درس‌خواندن دانش‌آموزان روی آوار‌های خانه یک بانوی معلم فلسطینی ارتقای مهارت‌های خبرنگاری و رسانه‌ای نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال در باشگاه رایانو قضاوت بانوی بجنوردی در جام ملت‌های فوتسال بانوان قاره کهن قهرمانی بانوان ایران در رقابت‌های تکواندو جام باشگاه‌های آسیا بررسی ارتباط میان مهارت‌های همسرداری و یک زندگی مشترک سالم لزوم شناسایی فرصت‌های قانونی و فضای عمومی کشور برای نقش‌آفرینی اقتصادی زنان زایمان زودرس، عارضه مهم کمبود آب در زنان باردار لزوم تقویت نظام آماری برای تحلیل وضعیت زنان در جامعه و خانواده کاهش سن تجرد قطعی دختران ایرانی بررسی پیامد‌های اثرگذار تحول اجتماعی زنان و دختران در زندگی آن‌ها انعکاس صدای مادران ایرانی در یک مستند ​معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده: پیگیر مشکلات زنان کارگر هستم  دختران کشورمان سرمایه‌های ارزشمند انقلاب اسلامی هستند ضرورت بازتعریف الگو‌های هویتی نسل جوان در جامعه بررسی ویژگی‌های زن تراز انقلاب اسلامی حضرت معصومه (س)، الگویی جامع برای دختران مسلمان غریبه‌های قریب تحول در حقوق زنان با پیروزی انقلاب اسلامی ایران لزوم توجه ویژه به هویت دختران در نظام آموزشی کشور
سرخط خبرها
ماه رمضان و مشارکت ۷۰ فاطمه در پخت یک آش در اصفهان

ماه رمضان و مشارکت ۷۰ فاطمه در پخت یک آش در اصفهان

  • کد خبر: ۳۲۲۰۸۸
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
پژوهشگر فرهنگ عامه با اشاره به پخت «آش بلغور حضرت فاطمه (س)» در ماه رمضان در اصفهان، گفت: برای پختن این آش در هر محله یک زن به در خانه همسایه‌ها می‌رود و از ۷۰ زن که نام آنها فاطمه است، کمی گندم می‌گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مریم صامعی با بیان اینکه اهالی برخی روستا‌های اصفهان در شب پانزدهم ماه رمضان «آش بلغور حضرت فاطمه (س)» می‌پزند، اظهار کرد: برای پختن این آش در هر محله یک زن به در خانه‌ی همسایه‌ها می‌رود و از ۷۰ زن که نام آنها فاطمه است، کمی گندم می‌گیرد. البته هر زنی که نام او فاطمه است فقط می‌تواند یک بار گندم بدهد و اگر فرد دیگری به در خانه او بیاید و طلب گندم کند، نباید به او گندم بدهد. هر زنی که بتواند از هفتاد خانم با نام فاطمه گندم بگیرد، با دیگر زن‌های روستا در تکیه قرار می‌گذارد و از آنجا با همدیگر به «امامزاده دوازده‌امام» می‌روند.

او ادامه داد: در این محل، سه درخت وجود دارد که باید از هر درخت یک شاخه‌ی خشک برای روشن‌کردن آتش زیر دیگِ «آش بلغور هفتاد فاطمه» ببُرند و حتما باید از آب جوی پای آن درختان برای آش استفاده کنند. جوانانی هم که حاجتی دارند به امامزاده دوازده‌امام می‌روند و برای زنان چوب خشک جمع می‌کنند و بعد آش را هم می‌زنند.

این پژوهشگر فرهنگ عامه بیان کرد: وقتی آش پخته شد، هر شخص به اندازه‌ی زحمتی که کشیده است، سهم خود را برمی‌دارد و به خانه می‌برد. از این آش به فقرا هم می‌دهند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.