حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است

  • کد خبر: ۲۹۸۸۹۲
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶
سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است
سالمندان در دنیای گذشته تمامی ابزارهای لازم برای اقتدار از جمله حیثیت را در اختیار داشته اند اما در  در دنیای کنونی این چنین نبوده و جایگاه آنان در جامعه نزول یافته است.
لیلی رحمانی
نویسنده لیلی رحمانی

انسان ها در طول حیاتشان و در مواجه با اتفاقات و رویدادها تبدیل به مجموعه ای از دیدگاه ها و تجربیاتی می شوند که بی شباهت به گنجیه ای ارزشمند برای حفظ حیات جامعه نمی باشد. بی تردید با جهت گیری های مناسب اوج کمال یک فرد در جامعه از این جهت، دوران سالمندی است و جوامع سنتی از دیرباز با تاکید بر این مهم، به تکریم سالمندان به مثابه ذخیره ای ارزشمند از ارزش ها می پرداختد.

سالمندان در دنیای گذشته تمامی ابزارهای لازم برای اقتدار از جمله حیثیت را در اختیار داشته اند اما در  در دنیای کنونی این چنین نبوده و جایگاه آنان در جامعه نزول یافته است.

از این رو آدمی با این نگرش که افزایش سن و دوران سالمندی به معنای کسب برخی امتیازات و احترام ها در ازای از دست دادن ویژگی هایی چون زیبایی و جوانی است، زندگی کرده و این به معنای بهره بردن از بخش اجتناب ناپذیر زندگی یعنی سالمندی بود.

اما آنچه به مرور دستخوش تغییر گردیده، این نگاه به سالمندی و تغییر ارزش ها از امور پایداری چون دانش و اگاهی به امور ناپایداری چون زیبایی و جوانی است. در جوامع مدرن با تاکید بیش از حد بر موضوع حفظ زیبایی و زندگی به سبک جوانان که در نوع متعادل آن خطری محسوب نمی شود، راه را به ترکستان برده و منجر به شکل گیری نگاهی شده اند، که سالمند را به دلیل نبود برخی شاخص ها بی مصرف و ناتوان قلمداد می کند.

این نگاه سالمندان را فرسوده تر و ارتباط میان نسل ها را دچار بحران خواهد کرد. سالمندان دیگر لزومی برای انتقال مفاهیم و ارزش های آموخته شدشان نمی بینند و جوانان نیز گوش شنوایی برای شنیدن آن ندارند.

این از هم گسیختگی آسیب های جبران ناپذیری بر بدنه سرمایه اجتماعی به عنوان یک شاخص مهم در توسعه پایدار وارد ساخته و نهایتا توسعه پایدار را با مشکل مواجه می کند.

این مساله به خصوص در مورد زنان پررنگ تر به نظر می رسد. زنان در دنیای امروز با این تصور که زیبایی (منطبق بر معیارهای کنونی) تنها دارایی آنان است به صرف هزینه های هنگفت برای جلوگیری از سالمندی کرده و در نهایت با افزایش سن که به طور قطع اجتناب ناپذیر است احساس سرخوردگی و حتی تنهایی خواهند کرد.

بنابراین آنچه مهم می نماید حفظ جایگاه سالمندان به عنوان افرادی ارزشمند و مشارکت مناسبشان به عنوان پیشرویان فکری و ارزشی جامعه که می توانند به درستی ارزش های جامعه را به نسل جدید انتقال دهند بسیار قابل توجه است. سالمندان اگر بدانند سالمندی تنها دوره ای از زندگی محسوب می شود و افراد جامعه آنها را به دلیل چنین امر بدیهی  تنها نمی گذارند دوران پیری شادتر و بدون استرس تری را سپری می کنند.

از سوی دیگر جوانان نیز خواهند توانست به دور از این اضطراب که افزایش سن صرفا گذران روزها است و آنها را به حاشیه نخواهد برد، به زندگی با کیفیت بیشتر و فرصت های بیشتر برای کسب دانش و آگاهی و اموری مهم تر بپردازند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->