به گزارش شهرآرانیوز؛ منا لرکی اظهار کرد: بانوان در ماههای آخر بارداری میبایست تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند و در صورت ضرورت، رعایت برخی نکات برای حفظ سلامت و ایمن را در نظر داشته باشند.
وی سوانح رانندگی را یکی از عوامل اصلی تروما در دوران بارداری برشمرد و افزود: تصادف برای یک بانوی باردار میتواند با پیامدهای ناگواری همچون؛ مرده زایی، زایمان پره ترم، پارگی رحم، دکولمان جفت، سقط خود به خود، پارگی زودرس پردهها و سزارین همراه باشد، لذا چنانچه زنان باردار تمایل به رانندگی داشته باشند حتما باید نکات ایمنی را رعایت کنند.
این عضو هیأت علمی گروه بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: از جمله نکات مهم این است که زنان در مرحلهای از بارداری که شکم بزرگ است، فاصله صندلی تا فرمان را بیشتر کنند، البته این تنظیم فاصله باید به صورتی باشد که پاها به راحتی به پدالها برسند.
به گفته وی، زاویه فرمان نیز باید به سمت بالا و دور از شکم تنظیم شود، تا در صورت بروز تصادف کیسههای هوا خودرو بر روی قفسه سینه باز شود. زنان باردار اگر رانندگی نمیکنند، در صندلی عقب خودرو بنشینند.
لرکی اضافه کرد: به طور کلی در ماههای آخر بارداری که شکم بزرگتر و به فرمان خودرو نزدیکتر میشود، خانمهای باردار باید از رانندگی خودداری کنند و چنانچه تصادفی رخ دهد حتی به صورت جزئی و بدون رخداد آسیب فورا باید با پزشک زنان و یا ماما تماس بگیرند و یا به اورژانس مراجعه کنند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره استفاده صحیح بانوان باردار از کمربند ایمنی اظهار کرد: شایعترین علت وقوع حوادث ترافیکی در زنان باردار، عدم استفاده صحیح از کمربند ایمنی است و خانمهای باردار باید دقت کنند که استفاده نادرست از کمربند میتواند با ایجاد پیامدهای منفی همراه باشد.
وی، درباره نحوه صحیح استفاده از کمربند ایمنی هنگام رانندگی در زنان باردار گفت: یک بانوی باردار بایستی از کمربند ایمنی سه نقطهای که از دو تسمه پایین و بالایی تشکیل شده، استفاده کند تا از پرت شدن و صدمه دیدن در حوادث جادهای و تصادفات جلوگیری شود؛ همچنین تسمه بالایی کمربند، به برداشتن فشار از روی جنین در صورت وقوع تصادفات کمک میکند و کمربند ایمنی شانهای باید به گونهای بسته شود که از وارد شدن فشار به گردنشان جلوگیری شود.
منبع: ایرنا