‌شنوا ازسوی یک مؤسسه قرآنی در جنوب ترکیه بررسی تأثیرات مثبت حضور بانوان ناشر در سی‌وششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تیم‌های حاضر در رقابت‌های بسکتبال دیویژن B کاپ آسیا بانوان مشخص شدند شتاب رشد زنان در آموزش عالی بالاتر از متوسط شتاب کل جمعیت دانشجویی کشور نام ۵ درصد از زنان خراسان شمالی، «معصومه» است برنامه اقدام ملی ارتقای اکوسیستم کسب و کار زنان تدوین می‌شود
سرخط خبرها
سهم بانوان از مدیریت در دانشگاه‌های کشور چقدر است؟

سهم بانوان از مدیریت در دانشگاه‌های کشور چقدر است؟

  • کد خبر: ۳۱۴۴۳۴
  • ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵
با وجود اینکه طبق گفته وزیر علوم، هم اکنون بیش از ۵۲ درصد جمعیت دانشجویی کشور و ۳۲ درصد اعضای هیئت علمی را زنان تشکیل می‌دهند، اما آمار‌ها نشان می‌دهد سهم بانوان از مدیریت دانشگاه‌ها فقط ۳ درصد است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تعداد روسای زن دانشگاه‌ها نسبت به مردان همیشه و در همه دولت‌ها کمتر بوده است و نسبت جنسیتی مدیریت دانشگاه‌ها ۹۷ درصد مردان و ۳ درصد زنان هستند. طبق آمار تا سال ۱۴۰۰ ما تنها ۱۲ زن داشته‌ایم که به پست ریاست دانشگاه‌های دولتی کشور منصوب شده‌اند. 

افزایش ۵۶ برابری جمعیت دانشجویان زن طی ۵۰ سال اخیر

احمد سعیدی در خصوص آخرین آمار سهم زنان در آموزش عالی کشور می‌گوید: جمعیت زنان دانشجو از ۱۹ هزار و ۲۷ نفر در سال تحصیلی ۵۰-۱۳۴۹، به یک میلیون و ۵۱۰ هزار و ۴۲۶ نفر در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ افزایش یافته است؛ به عبارتی طی ۵۰ سال اخیر، جمعیت دانشجویان زن بیش از ۵۶ برابر شده است. همچنین متوسط رشد کل جمعیت دانشجویی طی همان بازه زمانی، ۵۰ برابر بوده است.

مدیر گروه پژوهش‌های آماری، فناوری اطلاعات و رصد اشتغال موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی در مورد جمعیت زنان عضو هیئت علمی گفت: طی دوره ۵۰ سال اخیر، تعداد زنان هیات علمی در آموزش عالی ایران روندی صعودی داشته است؛ به‌ویژه در چهار دهه بعد از انقلاب اسلامی شاهد افزایش چشمگیر زنان هیات علمی در آموزش عالی بوده‌ایم؛ طوری که تعداد اعضای هیات علمی زن طی این دوره ۳۰ برابر شده است. در حالیکه طی همین دوره، تعداد اعضای هیات علمی تنها ۱۱ برابر شده است.

رشد ۱۶/۷ درصدی سهم زنان از تعداد کل دانشجویان از اول انقلاب تا سال 1380

بعد از انقلاب، در طی سال‌های تحصیلی ۶۶-۱۳۶۵ تا ۷۳-۱۳۷۲ سهم زنان از تعداد کل دانشجویان پایین‏تر از ۳۰ درصد بوده است. یعنی در این دوره، سهم زنان از کل دانشجویان پایین‏تر از اول انقلاب (۳۰/۵ درصد) بوده است. بر این اساس، پایین‏ترین سهم زنان از تعداد کل دانشجویان، در سال تحصیلی ۷۰-۱۳۶۹ (۲۷/۳ درصد) بوده است. بر اساس آمــار آمــوزش عالی ایران در سال تحصیلی ۸۰-۱۳۷۹، سهم زنان از تعداد کل دانشجویان ۴۷/۲ درصد بوده است و و این روند سال‌های بعدی مسیر صعودی خود را ادامه داده است.

در مقام مقایسه، سهم زنان از تعداد کل دانشجویان از اول انقلاب (سال تحصیلی ۵۸-۱۳۵۷) تا (سال تحصیلی ۸۰-۱۳۷۹) ۱۶/۷ درصد افزایش داشته است که درصد قابل توجهی است. همچنین در این فاصله، تعداد کل دانشجویان نیز رشد ۳۱۷ درصدی داشته است، یعنی تعداد کل دانشجویان (بخش دولتی) از ۱۷۵۶۷۵ نفر در سال تحصیلی ۵۸-۱۳۵۷ به ۷۳۳۵۲۷ نفر در سال تحصیلی ۸۰-۱۳۷۹ رسیده است.

آمار فوق نشان می‌دهد شتاب رشد تعداد زنان هیات علمی در آموزش عالی، طی این بازه زمانی ۳ برابر مردان بوده است که نشان از میزان توجه و اهمیت آموزش زنان در نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد. همچنین طی این مدت نسبت عضو هیات علمی زن به مرد، از ۱۴ واحد درصد (به ازای هر ۱۰۰ عضو هیات علمی مرد، ۱۴ عضو هیات علمی زن) در سال ۵۰-۱۳۴۹ به ۳۸ واحد درصد در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ رسیده و در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹، تعداد زنان هیات علمی کل کشور، ۲۴ هزار و ۱۵ نفر و تعداد کل اعضای هیات علمی کشور ۸۶ هزار و ۸۸۹ نفر بوده است.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.