اولین دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال بانوان ایران با تیمی از ترکیه برگزار شد دلایل غم و اندوه و نحوه مدیریت آن را بدانیم| قصه کوتاه غصه تقابل ستاره‌ها و ملی‌پوشان خراسان رضوی در فینال لیگ برتر بسکتبال بانوان کشور مدت زمان نگهداری انواع خورش‌ها در یخچال چقدر است؟ مصرف قرص‌های ضدبارداری، عامل تشدید شرایط کبد چرب در زنان مشارکت کودکان در خانه‌تکانی، راهکار مؤثر آموزش مسئولیت‌پذیری به آن‌ها معرفی فواید مصرف نعناع برای سلامت بانوان بهروزآذر: مجلس ماهیت لایحه حمایت از زنان را تغییر ندهد روایت بانوی شاعر مشهدی از اشعاری که برای مادرش سروده است| «سه‌شنبه»؛ سرودن اشعاری در سکوت سوگواری معرفی چند ترفند ساده و کاربردی برای سروسامان‌دادن به کارهای خانه‌تکانی تحویل حدود ۹۰ هزار زمین به متقاضیان در قالب اجرای قانون جوانی جمعیت بزرگ‌ترین بوستان بانوان شرق کشور در مشهد آماده استقبال از بهار ۱۴۰۴ شد لزوم مصرف روزانه حدود ۲.۷ لیتر مایعات توسط بانوان توجه ویژه بیانیه گام دوم انقلاب به ضرورت انکارناپذیر نقش زنان در عرصه‌های مختلف روش‌های مناسب آموزش تصمیم گیری درست به کودک تقدیر از مادران مجاهد ایران‌زمین در همایش «در آغوش بهشت» کدام مواد غذایی را نمی‌توان در یخچال نگهداری کرد؟ افزایش خطر ابتلا به سرطان و ناباروری با مصرف این نوع چای
سرخط خبرها
مشارکت کودکان در خانه‌تکانی، راهکار مؤثر آموزش مسئولیت‌پذیری به آن‌ها

مشارکت کودکان در خانه‌تکانی، راهکار مؤثر آموزش مسئولیت‌پذیری به آن‌ها

  • کد خبر: ۳۱۸۲۶۷
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۱
به گفته یک کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی، کودکان با مشارکت در خانه‌تکانی، هم مسئولیت‌پذیری و مشارکت را یاد می‌گیرند، هم با نظم، دقت و همکاری گروهی بیشتر آشنا می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ملیکا ملک‌زاده‌رضوی با اشاره به اینکه کمک در کار‌های خانه می‌تواند ویژگی‌های مختلفی مانند مسئولیت‌پذیری، نظم، دقت، همکاری و احساس مشارکت در فعالیت‌های خانوادگی را در کودک تقویت کند، اظهار کرد: این کار به کودک می‌آموزد که کار تیمی چگونه انجام شده و اهمیت همکاری را متوجه می‌شود.

وی ادامه داد: کودکان از دوسه‌سالگی به‌تدریج، تمایل به کمک در کار‌های خانه دارند. این علاقه معمولا ازطریق تقلید از والدین شروع می‌شود. به‌طور خاص، از سنین ۵ -۴ سالگی می‌توان از کودکان انجام کار‌های ساده‌ای مثل مرتب کردن اسباب‌بازی‌ها، گذاشتن لباس‌های خود در سبد یا کمد، کمک در آوردن وسایل سبک سفره غذایا کمک درجمع‌آوری لباس‌های شسته شده را درخواست کرد. کودکان بزرگ‌تر بین ۱۰-۷ سال می‌توانند کار‌های پیچیده‌تری مثل شستن ظرف‌ها، گردگیری یا مرتب کردن اتاق خود را انجام دهند.

این کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی بیان کرد: باید کار‌ها طوری تنظیم شود که هم مناسب سن و توانایی‌های کودک باشد، هم جنبه سرگرمی داشته باشد. خانه‌تکانی را به‌عنوان یک پروژه خانوادگی معرفی کنید. نشان دهید که همه اعضای خانواده در این کار نقش دارند و کمک کردن برای همه جذاب است. این باعث می‌شود که کودک احساس مشارکت کند.

ملک زاده رضوی با اشاره به اینکه از کار‌های ساده و بی‌خطر شروع کنید. برای مثال جارو‌زدن مناطق کوچک یا شستن ظرف‌های خود کودک می‌تواند شروع خوبی باشد. ادامه داد: این کار‌ها باید قابل انجام و مطابق با توان کودک باشد. درنظر گرفتن بازی‌ها یا چالش‌های کوچک می‌تواند کمک کند که کار‌ها برای کودک جذاب‌تر شود. پس از هر مرحله از کار، کودک را با جملات مثبت و تشویق‌های ساده مانند «خیلی خوب انجام دادی!» یا «تو واقعا به ما کمک کردی!» تحسین کنید. این باعث می‌شود کودک احساس ارزشمندی و موفقیت کند.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.