به گزارش شهرآرانیوز؛ زهرا بهروزآذر در گردهمایی رؤسای ادارات انجمن اولیا و مربیان ادارات کل آموزش و پرورش استانهای کشور با تأکید بر نقش حیاتی خانواده در تربیت نسلهای آینده اظهارکرد: بیشترین تأثیر در شکلگیری شخصیت کودکان در سالهای اولیه زندگی، یعنی شش سال اول، توسط خانوادهها انجام میشود. امنیت، اعتماد، مهربانی، نوعدوستی و خداباوری از ارزشهایی هستند که در محیط خانواده آموزش داده میشوند و تقویت میشوند.
به گفته وی، بسیاری از مشکلات نسل جدید همچون نداشتن معنای زندگی، کاهش اعتمادبهنفس و چالشهای ارتباط با دیگران نیز در خانواده قابل حل هستند؛ بنابراین باید تلاش کنیم که عاملیت به خانوادهها بازگردد.
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور با اشاره به چالشهای جدیدی که در سراسر دنیا خانوادهها با آن مواجهاند، گفت: امروزه با نسلی روبهرو هستیم که تحت تأثیر تکنولوژیهای نوین، هوش مصنوعی و رسانههای دیجیتال رشد میکنند. نسلهای آلفا، زد و بتا، با جهانبینی متفاوتی از نسلهای گذشته بزرگ میشوند. این تحولات، چالشهایی همچون تغییر در ارزشها، تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی را به همراه دارد.
بهروزآذر افزود: خانوادهها باید با این تغییرات سازگار شوند و در عین بهرهگیری از فناوریهای نوین، به سواد رسانهای مجهز شوند تا خطرات این تحولات را مدیریت کنند.
وی افزود: در کنار این چالشها، مسائل دیگری مانند تغییرات جمعیتی، مهاجرت، شهرنشینی و تغییرات اقلیمی نیز بحرانهایی برای خانوادهها ایجاد کرده است. این شرایط، اهمیت توانمندسازی خانوادهها را دوچندان میکند.
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور با تأکید بر اینکه ارزشهای انسانی باید در محیط خانواده تقویت شوند، گفت: ارزشهایی مانند صداقت، نوعدوستی، وفاداری و احترام به دیگران در خانواده شکل میگیرد. این ارزشها بهندرت در رسانهها یا فضای مجازی آموزش داده میشوند. بنابراین، خانوادهها باید نقش محافظ و انتقالدهنده این ارزشها را به نسلهای آینده ایفا کنند.
منبع: مهر