ارتقای مهارت‌های خبرنگاری و رسانه‌ای نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال در باشگاه رایانو قهرمانی بانوان ایران در رقابت‌های تکواندو جام باشگاه‌های آسیا بررسی ارتباط میان مهارت‌های همسرداری و یک زندگی مشترک سالم لزوم شناسایی فرصت‌های قانونی و فضای عمومی کشور برای نقش‌آفرینی اقتصادی زنان زایمان زودرس، عارضه مهم کمبود آب در زنان باردار لزوم تقویت نظام آماری برای تحلیل وضعیت زنان در جامعه و خانواده کاهش سن تجرد قطعی دختران ایرانی انعکاس صدای مادران ایرانی در یک مستند ​معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده: پیگیر مشکلات زنان کارگر هستم  دختران کشورمان سرمایه‌های ارزشمند انقلاب اسلامی هستند ضرورت بازتعریف الگو‌های هویتی نسل جوان در جامعه بررسی ویژگی‌های زن تراز انقلاب اسلامی حضرت معصومه (س)، الگویی جامع برای دختران مسلمان غریبه‌های قریب تحول در حقوق زنان با پیروزی انقلاب اسلامی ایران لزوم توجه ویژه به هویت دختران در نظام آموزشی کشور
سرخط خبرها
ارتقای مهارت‌های خبرنگاری و رسانه‌ای نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال در باشگاه رایانو

ارتقای مهارت‌های خبرنگاری و رسانه‌ای نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال در باشگاه رایانو

  • کد خبر: ۳۳۰۰۵۷
  • ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۹
فرهنگ‌سرای رسانه و فناوری مشهد با مشارکت باشگاه رایانو، تور ویژه‌ای برگزار کرد که دریچه‌ای تازه به روی نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ ساله فعال در حوزه رسانه گشود.

حدیث فاطمی| شهرآرانیوز: یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۴ روزی بود که جمعی از نوجوانان مشهدی، دنیای رسانه را از زاویه‌ای متفاوت تجربه کردند. فرهنگ‌سرای رسانه و فناوری مشهد با مشارکت باشگاه رایانو، تور ویژه‌ای برگزار کرد که دریچه‌ای تازه به روی نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ ساله فعال در حوزه رسانه گشود.

در این برنامه نیم‌روزه، نوجوانان از نزدیک شاهد روند اجرایی پروژه‌های بزرگ شهری مشهد بودند. از مجموعه مقدس معراج شهدا گرفته تا فضای سبز بوستان پردیس و بوستان جهان‌شهر برکت و کرامت، هر کدام داستانی از تلاش برای توسعه شهری داشتند. بازدید از خط ۳ قطارشهری نیز فرصتی استثنایی برای درک زیرساخت‌های حمل‌ونقل کلان‌شهر مشهد بود.

اما نقطه اوج این تور، نشست صمیمانه نوجوانان خبرنگار با اعضای شورای اسلامی شهر مشهد در خانه تاریخی شهیدان دهنوی بود. در آستانه هفته شوراها، این دیدار فرصتی شد برای گفت‌وگوی مستقیم نسل جوان با تصمیم‌گیران شهری و مروری بر دستاورد‌های شهرداری مشهد از نگاه نوجوانان.

لزوم حضور خبرنگار محله در محلات مختلف مشهد

در این نشست مجید طهوریان‌عسکری، نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، ضمن تأکید بر تأمین رفاه و آرامش شهروندان مشهدی توسط اجرای کلان‌پروژه‌های شهرداری در این دوره شورای شهر، اظهار کرد: این دوره، اولین دوره‌ای است که بیشتر اعضای شورای شهر مشهد را جوانانی تشکیل می‌دهند که سن آن‌ها بین ۴۰ تا ۴۵ سال است. وقتی در سطح کشور مطرح می‌شود که مردم مشهد باوجود رجال سیاسی باتجربه و متخصص، مدیریت شهر را به نسل جوان سپرده‌اند، بسیاری تعجب می‌کنند. این اتفاق، حاصل اعتماد مردم و رأیی است که به این جمع جوان داده شده است.

