انجام تست‌های روان‌شناسی در دوران بارداری سهم ۲۵ درصدی زنان در حوزه وکالت و کارشناسان رسمی کشور اجرای پویش با محوریت صلح و سازش در دادگستری قم فتنه انگیزی نرگس محمدی در مراسم هفتم خسرو علیکردی| آیین سوگواری یا خودنمایی سیاسی؟! حمایت اجتماعی از دختران، کلید پیشرفت کشور کامبک تماشایی تیم باتسام برابر تیم کاسپین تهران در لیگ برتر بسکتبال بررسی عملکرد تیم ملی هندبال بانوان ایران در رقابت‌های قهرمانی جهان چرا فعالیت زنان در صنعت گردشگری اهمیت دارد؟ زندگی مشترک حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س)، الگویی بی‌نظیر برای زوجین زنان چادری در سینمای ایران | الگو‌های دیده‌نشده و کلیشه‌هایی که تکرار می‌شوند پوششی که آرامش و زیبایی می‌آفریند | روایت بانویی که حجاب را خلاقانه بازتعریف کرده است درمان ناباروری در ایران در حال پیشرفت است تساوی نماینده خراسان رضوی در هفته ششم لیگ برتر فوتسال زنان «آن شهر شاید!» | روایتی از زنانی که برچسب نمی‌پذیرند من هنوز مادرم
سرخط خبرها
از پخت «آش کارده» و نان محلی برای افطار تا رسم زیبای هدیه به کودکان روزه اولی در کهگیلویه و بویراحمد

از پخت «آش کارده» و نان محلی برای افطار تا رسم زیبای هدیه به کودکان روزه اولی در کهگیلویه و بویراحمد

  • کد خبر: ۳۲۲۶۴۵
  • ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۳
به گفته کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد، «آش کارده» یکی از غذا‌های سنتی کهگیلویه و بویراحمد در ماه رمضان است که بیشتر بر سفره افطار جا خوش می‌کند و خانواده‌ها در دورهمی رمضانی موقع افطار دور هم جمع می‌شوند و میزبان نیز با غذای معروف و محلی آش کارده از آنها پذیرایی می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علی اکبر پاک اظهار کرد: «آش کارده» یکی از غذا‌های سنتی کهگیلویه و بویراحمد در ماه رمضان است که بیشتر بر سفره افطار جا خوش می‌کند و خانواده‌ها در دورهمی رمضانی موقع افطار دور هم جمع می‌شوند و میزبان نیز با غذای معروف و محلی آش کارده از آنها پذیرایی می‌کنند.

وی ادامه داد: پخت نان محلی نیز یکی دیگر از آداب و رسوم در ماه مبارک رمضان است. زنان برای مصرف چند هفته نان محلی «تیری» پخت می‌کنند و در سبد نان‌دانی که در زبان محلی به آن «تویزه» گفته می‌شود نگهداری می‌کنند.

به گفته این کارشناس میراث فرهنگی، گردگیری از مساجد مهمترین آیین پیشواز از ماه مهمانی خدا در کهگیلویه و بویراحمد است، در این سنت دیرینه خانواده‌ها از یک هفته پیش از آغاز ماه مبارک رمضان شروع به پاکیزه کردن مساجد و حسینیه‌ها خود می‌کنند.

پاک با اشاره به اینکه دادن هدایایی به کودکان و نوجوانان روزه اولی، تشویق کودکان و نوجوانان به روز‌های کله گنجشکی (کله بنگشتی) از رسوم رایج مردم این خطه برای سهیم کردن نسل نوجوان در آیین‌های ماه مبارک رمضان است، بیان کرد: جمع آوری کمک‌های مردمی، برپایی محافل ادعیه، ختم قرآن، اطعام نیازمندان و توزیع غذا‌های نذری از دیگر آیین‌های مرسوم مردم کهگیلویه و بویراحمد است.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.