صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

با خواص بی‌نظیر «اشکنه بنه» آشنا شوید+ طرز تهیه

  • کد خبر: ۸۳۲۵۲
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۵
  • ۲
اشکنه، یکی از غذا‌های اصیل، لذیذ و بدون گوشت ایرانی است که معمولا همراه با نان سرو می‌شود. از مواد اولیه این غذای سوپ مانند، می‌توان به روغن، پیاز، نمک، زردچوبه و ادویه‌های دیگر اشاره کرد. اشکنه، پیش‌غذایی است که به سرعت و به‌سادگی در آشپزخانه طبخ می‌شود و شما می‌توانید انواع آن را برای مهمانی‌های خانوادگی و دورهمی‌های دوستانه درست کنید.

به گزارش شهرآرانیوز، بنه یا پسته کوهی گیاهی دارویی و بسیار خوشمزه است که میوه‌ای به اندازه یک نخود با پوسته بسیار سخت و دم‌بلند دارد. این گیاه در خراسان‌جنوبی بیشتر دیده می‌شود. از این رو، ساکنان این مناطق علاقه خاصی به درست‌کردن غذا با این میوه پرخاصیت دارند، مانند اشکنه بنه که بسیار هم معروف است و امروز می‌خواهیم طرز تهیه آن را آموزش بدهیم. امیدواریم آن را بپزید و از خوردنش در جمع خانواده لذت ببرید.

راستی بد نیست بدانید مصرف میوه بنه نفخ معده را کاهش می‌دهد و بر درمان سرفه، لقوه، فلج، یرقان، درد مفاصل و سردرد و تقویت اعصاب بسیار مؤثر است. برگ آن نیز خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی دارد.

مواد لازم برای تهیه اشکنه بنه

بنه: ۲۰۰ گرم
آب: ۲ لیوان
روغن حیوانی: ۴ قاشق غذاخوری
پیاز: متوسط ۲ عدد
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: یک قاشق چای‌خوری
گردوی کوبیده: دو سه قاشق غذاخوری

روش تهیه

بنه‌ها را در هاون بریزید و خوب بکوبید. برای اینکه پوست بنه‌ها به طور کامل جدا شود، آن‌ها را داخل خردکن بریزید و دوباره آسیابشان کنید.

پیاز‌ها را ریز خرد کنید و در روغن تفت بدهید تا طلایی‌رنگ شوند. بعد زردچوبه را به آن بیفزایید و تفت بدهید تا طعم خامی‌اش گرفته شود.

بنه‌های خردشده را داخل آبی که از قبل جوش آورده‌اید بریزد و خوب هم بزنید تا پوست سفت آن‌ها از مغزشان جدا و ته‌نشین شود.

آب حاوی میوه بنه را همراه پیازداغ و مقداری نمک درون قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت کم بگذارید تا نیم ساعتی بجوشد و غذا جا بیفتد. پیش از سرو، گردوی کوبیده را به آن اضافه کنید.

فوت آشپزی

*در صورت تمایل، می‌توانید چهار پنج قاشق غذاخوری کشک ساییده هم در آخرین مرحله پخت، یعنی قبل از جوش‌آمدن اشکنه، به آن اضافه کنید.

*اهالی خراسان جنوبی معمولا این غذا را با رب انار و سبزی صرف می‌کنند.

*بنه را می‌توانید از عطاری‌ها تهیه کنید.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
یه بنده خدا
۱۵:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۸
بزرگوار خود بنه روغن داره... و اصل بنه که اصطلاحا قاتق بنه هست مال بیرجند و اطرافشه... تو هرچیزی که روغن نمیریزن بزرگوار!... شما خوب بنه رو بمال عین همون ۴ قاشق روغن حیوانی(!) فقط روغن خود بنه میشه...
حداقل یکم درباره طرز تهیه غذاهای محلی تحقیق کنید!
ناشناس
۱۲:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۸
اگر بنه زیاد قل خورد بوی سقز گرفته خوش طعم نمی شود