ارتقای مهارت‌های خبرنگاری و رسانه‌ای نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال در باشگاه رایانو

وی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری که فرمودند کار‌ها را به جوانان بسپارید، چند موتور با سرعت بیشتر کار‌ها را پیش می‌برد، در ادامه بیان کرد: نتیجه این اعتماد را امروز می‌بینیم و پس از ۲۲ سال از آغاز فعالیت شورا‌های شهر مشهد، نقشه خطوط مترو این شهر به محضر رهبر معظم انقلاب تقدیم شد.

طهوریان‌عسکری همچنین درباره کلان‌پروژه خط ۳ قطارشهری گفت: اکنون در آستانه افتتاح خط ۳ متروی مشهد هستیم که ۳۳ کیلومتر طول دارد و هزینه ساخت هر کیلومتر آن حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان است. در هفته آینده، بخش ۶ کیلومتری میانی این خط با حضور رئیس‌جمهور محترم افتتاح خواهد شد. این بخش، پایانه امام رضا(ع) را به باب‌الجواد(ع) و میدان شهدا متصل می‌کند و پس از آن حرم مطهر امام رضا(ع)، فرودگاه، راه‌آهن و دیگرنقاط مهم شهر به شبکه مترو وصل خواهند شد.

نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر گفت: در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز سازمان فرهنگی شهرداری مشهد اقدامات ارزشمندی انجام داده است. یکی از خواسته‌های من به عنوان عضو شورای شهر این است که هر یک از ۱۷۰ محله مشهد حداقل یک خبرنگار محله داشته باشد. به همین منظور، هدیه‌ای معنوی برای نوجوانان حاضر دارم که به عنوان «مشاور نوجوان نایب‌رئیس شورای شهر» فعالیت کنند. پس از تأیید مدیریت فرهنگ‌سرای فناوری و رسانه، حکم مشاورت آنان صادر خواهد شد.

ارتقای مهارت‌های خبرنگاری و رسانه‌ای نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال در باشگاه رایانو

در ادامه این نشست سیدعلی قربانی، رئیس فرهنگ‌سرای رسانه و فناوری و مدیر باشگاه رایانو، درباره اهداف و فعالیت‌های این باشگاه گفت: باشگاه رایانو با هدف ارتقای مهارت‌های خبرنگاری و رسانه‌ای نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال تعریف شده است. یکی از محور‌های اصلی این باشگاه، پاسخ به این پرسش است که «انسان رسانه‌ای» کیست.

وی افزود: انسان رسانه‌ای کسی است که در هر موقعیتی بتواند رسانه را به درستی انتقال دهد. برای رسیدن به این جایگاه، چهار عنصر کلیدی قدرت تشخیص، تجزیه‌وتحلیل، تولید و انتشار محتوا ضروری است. اگر فردی حتی به مرحله تولید برسد، اما نتواند محتوا را به‌درستی منتشر کند، انسان رسانه‌ای محسوب نمی‌شود.

قربانی با اشاره به چالش‌های فضای مجازی گفت: متأسفانه گاهی در فضای مجازی از مراحل تشخیص و تجزیه‌وتحلیل می‌گذریم و مستقیماً به تولید یا انتشار محتوا می‌پردازیم که این مسئله می‌تواند به گسترش اخبار نادرست منجر شود.

وی با تأکید بر نقش فضا‌های فرهنگی عنوان کرد: مدلی که در سطح جهانی برای آموزش نوجوانان استفاده می‌شود، مدل فرهنگ‌نگار است. بسیاری از نوجوانان حاضر در این جلسه، نماینده فرهنگ‌سرا‌هایی مانند زیارت، امت و نصرت هستند.

قربانی از برنامه‌ریزی فرهنگ‌سرا‌ها برای فاز دوم طرح فرهنگ‌نگار خبر داد و اعلام کرد: برنامه‌ریزی شده تا در هر یک از ۱۷۰ محله مشهد، دو خبرنگار (یک دختر و یک پسر) انتخاب شوند که تعدادی در حدود ۳۴۰ تا ۳۵۰ خبرنگار نوجوان را خواهیم داشت و در پایان سال از فعالان رسانه‌ای تقدیر می‌کنیم.

گفتنی است در پایان این نشست، از نوجوانان خواسته شد سؤالات خود را به عنوان نمایندگان رسانه‌های مردمی در حضور نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مطرح کنند و پس از دریافت پاسخ، اطلاعات را به‌درستی و با امانتداری به مردم منتقل کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.