ضرورت مستندسازی و معرفی دستاورد‌های زنان اقوام و مذاهب ازدواج آسان با قراردادن مسکن استیجاری و سالن‌های عروسی رایگان در اختیار جوانان توسعه پوشاک ایرانی اسلامی در کشور از طریق سرمایه گذاری بانوان در صندوق‌های پروژه‌ای بسیج زنان فیفا از عملکرد تیم ملی فوتسال زنان کشور در جام ملت‌های آسیا تمجید کرد مردانی که نتوانند مهریه پرداخت کنند، زندانی نمی‌شوند، اما مشمول پابند الکترونیک می‌شوند بررسی جایگاه زن در جهاد اجتماعی امضای تفاهم‌نامه میان ایران و اندونزی با محوریت توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تیم خراسان رضوی قهرمان مسابقات کبدی دختران کشور شد کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف روزانه مویز جزئیاتی از ابعاد حقوقی و اجتماعی قانون جدید مهریه افتتاح خانه عقد «نجمه‌خاتون» با هدف ترویج ازدواج آسان در خراسان جنوبی دعوت از ۲ دختر ورزشکار مشهدی به مسابقات انتخابی تیم ملی شمشیربازی اپه بانوان بررسی کارآمدترین روش‌های پیشگیری از طلاق عاطفی برگزاری رقابت‌های المپیاد ورزشی ویژه بانوان
سرخط خبرها
استرس گرمایی مادر بر رشد نوزاد اثرگذار است

استرس گرمایی مادر بر رشد نوزاد اثرگذار است

  • کد خبر: ۲۹۳۸۷۸
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸
تحقیقات جدید نشان می‌دهد هوای گرم و استرس گرمایی روزانه مادران باردار می‌تواند علاوه بر اینکه آزاردهنده باشد، بر رشد نوزاد قبل و بعد از تولد تأثیر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان دریافتند با افزایش میانگین استرس گرمایی روزانه مادران باردار در سه ماهه اول بارداری، احتمال تولد نوزادان با وزن کم بیشتر است.

علاوه بر این، نتایج نشان داد که نوزادان در حال رشدی که به طور مداوم در معرض استرس گرمایی قرار می‌گیرند، رشدشان می‌تواند متوقف شود.

به گفته محققان، در سن ۱ سالگی، نوزادانی که به طور منظم در معرض دمای متوسط ۳۰ درجه سانتیگراد قرار می‌گیرند، نسبت به نوزادانی که در معرض میانگین دمای ۲۵ درجه قرار می‌گیرند، نسبت به قد و سن خود وزن کمتری دارند.

دکتر «آنا بونل»، محقق ارشد و استادیار دانشگاه لندن، گفت: «این یافته‌ها بر اساس شواهد قبلی استوار است که نشان می‌دهد سه ماهه اول زمان آسیب‌پذیری در برابر قرار گرفتن در معرض گرما است و مهم است که ما اکنون در نظر بگیریم که چه عواملی ممکن است در این رابطه مؤثر باشند».

بونل افزود: «این احتمال وجود دارد که استرس گرمایی بر اشتها و مصرف غذا تأثیر بگذارد، و ما همچنین در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا ممکن است تأثیرات مستقیمی بر مسیر‌های سلولی و التهابی داشته باشد.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های ۶۶۸ نوزاد و مادرانشان را که در کشور آفریقایی گامبیا زندگی می‌کردند، بین ژانویه ۲۰۱۰ و فوریه ۲۰۱۵ تجزیه و تحلیل کردند.

به گفته محققان، در طول این مطالعه، مادران و نوزادان در معرض میانگین کلی دمای نزدیک به ۳۰ درجه قرار گرفتند. گرم‌ترین روز به ۴۵.۵ درجه و خنک‌ترین روز به ۲۸ درجه رسید.

بونل گفت: «ما باید بررسی کنیم که کدام جمعیت‌ها بیشترین استرس گرمایی را تجربه می‌کنند و در کجا ممکن است کاهش رشد ثبت شود، تا بتوانیم اقدامات مؤثر بهداشت عمومی را توسعه دهیم.»

وی افزود: «با توجه به اینکه نرخ جهانی مرگ و میر کودکان به طور غیرقابل قبولی بالاست و گرمایش سیاره زمین ادامه دارد، این یافته‌ها باید اقداماتی را برای بهبود سلامت کودکان انجام دهند.»

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.