برگزاری برنامه‌های متنوع دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در دهه کرامت ۱۴۰۴ ویژه دانشجویان دختر و اساتید زن برگزاری نخستین جشنواره ملی عکس «خانواده ایرانی» با هدف پاسداشت ارزش‌های فرهنگی، اجتماعی و تاریخی نهاد خانواده استقبال دختران خراسانی از ورزش قایقرانی بررسی دلایل انتخاب حجاب توسط زن مسلمان در کشورهای غربی صبر و بردباری والدین، از ارکان مهم در تربیت کودکان بیش‌فعال معرفی نمایندگان ایران برای شرکت در اتحادیه تجاری زنان بریکس روایت داستان‌های عروسک‌ها و نقش آن‌ها در زندگی کودکان و دختران اقوام مختلف در یک مستند خانوادگی آمار تولد نوزادان ایرانی در سال ۱۴۰۳ چقدر اعلام شده است؟ عدم ارتباط میان مراقبت از دندان‌های کودکان با شیر خوردن آنها در ۲ سال اول زندگی رشد ۸ درصدی تعداد زایمان بدون‌درد در کشور اولین رویداد «دختران نقش‌آفرین» دانشگاه‌های آزاد واحد خراسان رضوی در مشهد برگزار شد ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید مرتضی معینی محولاتی نقش مادری استادان زن در فضای دانشگاه‌ها کسب عنوان نخست کنگره ملی شعر خلیج فارس توسط بانوی شاعر مشهدی راه‌اندازی جایزه ویژه زنان عربی توسط وزارت فرهنگ فلسطین ضرورت استفاده از روانشناسی اسلامی برای تسهیل عبور خانواده‌ها از چالش‌های مختلف پیشگیری از اختلافات در زندگی مشترک با شروط ضمن عقد لزوم مصرف مکمل کلسیم توسط زنان درباره مراقبت کنندگان از سلامت بانوان در روز جهانی ماما | ماما‌ها هم قدم با  مادر‌ها
سرخط خبرها
ورود شیرینی دانمارکی به ایران توسط بانویی دانمارکی

ورود شیرینی دانمارکی به ایران توسط بانویی دانمارکی

  • کد خبر: ۳۲۲۸۲۶
  • ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۴
بانویی دانمارکی که خود در دهه ۴۰ در تهران قنادی داشت، شیرینی دانمارکی را برای نخستین بار به ایران وارد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ گرچه دانمارکی‌ها خالق شیرینی‌های کم‌نظیر دانمارکی یا به‌قول فرنگی‌ها دنیش (danish) نیستند. داستان این شیرینی‌ها از قرن ۱۷ میلادی و از نقطه دیگری از جهان شروع می‌شود. مرور تاریخ نشان می‌دهد که نانوا‌های اتریشی از نخستین کسانی بوده‌اند که خمیر‌های چندلایه و پوک شیرینی دانمارکی را اختراع و آنها را با لایه‌هایی از انواع کرم و مربا پر کردند.

با این وجود، تهیه شیرینی متناسب با ذائقه دانمارکی‌ها از سوی قنادان کشور خودشان انجام شده بود و آنها هم در شکل‌گیری این شیرینی خوشمزه و پرطرفدار نقش داشتند.

جالب است بدانید نخستین شیرینی دانمارکی نتیجه اشتباه قنادی فرانسوی بود. روزی او در آماده‌کردن خمیر معمول برای نوعی شیرینی دچار اشتباه می‌شود و فراموش می‌کند که کره را به آرد اضافه کند. نتیجه این اشتباه باعث شکل‌گیری خمیر لایه‌لایه، ترد و پوک شیرینی دانمارکی امروزی می‌شود.

کارفرمای این قناد و همکارانش از شیرینی جدید او استقبال می‌کنند و همین باعث می‌شود که شیرینی دانمارکی با ویژگی‌های محبوب امروزی‌اش پا به جهان کیک و شیرینی بگذارد. مردم فرانسه هم از طعم این شیرینی استقبال می‌کنند و آن به گزینه نخست مشتریان در کافه‌های مختلف بدل می‌شود.

در تاریخچه ورود این شیرینی به ایران، اطلاعات زیادی موجود نیست، اما در بسیاری از منابع ذکر شده که ورود شیرینی دانمارکی به ایران هم به‌واسطه حضور فردی با همین ملیت بوده است. در تهران در حوالی سال‌های دهه ۴۰ شمسی، بانویی دانمارکی قنادی و شیرینی‌فروشی داشته، این شیرینی را به ایران وارد کرده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.