خداداد عزیزی: امیدوارم تیم ملی فوتسال افغانستان بعد از جام جهانی فراموش نشود تاکید وزیر پیشنهادی کشور برساماندهی اتباع و انسداد مرز‌ها + فیلم حرکت اولین کاروان زائران افغانستانی اربعین از کابل + فیلم هَتاک حرّاف گُستاخ | از عبدالحمید خراسانی چه می‌دانیم؟ آمادگی مرز دوغارون برای پذیرای از زائران افغانستانی + فیلم ثبت‌نام ۲۸ هزار مهاجر افغانستانی برای دریافت روادید برای سفر به عراق از کنسرسیوم ریلی افغانستان چه می‌دانیم؟ احمد مدقق: دستاورد‌های زبانی، مهم‌ترین آورده نویسندگان افغانستانی است تحصیل بیش از ۳۲ هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های ایران فرماندار تایباد: تاکنون از سمت افغانستان ورودی زائر اربعین نداشته‌ایم فرماندار تایباد: ۶ دستگاه خودروی آتش نشانی به گمرک هرات اعزام شد | آتش مهار شده است اینفوگرافی | نگاهی به آخرین وضعیت کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان سومین سالگرد سقوط کابل | کاخ رؤیا‌هایی که فروریخت نگاه عباس عراقچی به افغانستان و طالبان چگونه است؟ وزارت کار:  اشتغال اتباع خارجی قانونی مانعی ندارد جزئیاتی از طرح اصلاح قانون ورود و اقامت اتباع بیگانه از زبان یک نماینده مجلس تلاش برای حل مشکل زائران افغانستانی اربعین | رئیس ستاد مرکزی اربعین دستور رفع محدودیت سفر تا هجدهم ماهِ صفر را صادر کرد اینفوگرافی | گاه‌شمار سقوط افغانستان مجید مرتضایی: حضور تیم ملی فوتسال افغانستان در جمع ۱۰ تیم برتر دنیا افتخار بزرگی است ناهید کیانی، گردآفرید زمانه
سرخط خبرها

دانشگاه‌های دولتی افغانستان با تفکیک جنسیتی بازگشایی شد

  • کد خبر: ۱۰۰۵۲۶
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۰
دانشگاه‌های دولتی افغانستان با تفکیک جنسیتی بازگشایی شد
دانشگاه‌های دولتی افغانستان درحالی بازگشایی شده است که کلاس‌های این دانشگاه‌ها با تفکیک جنسیت بازگشایی شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شش ماه پس از بازگشت طالبان به قدرت، دانشگاه‌های افغانستان بازگشایی شده‌اند، اما تنها تعداد کمی از زنان به کلاس‌های درس بازگشته‌اند و این بازگشت در شرایطی است که کلاس‌ها تفکیک جنسیتی شده است.

اکثر مدارس متوسطه دخترانه و همه دانشگاه‌های دولتی به دنبال تسلط طالبان در تاریخ ۱۵ اوت بسته شدند، و این نگرانی‌ها را برانگیخت که زنان از تحصیل محروم شوند - همانطور که در دوره اول حکومت طالبان، از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ اتفاق افتاد.

طالبانی‌ها همواره اصرار دارند که این بار اجازه خواهند داد تا دختران و زنان آموزش ببینند، اما فقط در کلاس‌های مجزا و بر اساس برنامه درسی اسلامی.

یکی از دانشجویان افغان که خواست تنها با نام بصیرا معرفی شود، گفت: "خوشحالم که دانشگاه از سر گرفته شد. ما می خواهیم به تحصیلات خود ادامه دهیم."

اما او گفت که کمبود استاد وجود دارد و افزود: "شاید این امر به این دلیل است که برخی کشور را ترک کرده اند."

پس از فروپاشی دولت نخست وزیر اشرف غنی که در پی تجاوز طالبان به کابل در اواسط ماه اوت رخ داد، ده ها هزار افغان، از جمله معلمان و اساتید این کشور را ترک کردند.

برخی از مؤسسات آموزش عالی دولتی در جنوب این کشور، ماه گذشته از سر گرفته شدند، اما روز شنبه دانشگاه کابل، قدیمی ترین و بزرگترین دانشگاه کابل با حدود ۲۵۰۰۰ دانشجو در سال گذشته، بدون هیاهو و با حضور تعداد کمی از دانشجویان بازگشایی شد.

همچنین گفته شده دسته کم ۱۹ موسسه آموزش عالی در افغانستان بازگشایی شدند. این در حالی است که هیچ دانشجویی به کلاس درس در دانشگاه پنجشیر بازنگشت.

پنجشیر آخرین ولایتی بود که سال گذشته به دست طالبان افتاد و چندین کلاس درس در آنجا ویران شد که همچنان بازسازی نشده است.

طالبان قبلاً گفته بودند که دانشجویان زن باید عبای سیاه روی و حجاب سر داشته باشند، اما از اصرار بر استفاده از "پوشیه" که در دوران حکومت قبلی آنها اجباری بود، دست برداشتند.

با این حال، چندین دانشجوط زن روز شنبه با لباس‌هایی متفاوت از لباس‌هایی که قبل از تسلط طالبان می‌پوشیدند، ظاهر شدند.

سهیلا رستمی، دانشجوی زیست شناسی در ترم آخر خود در دانشگاه بامیان، گفت: «من قبلاً هیچ حجابی نداشتم و این برایم تازگی دارد. من قبلا شلوار جین و سایر لباس های معمولی می پوشیدم و رعایت حجاب برای من دشوار خواهد بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->