برگزاری برنامه‌های متنوع دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در دهه کرامت ۱۴۰۴ ویژه دانشجویان دختر و اساتید زن برگزاری نخستین جشنواره ملی عکس «خانواده ایرانی» با هدف پاسداشت ارزش‌های فرهنگی، اجتماعی و تاریخی نهاد خانواده استقبال دختران خراسانی از ورزش قایقرانی بررسی دلایل انتخاب حجاب توسط زن مسلمان در کشورهای غربی صبر و بردباری والدین، از ارکان مهم در تربیت کودکان بیش‌فعال معرفی نمایندگان ایران برای شرکت در اتحادیه تجاری زنان بریکس روایت داستان‌های عروسک‌ها و نقش آن‌ها در زندگی کودکان و دختران اقوام مختلف در یک مستند خانوادگی آمار تولد نوزادان ایرانی در سال ۱۴۰۳ چقدر اعلام شده است؟ عدم ارتباط میان مراقبت از دندان‌های کودکان با شیر خوردن آنها در ۲ سال اول زندگی رشد ۸ درصدی تعداد زایمان بدون‌درد در کشور اولین رویداد «دختران نقش‌آفرین» دانشگاه‌های آزاد واحد خراسان رضوی در مشهد برگزار شد ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید مرتضی معینی محولاتی نقش مادری استادان زن در فضای دانشگاه‌ها کسب عنوان نخست کنگره ملی شعر خلیج فارس توسط بانوی شاعر مشهدی راه‌اندازی جایزه ویژه زنان عربی توسط وزارت فرهنگ فلسطین ضرورت استفاده از روانشناسی اسلامی برای تسهیل عبور خانواده‌ها از چالش‌های مختلف پیشگیری از اختلافات در زندگی مشترک با شروط ضمن عقد لزوم مصرف مکمل کلسیم توسط زنان درباره مراقبت کنندگان از سلامت بانوان در روز جهانی ماما | ماما‌ها هم قدم با  مادر‌ها
سرخط خبرها
از پهن کردن سفره‌هایی با نان محلی تا نذر آب و خرما در شب‌های قدر

از پهن کردن سفره‌هایی با نان محلی تا نذر آب و خرما در شب‌های قدر

  • کد خبر: ۳۲۳۱۶۶
  • ۰۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۰
شب‌های قدر؛ شبی که در گوشه گوشه ایران با صداها، رسم‌ها و دعا‌های متفاوت زنده می‌شود. از سواحل خلیج فارس تا کویر‌های یزد؛ هرکس به زبان خود با آسمان حرف می‌زند و سرنوشت خود را فریاد می‌زند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شب‌های قدر؛ شبی که در گوشه گوشه ایران با صداها، رسم‌ها و دعا‌های متفاوت زنده می‌شود. از سواحل خلیج فارس تا کویر‌های یزد؛ هرکس به زبان خود با آسمان حرف می‌زند و سرنوشت خود را فریاد می‌زند.

به عنوان مثال، در ایلام، مراسم شب قدر مانند دیگر مناطق ایران، با قرائت دعا‌های جوشن کبیر، قرآن به سر گرفتن و مناجات برگزار می‌شود. اما در برخی روستاها، آیین‌هایی با ریشه‌های بومی نیز دیده می‌شود؛ مثلاً سفره‌هایی با نان محلی، نمک و سبزه که در مراسم دعا برای باران یا رفع بلا گسترده می‌شوند. برخی این آداب را همراه با شب‌های دعا و استغفار احیا می‌کنند، هرچند به شکل رسمی به شب قدر اختصاص ندارد.

در زاهدان و ایرانشهر مردم بلوچ، قرآن به سر می‌گیرند و با لباس‌های سفید و ساده، به دعا و نیایش مشغول می‌شوند.

یکی از رسوم زیبا، آیین نذر آب و خرما است. در این شب، مردم نذر می‌کنند تا اگر دعاهایشان مستجاب شد، در پایان ماه رمضان به فقرا آب و خرما بدهند. برخی هم بر سر سفره‌های افطار دسته‌جمعی برای کودکان فقیر دعا می‌کنند.

یکی از رسوم خاص یزدی‌ها نیز، مراسم سنتی «روضه قنبر» ویژه زنان است که در منازل برگزار می‌شود که نمایش ضربت خوردن و شهادت امام علی (ع) است.

در این شب‌ها، یزدی‌ها با افطاری ساده، نان، پنیر، خرما و آجیل مشکل‌گشا از نیازمندان پذیرایی می‌کنند. برخی نیز با برگزاری نخل‌گردانی در تفت و تعزیه‌خوانی در مهریز، یاد و خاطره شهادت امیرالمؤمنین را زنده نگه می‌دارند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.