به گزارش شهرآرانیوز؛ خدیجه جدا با انتقاد از غیبت ساختاری زنان در برنامهریزی، مدیریت و ارزیابی فعالیتهای ترویج علم، اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه نه دادههای تفکیکی تولید میشود، نه ارزیابی نظاممندی از میزان مشارکت واقعی زنان در طرحهای علم عمومی در دسترس است.
وی با تاکید بر اینکه در ایران، حضور کمی زنان در فعالیتهای علمی نسبتا بالاست، اما این حضور در لایههای تصمیمساز و ترویجی، ساختارمند نشده است، بیان کرد: آمارها گویای این است که زنان عضو غایب یا غیرمؤثر در شوراهای ملی، ستادهای ترویج، نمایشگاههای بزرگ علم و انجمنهای علمی هستند. این در حالی است که تجربه اثبات کرده، جایگاه اجتماعی و نقش ارتباطی زنان میتواند آنها را به بازیگرانی طبیعی برای میانجیگری میان نهاد علم و جامعه تبدیل کند. این نقش در حوزههایی مثل سلامت، آموزش، محیط زیست و مصرف آگاهانه؛ اثرگذارتر است.
مشاور امور بانوان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور ادامه داد: در شرایطی که نهاد علم با چالشهایی در سطح پذیرش اجتماعی، اعتبار عمومی و مقاومت فرهنگی نسبت به برخی فناوریها روبهرو است، ترویج علم باید بتواند با جامعه وارد گفتوگویی واقعی شود و این گفتوگو، بدون مشارکت گروههای مختلف اجتماعی از جمله زنان، ناقص میماند.
منبع: ایسنا