به گزارش شهرآرانیوز؛ آزاده شاهچراغی با اشاره به اینکه خانه تنها جایی است که میتواند خستگی یک روز سخت را بشوید و با خود ببرد، اظهار کرد:، اما امروزه خانهها از حالت استاندارد خانه بودن خارج شدند و کودکان و سالمندان به خاطر این که ساعتهای زیادی را در خانه میگذرانند، بیشتر از بزرگسالان آسیب میبینند.
وی ادامه داد: مشکلی که ما در سالهای اخیر داریم، این است که به معماری به شکل یک مسئله لوکس نگاه میکنند، در صورتی که صحبت معماری اصلا و ابدا یک چیز لوکس اضافه بر سازمان نیست و کیفیت در معماری خانهها میتواند به کیفیت زندگی ما اضافه کند.
این پژوهشگر با تاکید بر اینکه وقتی همه دوطبقهها کوبیده شده و پنج طبقه شدند، خانهها مشرف و بنابراین شیشهها مشجر و پردهها ضخیمتر شدند، یادآور شد: در آخر هم نورگیرها برداشته شد و به فضایی رسیدیم که دیگر اسمش را نمیتوانیم بگذاریم خانه و تازه همان هم چقدر گران است! وارد این واحدهای مسکونی که میشوید، اصلا نور طبیعی ندارند، عدهای عملا دارند در یک سری فضا زندگی میکنند که از نظر معماری، انباری است؛ نور طبیعی و گردش هوای آزاد ندارد. پس یک بخش اصلاح قوانین شهرسازی و مقررات شهرداریهاست.
او با بیان اینکه خانهها به آپارتمان و حیاطها به رمپ برای پارکینگ تبدیل میشوند و سالمند اگر بخواهد حرکت داشته باشد، مصالح نامناسب باعث میشود سریع صدمه ببیند و خب شکستگی در دوره سالمندی یعنی اتمام کار! از طرفی سالمند اگر حرکت نداشته باشد، در خانه حبس میشود و روحیهاش را میبازد، ادامه داد: معماران ما با توجه به فرهنگ خودمان در ایران میتوانند فضاهایی را برای سالمندان طراحی و اجرا کنند.
منبع: روزنامه خراسان