به گزارش شهرآرانیوز؛ زهرا جعفری با اشاره به اینکه پژوهشهای متعدد نشان دادهاند که طلاق آثار منفی جسمی، روانی، اجتماعی و اخلاقی زیادی برای مردان، زنان مطلقه، فرزندان طلاق و حتی جامعه به همراه دارد، اظهار کرد: طلاق با مسائلی همچون اعتیاد، جرم و بزهکاری، اختلالات روانی، عدم تعادل شخصیتی، مشکلات آموزشی و تربیتی، خودکشی و دیگر معضلات اجتماعی مرتبط است.
وی با اشاره به اینکه در دنیای مدرن، طلاق به عنوان یکی از آسیبهای اجتماعی بارز و چالشبرانگیز شناخته میشود و مشکلات زیادی از جمله تزلزل هویت فردی و اجتماعی و آسیبهای عمیق روانی و اجتماعی را به دنبال دارد، ادامه داد: ازدواج بیشتر از آنکه یک تعهد درونی و معنوی باشد، تبدیل به یک معامله شده است و این نگاه تجاری به ازدواج پیامدی جز طلاق و فروپاشی بنیان خانواده ندارد.
این کارشناس حوزه خانواده با اشاره به تبدیل شدن مهریه بهعنوان ابزاری برای فشار و تضمین خدمات بیان کرد: شرایط مهریه به سمتی رفته است که گویی به نوعی قیمتگذاری روی زن است. مهریه، که در ابتدا میتوانست یک حق قانونی باشد، به تدریج به ابزاری برای معامله تبدیل شده است.
جعفری با اشاره اینکه طلاق به عنوان یک پدیده پیچیده و چالشبرانگیز، تأثیرات مخربی بر فرد و جامعه به ویژه در ایران دارد، یادآور شد: این مسأله به عنوان یک معضل اجتماعی، پیامدهای ناگوار اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی به همراه دارد که میتواند در نهایت به بروز ناهنجاریهای بسیاری منجر شود.
منبع: مهر