تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید
سرخط خبرها

کوچک‌ترین اثری از خودتان بر جا نگذارید

  • کد خبر: ۱۰۳۵۸۷
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۲
کوچک‌ترین اثری از خودتان بر جا نگذارید
اگر قرار است طبیعت‌گردی کنید و با آن آشتی؛ این اصل را ازیاد نبرید.

ملیحه ابراهیمی یزدی | شهرآرانیوز؛ حتما در این روز‌های بهاری به دنبال یک فرصت می‌گردید تا لوازم پیک‌نیک را جمع کنید و در نزدیک‌ترین طبیعت محل سکونتتان اطراق کنید، اما بد نیست با توجه به هشدار‌های نگران‌کننده‌ای که درباره تخریب محیط زیست به گوش می‌رسد با رعایت برخی موراد ضرور وارد حریم طبیعت شوید.

اول. فن جایگزینی

حتما برای سرجمع کردن لوازمی که قرار است با خود بیرید، به این نکته توجه کنید که باید به جای کیسه‌های پلاستیکی، از کیسه‌های پارچه‌ای استفاده کنید.
مهم‌ترین کاربرد ساک‌های پارچه‌ای در اندازه‌های متفاوت تولید زباله کمتر در چرخه طبیعت است.

دوم. تجزیه‌پذیری

از دیدگاه خیلی‌ها استفاده از ظروف یکبارمصرف در طبیعت باعث سبک شدن بار سفر می‌شود در حالی که استفاده از ظروف چندبارمصرف مثل قمقمه به جای بطری آب معدنی تأثیر بسزایی بر سلامت محیط زیست دارد.

سوم. رها نکردن و تفکیک کردن

زباله‌ها جدا از تخریب زیبایی بصری طبیعت، باعث بروز بیماری‌های متعدد به دلیل وجود موجودات موذی می‌شوند. بماند که شیرابه آن‌ها وارد خاک می‌شود و آب‌های زیرزمینی را آلوده می‌کند. بهترین فرصت است که بعد از هر طبیعت‌گردی به فرزندانمان آموزش بدهیم نباید کوچک‌ترین زباله‌ای روی زمین باقی بماند و بایستی زباله‌های‌تر و خشک از همدیگر جدا شوند.

چهارم. اسراف ممنوع

یکی از توصیه‌های حفظ طبیعت خرید به‌اندازه مواد غذایی است. صرفه‌جویی در مصرف موجب تولید زباله کمتر و جلوگیری از هدر رفتن منابع انرژی می‌شود. پیشنهاد بدی نیست به جای برداشتن لوازم پخت‌وپز از غذا‌های محلی هر منطقه استفاده کنید. این‌گونه به اقتصاد هم کمک کرده‌اید.

پنجم. پاکیزگی با صرفه‌جویی

جنگ جهانی سوم بر سر آب است پس صرفه‌جویی و حفظ پاکیزگی منابع آب و رودخانه‌ها وظیفه همه ماست. به خاطر داشته باشید برای شست‌وشو با مواد شوینده از آب رودخانه‌ها استفاده نکنید.

ششم. حفظ آرامش

وقتی وارد طبیعت می‌شویم به نوعی وارد حریم حیوانات شده‌ایم. بروز صدا‌های غیرعادی مثل پخش موسیقی بلند، صدای موتور وسایل نقلیه و صدای افراد باعث می‌شود موجودات بترسند، بر اثر اضطراب بمیرند یا محل زندگی خود را ترک کنند که محیط زیست را به خطر می‌اندازد.

هفتم. محافظت از پوشش گیاهی و درختان

همه می‌دانند گیاهان و درختان اصلی‌ترین عاملان تصفیه هوا و کاهش دی‌اکسیدکربن هوا هستند. از شکستن شاخه‌های درختان، چیدن گل‌ها و خم‌کردن نهال‌ها جلوگیری کنیم و به دیگران هم آموزش دهیم.

هشتم. استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی

طبیعت‌گردی فرصت خوبی است تا کمی در این هوای بهاری ورزش کنیم. با پیاده‌روی، قدم زدن و ساعتی رکاب زدن با دوچرخه می‌توانیم به دل طبیعت برویم.

نهم. سفر مختصر و مفید

برای کاهش آلودگی هوا، مصرف سوخت و هزینه‌ها می‌توانیم با وسایل حمل‌ونقل عمومی طبیعت‌گردی کنیم. با این روش، خودبه‌خود از همراه بردن اقلام و وسایل غیرضرور خودداری کرده‌ایم.

دهم. پیش‌بینی مکان اقامت

برنامه طبیعت‌گردی را در اقامتگاه‌ها و هتل‌های سبز بچینیم. این مکان‌ها در راستای گردشگری پایدار، برخوردی مسئولانه در قبال طبیعت و محیط زیست دارند. تلاش می‌کنند زباله کمتر، گاز‌های سمی کمتر و از منابع انرژی تجدیدپذیر استفاده کنند.

یازدهم. دفن بقایای مخرب

درست است که خیلی از مواد در طبیعت تجزیه می‌شوند، اما نباید آن‌ها را در طبیعت رها کرد. باید یک گودال کوچک حفر کرد و پسماند‌های غذایی را درون آن ریخت و آن‌ها را با کمی آب مرطوب کرد، سپس روی همه پسماند‌ها را با خاک پوشاند. به این ترتیب، به تجزیه سریع‌تر مواد کمک کرده و ظاهر طبیعت را خدشه‌دار نکرده‌ایم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->