توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری حکم امیر تتلو در دیوانعالی شکست |خواننده پرحاشیه دوباره محاکمه می‌شود اطلاعیه دانشگاه پیام نور برای برگزاری امتحانات در روزهایی که به علت آلودگی هوا تعطیل شده‌اند
سرخط خبرها

تعارض میان زوج‌ها طبیعی است

  • کد خبر: ۱۰۳۵۹۱
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۱
تعارض میان زوج‌ها طبیعی است
اگر خواسته همسران با یکدیگر هماهنگ نباشد، در واقع میان آن‌ها تعارض ایجاد شده است. اختلاف زوجین به دلیل متفاوت بودن ویژگی‌های شخصیتی، خانوادگی و جنسیتی می‌باشد و این کاملا طبیعی است و کمتر زوجی را می‌توان پیدا کرد که با یکدیگر هیچ مشکلی ندارند و با یکدیگر به طور کامل توافق دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شهروند: من و همسرم تفاوت‌های زیادی با هم داریم. این اختلاف‌ها بیشتر وقت‌ها سبب بحث و مجادله بین ما می‌شود. برای نمونه، من بیش از اندازه منظم هستم و او بی‌انضباط. نمی‌دانم چرا با اینکه همسرم از حساسیت‌های من خبر دارد، باز بی‌توجه است. آیا برای کاهش این اختلاف‌ها یا اینکه دست‌کم خودم کمتر حرص بخورم راهکاری وجود دارد؟

تکتم مغفرتی، مشاور خانواده و مدرس دانشگاه در این باره توضیح می‌دهد: وجود تعارض میان ما آدم‌ها به علت تفاوت‌هایی که در نیازها، باور‌ها و خواسته‌هایمان داریم طبیعی است؛ بنابراین اگر با پدر و مادر، همسر یا دوستانمان اختلاف سلیقه و نظری داریم، طبیعی است.

با همه این‌ها حل این تعارض‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا تعارض حل‌نشده ممکن است به جنگ و دعوا ختم شود، رابطه را خراب کند یا بزرگ‌تر شود و به کینه و بحران تبدل شود که دیگر نتوان برای آن کاری کرد. پس بیشترین سرمایه‌گذاری‌ای که ما در رابطه‌مان می‌کنیم باید برای حل تعارض‌ها باشد، چون زمانی که تعارضی حل شود، هم مهارت‌های ارتباطی‌مان قوی‌تر می‌شود، هم رضایت از زندگی افزایش می‌یابد و هم تاب‌آوری‌مان بیشتر می‌شود. همه این‌ها به رشد فردی ما کمک بسزایی خواهد کرد.

نخستین چیزی که می‌تواند در حل تعارض کمک‌کننده باشد، این است که سهم خودمان را در هر مشاجره و تعارض بپذیریم. متأسفانه وقتی اختلافی بین زوج‌ها به وجود می‌آید، آن‌ها به محیط خانه و دعوا به شکل یک دادگاه نگاه می‌کنند و خود را وکیل مدافعی می‌بینند که باید از حقش در مقابل دیگری دفاع کند. در این شرایط، طبیعی است کسی حق را به دیگری ندهد. این در حالی است که در هر دعوایی، حتی به نسبت کم و زیاد، دو طرف مقصرند.

این مسئولیت‌پذیری ما را نشان می‌دهد که سهم خودمان را در آن مشاجره و تعارض بپذیریم.

نکته دومی که باید به آن توجه کرد این است که بپذیریم هر کسی نسخه‌ای منحصر‌به‌فرد از خودش است با باور‌ها و ارزش‌هایی متفاوت. این یعنی باید از دریچه نگاه دیگران هم به مسائل نگاه کرد. نکته جالبی که در پرسش شما وجود داشت هم‌زمانی استفاده از پرسش در کنار پاسخ بود.

گفته بودید: من خیلی منظم هستم. شاید این منظم بودن از دید شما خیلی خوشایند باشد، ولی از نظر همسرتان ناخوشایند و شاید هم زجرآور باشد. پس اگر چیزی در نظر ما خوشایند است، حتما نباید برای طرف مقابلمان هم خوشایند باشد. تفاوت شخصیتی و جنسیتی که بین زن و مرد وجود دارد ضرورت این را که از زاویه نگاه دیگری هم مسائل را ببینیم دوچندان می‌کند.

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که معمولا بین زوج‌ها چیزی به اسم مذاکره وجود ندارد، بلکه مشاجره است. مذاکره یعنی در محیطی آرام و بدون تنش از نیازهایمان بگوییم و از نیاز‌های طرف مقابل بشنویم، در حالی که معمولا این‌گونه نیست. شنونده بودن به معنای درک و همدلی کردن است، نه آماده بودن برای پاسخ دادن و به مبارزه طلبیدن.

خلاصه اینکه اگر قرار است زندگی کنیم، باید خوب بشنویم، مسئولیت‌پذیر باشیم، همدلی کنیم و از دید طرف مقابل هم به مسائل نگاه کنیم. در این شرایط، حتی اگر تعارض کامل حل نشود، دست‌کم در بهبود روابط تسهیل ایجاد می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->