دختر دونده رکورددار ایران: هزینه‌ها بالاست به کمک فدراسیون نیاز دارم برگزاری دومین گام از رویداد نیلوفرانه در مشهد | ارسال ۱۳۰ اثر هنری به دبیر خانه کسب دو مدال تیراندازی با کمان خراسان رضوی در مسابقات آزاد کشوری بانوان برگزاری رویداد «الفبای فتح قریب» در مکتب نرجس مشهد بیش از ۵۰۰ بانوی زائر غیرایرانی در حرم امام‌رضا(ع) جنایات اخیر رژیم صهیونیستی را محکوم کردند هشداری جدی درباره مصرف فراورده‌های دامی آلوده | مراقب باشید این بیماری‌ها را نخورید با این سه تیپ شخصیتی ازدواج نکنید دختر یکی از سران حزب‌الله لبنان: بیانات رهبر انقلاب تاریخی و در حمایت از فلسطین است مسابقات هفت سنگ بانوان خراسان رضوی در هفت منطقه برگزار می‌شود صعود مهشید اشتری به جمع ۱۶ بازیکن برتر مسابقات فیدر دختر تنیس باز ایرانی به مسابقات جهانی راه یافت زهرا بیک خراسانی به عنوان مشاور امور بانوان و خانواده شورای عالی استان‌ها انتخاب شد زنان پرچم دار جبهه فرهنگی مقاومت و مقابله با تفکر صهیونیسم باید باشند جایگاه «زن» در جمهوری اسلامی و منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی اهدای طلا و جواهرات بانوان بوشهری برای جنگ با اسرائیل خانواده‌های ایرانی مقابل آسیب‌های رسانه بی دفاع هستند | فرزندان را در فضای مجازی رها نکنیم عمل موفقیت‌آمیز پیوند مغز استخوان کودک هفت ساله به خواهرش در مشهد دختر مشهدی فاتح رتبه نخست کنکور فنی‌وحرفه‌ای کشور شد فوتبالیست‌های خراسانی در لیگ قهرمانان آسیا جای گرفتند چاپ هفتم «آخرین فرصت» به قلم یک بانوی نویسنده مزین به تقریظ رهبری شد
سرخط خبرها
تنها زن رزمنده در عملیات بیت المقدس چه کسی است؟

تنها زن رزمنده در عملیات بیت المقدس چه کسی است؟

  • کد خبر: ۲۲۵۰۷۴
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۵
فاطمه‌سادات نواب‌صفوی، فرزند شهید سید‌مجتبی نواب‌صفوی از مبارزان جمعیت فدائیان اسلام است که در عملیات آزادسازی خرمشهر و عملیات بیت المقدس به عنوان تنها زن رزمنده دوشادوش مردان به مبارزه پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، در زمان شهادت پدرش شهید نواب صفوی ۵ سال داشت و به علت مخالفت پدر با رژیم شاه تا این زمان شناسنامه نداشت. سال‌ها بعد مادرش «منیره سادات» با نام خانوادگی «میرلوحی» برای او شناسنامه گرفت و او توانست برای تحصیل به مدرسه برود.

فاطمه سادات پس از اخذ مدرک دیپلم با «سید ابوالحسن فاضل رضوی» ازدواج کرد و به دلیل مخالفت همسرش با رژیم شاه بود که در همان سال‌های اول زندگی متاهلی به روستای «بافتان» از توابع شهرستان زاهدان تبعید شد.

آنها بعد از ۷ سال زندگی در روستا و آموزش به کودکان روستایی، بر اثر بیماری فاطمه سادات به مالاریا به مشهد آمدند و پس از بهبود به یکی از روستا‌های «جهرم» از توابع استان فارس رفتند.

فاطمه بعد از اتمام دوران تبعید، همراه با همسرش به تهران آمد و پس از چندی به دلیل مخالفت رژیم شاه با ورود آن‌ها به دانشگاه، برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مهاجرت نمودند. فاطمه مدرک مهندسی کامپیوتر و سید ابوالحسن نیز مدرک مهندسی ماشین آلات صنعتی را اخذ کردند.

آنها در سال ۵۷ همراه با «ام هانی» دختر کوچک شان به ایران بازگشتند، اما مجدداً برای کمک به مردم لبنان به شهید چمران پیوستند و فاطمه در کنار شهید چمران در مبارزات چریکی زیادی شرکت کرد.

دو سال بعد همسر وی در منطقه کردستان به شهادت رسید و فاطمه با روحیه مبارزه طلبی که داشت در کنار رزمندگان انقلاب به مبارزه با رژیم غاصب بعثی پرداخت و در عملیات آزاد سازی خرمشهر به عنوان تنها زن مبارز شرکت کرد.

در خاطراتی که از برادر جانباز ایران خواه منتشر شده است در مورد حضور فاطمه سادات در عملیات بیت المقدس چنین آمده است: «خانم فاطمه نواب صفوی، نوه شهید نواب صفوی، به عنوان دیده بان به طرف بهمن شیر رفته بود. او با اطلاعات مؤثر و مفیدی که از موقعیت دشمن می‌داد در موفقیت عملیات نقش تعیین کننده‌ای را ایفا کرد. در آخرین دیدار او را در حالی دیدم که پیکر شهیدی را با خود حمل می‌کرد. معلوم شد که از یک عملیات موفق چریکی باز می‌گردد.»

گفتنی است عکس این بانوی رزمنده در هشتمین جلد از مجموعه کتاب‌های جنگ تحمیلی که مشتمل بر ۲۸۷ قطعه عکس از روز‌های مقاومت و دوره اشغال شهر و طی برگزاری عملیات بیت المقدس و آزادسازی شهر و تاثیرات ناشی از حضور دشمن در ایام اشغال به عکاسی شده است، در کنار دیگران رزمندگان مرد این عملیات قرار گرفته است.

منبع: جهان بانو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.