نتایج یازدهمین قرعه‌کشی ایران خودرو مادران اعلام شد+جزییات هفته یازدهم لیگ برتر بسکتبال بانوان برگزار شد| پیروزی نماینده مشهد برابر تیم فرآور شریف سبز آشنایی با فواید مصرف کلم بروکلی برای سلامت بانوان آغاز اردوی آماده‌سازی تیم ملی فوتبال بانوان برای حضور در جام ملت‌های آسیا از ۷ دی ماه ۱۴۰۴ افزایش خطر زایمان زودرس با وزن گیری کمتر از حد انتظار در دوران بارداری ناکامی هیات فوتبال خراسان رضوی در هفته هشتم لیگ برتر فوتسال زنان پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان | از انحصار وراثت تا اطاله دادرسی سلطنت زرنگار، دختری که با درس‌خواندن، راه آموزش دختران مشهد را هموار کرد این‌گونه مادر شدم | روایت پرفرازونشیب ناباروری، درمان و فرزندپذیری وقتی تحصیل با تقاطع مادری برخورد می‌کند طرز تهیه دسر «توپک یلدایی» | پیش‌غذایی ساده و شیک برای شب یلدا برگزاری مسابقات هفته هشتم لیگ برتر فوتسال زنان از دوم دی ماه نگاهی به تأثیر منفی نوشیدن قهوه بر افزایش خطر پوکی استخوان میانگین جهانی نرخ مشارکت زنان در بازار کار، حدود ۵۰ درصد است کسب گرنت پژوهشی کامستک ۲۰۲۵ توسط بانوی پژوهشگر مشهدی
سرخط خبرها
افزایش خطر زایمان زودرس با وزن گیری کمتر از حد انتظار در دوران بارداری

افزایش خطر زایمان زودرس با وزن گیری کمتر از حد انتظار در دوران بارداری

  • کد خبر: ۳۸۰۹۷۰
  • ۰۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۰
به گفته کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان، همان‌طور که وزن گیری کمتر از حد انتظار می‌تواند خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد کم‌وزن را افزایش دهد، افزایش وزن بیش از حد نیز ممکن است منجر به بروز عوارضی مانند دیابت بارداری، افزایش فشار خون و زایمان سخت‌تر شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ زهرا باقری اظهار کرد: یک بارداری سالم با سفره سالم آغاز می‌شود. تنوع، تعادل، کنترل وزن، مشاوره با تیم سلامت و دقت در انتخاب و تهیه و مصرف مواد غذایی، تضمین‌کننده آرامش امروز مادر و سلامت فردای کودک است.

وی افزود: تنوع و تعادل، دو اصل اساسی در تنظیم یک برنامه تغذیه‌ای سالم برای زنان باردار است. هر زن باردار باید هر روز از شش گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغز‌ها استفاده کند.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: توصیه می‌شود در هر وعده غذا حداقل سه گروه غذایی اصلی وجود داشته باشد تا مجموعه متنوعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی وارد بدن شود. همچنین مصرف نان‌های سبوس‌دار، به جای نان‌های صنعتی و سفید توصیه می‌شود.

باقری گفت: بهتر است برنج به صورت کته یا دمی، ترجیحا همراه حبوبات طبخ شود. ترکیب غلات و حبوبات مانند عدس‌پلو، لوبیاپلو، عدسی یا خوراک لوبیا با نان، به تامین پروتئین مناسب برای مادر کمک شایانی می‌کند.

وی بیان کرد: میوه‌های تازه فصلی و نیز میوه‌های خشک مانند کشمش، خرما، توت خشک، انجیر خشک و برگه‌ها به‌عنوان میان‌وعده مفید، جایگزین مناسبی برای تنقلات ناسالم و صنعتی هستند.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: سبزی‌هایی که خام مصرف می‌شوند باید قبل از خوردن به‌دقت شسته و ضدعفونی شوند. همچنین بهتر است سبزیجات مدت زیاد و در آب فراوان پخته نشوند تا مواد مغذی آنها حفظ شود. هر روز مصرف سبزیجات به شکل خام (سبزی خوردن و سالاد) و پخته شده توصیه می‌شود.

وی گفت: مصرف انواع مغز‌ها مانند پسته، بادام، گردو و فندق، به صورت خام و کم‌نمک، به‌عنوان میان‌وعده توصیه می‌شود، زیرا مواد غذایی منابع مناسبی از پروتئین و مواد معدنی از جمله آهن هستند.

باقری بیان کرد: وزن‌گیری مطلوب مادر نشانه‌ای از بارداری سالم و یکی از شاخص‌های مهم سلامت مادر و جنین است ولی همان‌طور که وزن گیری کمتر از حد انتظار می‌تواند خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد کم‌وزن را افزایش دهد، افزایش وزن بیش از حد نیز ممکن است منجر به بروز عوارضی مانند دیابت بارداری، افزایش فشار خون و زایمان سخت‌تر شود بنابراین پایش منظم وزن مادر در طول بارداری و توجه به میزان افزایش وزن متناسب با وضعیت اولیه، برای حفظ سلامت مادر و رشد مطلوب جنین ضروری است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.