جنایت تکان دهنده با رویای مهاجرت از کشور ربودن زن جوان به بهانه ازدواج در تهران پلمب دو سالن زیبایی بدلیل تداخل پزشکی در مشهد(۱۷تیر ۱۴۰۳) مجازات حبس برای قاچاقچیان عروس دشت‌های ایران آیا ادارات استان یزد پنجشنبه‌ها تعطیل است؟ ۸۳ فقره سرقت از مجتمع‌های مسکونی در غرب مشهد رمزگشایی شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) کشف ۳۵۰۰ عدد قرص غیرمجاز از یک واحد صنفی متخلف در مشهد نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۳ چه زمانی اعلام می‌شود؟ اسامی پذیرفته‌شدگان آزمون آموزگار ابتدایی و استثنایی ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات دستگیری اعضای باند لیلا در لانه سیاه توسط پلیس مشهد + عکس طوفان گرد و خاک در ۱۲ استان کشور (۱۷ تیر ۱۴۰۳) کارت ورود به جلسه مرحله دوم آزمون سراسری توزیع شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) عواملی که ممکن است به ریه‌های ما آسیب بزنند جزئیات دستورالعمل بهداشتی وزارت بهداشت برای ایام محرم | نظارت مستمر بر پخت و توزیع نذورات کدام افراد به تب دنگی مبتلا می‌شوند؟ | پشه آئدس از این بو‌ها خوشش نمی‌آید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ١٧ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان جزئیاتی از نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ تنها ۲۰ درصد از حجم ذخیره سد‌های خراسان رضوی آب دارد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) بازرسی بهداشتی از مواکب صلواتی در سطح مشهد | مراقب پشه آئدس باشید نتایج آزمون نهایی دوازدهم بعد از کنکور اعلام می‌شود
سرخط خبرها

توصیه‌هایی برای روزه داری

  • کد خبر: ۱۰۴۴۹۵
  • ۲۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۸
توصیه‌هایی برای روزه داری
حجت الاسلام مرتضی میرصالحی - کارشناس تغذیه و طب سنتی

به گزارش شهرآرانیوز؛ برای روزه داری مطلوب همراه با قوت، کیفیت و نوع غذا در افطار و سحر مهم است. فراموش نکنید در فصل بهار روزه می‌گیرید. پس برنامه غذایی تان را هم باید با این فصل از سال منطبق کنید. بهترین توصیه، مصرف غذا‌های آب دار است. از آنجا که در این فصل، فاصله وعده غذایی افطار تا سحر کوتاه است، باید این زمان را طوری تقسیم بندی کرد که بتوانیم غذای سبک را در افطار و غذای سنگین را در سحر بخوریم.

نباید هر دو وعده سبک یا سنگین باشد و بهتر است که افطار سبک و مقوی باشد. به دلیل اینکه مزاج روزه گرم و خشک است، اگر بدن با تولید صفرا به آب نیاز پیدا کرد، باید فرصت داشته باشیم آب بنوشیم و سطح صفرا را کم کنیم. پس از افطار تا سحر و زمان سحر غذایی با طبع معتدل همراه با غذای گرم، ماست یا ترشی میل شود تا تشنگی ایجاد نکند.

حتما افطار غذا‌های سبک میل شود تا بتوان سحر غذا تناول کرد، زیرا اگر سحری میل نشود، بدن دچار ضعف عمومی می‌شود. در روایات نیز مطرح شده است که غذای سحر موجب قوت بدن است. اما زیاده روی نکنید.

زیادخوردن در روز‌های معمولی سال خوب نیست، چه برسد به ماه رمضان که سیستم گوارشی بدن ساعت‌هایی را بدون موادغذایی می‌گذراند. اگر فکر می‌کنید هرچه بیشتر بخورید، دیر‌تر گرسنه تان می‌شود، اشتباه می‌کنید. در خوردن وعده سحر و افطار باید اعتدال رعایت شود. غذا و آب را به اندازه‌ای بخورید که بدنتان نیاز دارد.

با رعایت نکاتی مانند رعایت قدرت هضم، رعایت عادت‌های غذایی و داشتن نشاط پس از غذاخوردن و خوردن وعده‌های سحر و افطار باعث سلامت معده و بدن، رشد بیشتر عقل و سبکی بیشتر جسمتان می‌شوید. متناسب با مزاج بخورید. غذای مناسب برای ماه رمضان و درست آشامیدن در همه حال توصیه می‌شود و در ماه مبارک رمضان به ویژه در روز‌های بلند و گرم سال، اهمیت بیشتری دارد.

دقت کنید از غذا‌هایی استفاده کنید که با مزاجتان متناسب است. برای شروع نخست سراغ غذای لطیف و سبک‌تر بروید. هرگز قبل و بعد از غذا یا بین غذا آب ننوشید. غذایتان را خوب بجوید و پرخوری نکنید و همه چیز باهم نخورید.

غذای مناسب برای ماه رمضان

غذا‌های با طبع گرم را می‌توان هنگام افطار و شام استفاده کرد. با چند خرما و آب نیم گرم شروع کنیم. پس از بیست دقیقه غذایی سبک مانند سوپ، شله زرد، فرنی یا شیربرنج بخورید. اگر معده مرطوبی دارید، روی آن‌ها کمی دارچین و سیاه دانه بریزید. بد نیست برای تقویت دهانه معده، همراه با فرنی، شله زرد یا شیر برنجتان کمی مربا بخورید.

البته شاید برای کسانی که گرمی و خشکی زیادی در معده دارند، سوپ جو همراه با آلوبخارا مناسب‌تر باشد. البته به شرطی که در آن قارچ نریزند. برای گرم مزاجانی که دچار ریزش صفرا به معده هستند، مثلا احساس سوزش یا درد گزنده‌ای سر معده دارند، دهانشان خیلی بدبوست، تحریک پذیر و عصبی شده اند، شربت سکنجبین ولرم در شروع کار بسیار مفید است تا معده را از صفرا بشوید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->