به گزارش شهرآرانیوز؛ سمانه رستگاری اظهار کرد: دندانهای شیری، برخلاف تصور رایج، از اهمیت بالایی برخوردارند. این دندانها در تماس با جوانه دندانهای دائمی هستند و عفونت یا از دست رفتن آنها میتواند به آسیب به دندان دائمی منجر شود. همچنین، زود افتادن دندانهای شیری موجب بر هم خوردن نظم دندانها در آینده خواهد شد.
وی ادامه داد: عواملی مانند مصرف قطره آهن، شکلات و عدم رعایت بهداشت دهان میتوانند سبب تغییر رنگ و پوسیدگی دندانهای شیری شوند. مراجعه منظم به دندانپزشک، استفاده از مسواک مناسب برای کودکان، و آموزش روش صحیح مسواک زدن به آنها، از جمله راهکارهای مؤثر در پیشگیری از مشکلات دندانی در کودکان است.
این متخصص بهداشت دهان و دندان بیان کرد: کنترل درد و درمان دندانها در کودکان بهدلیل حساسیت و دشواری در همکاری با دندانپزشک، همیشه چالشبرانگیزتر از بزرگسالان است. به همین دلیل، توصیه میشود که از زمان رویش اولین دندانهای شیری، کودکان تحت نظر دندانپزشک قرار بگیرند. رعایت بهداشت دهان از همان ابتدای رشد دندانها، از اهمیت بالایی برخوردار است و تأخیر در درمانهای دندانپزشکی ممکن است شرایط را پیچیدهتر و سختتر کند.
رستگاری افزود: در کنار مسائل درمانی، رژیم غذایی کودکان نیز باید کنترلشده و هوشمندانه باشد. مصرف زیاد مواد شیرین، صافیها، شکلاتهای چسبنده و تنقلات قندی، احتمال بروز پوسیدگی را افزایش میدهد. یکی از مهمترین عوامل پوسیدگی زودرس، عادت برخی کودکان زیر دو سال به خوابیدن با بطری شیر در دهان است و ماندن شیر شبانه در دهان سبب پوسیدگی شدید دندانهای جلویی بالا میشود که اغلب منجر به از دست رفتن زودهنگام این دندانها میشود.
منبع: مهر