«بایدن» و «ترامپ» دیدار می‌کنند آخرین خبر‌ها از روند انسداد مرزی در سیستان و بلوچستان (۱۹ آبان ۱۴۰۳) عراقچی: ایران دنبال سلاح‌های هسته‌ای نیست جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۱۹ آبان ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی با وزیر آموزش و پرورش دیدار کرد حمله جدید آمریکا و انگلیس به الحدیده یمن (۱۹ آبان ۱۴۰۳) حمله اسرائیل به چادر خبرنگاران فلسطینی در غزه (۱۹ آبان ۱۴۰۳) سخنگوی دولت: گام دوم دولت برای تولید انرژی پاک برداشته شد عراق با استفاده از حریم هوایی این کشور برای اقدام علیه ایران مخالفت کرد تاری از قالی ایرانی پاره نمی‌شود! علت مسمومیت دانشجویان دانشگاه فرهنگیان تهران چه بود؟ عارف: احداث تونل زیردریایی بین ایران و قطر دنبال می‌شود | دیدگاه‌های ایران و قطر بسیار به هم نزدیک است دستور پزشکیان برای رفع سریع موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران در صنعت برق مؤمنی: بوشهر پایتخت انرژی ایران است و محرومیت زیبنده آن نیست سفیر ایران حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد معاون علمی رئیس‌جمهوری با مخبر دیدار کرد (۱۹ آبان ۱۴۰۳) دیوان محاسبات، گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ را در صحن علنی مجلس قرائت خواهد کرد ظریف: آرامش منطقه با آزادی فلسطین و رعایت حقوق مردمان آن به دست می‌آید قالیباف: شهید نصرالله، حزب الله را تبدیل به سازمانی اجتماعی کرد همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» با حضور مقامات داخلی و خارجی در تهران آغاز به کار کرد رد ادعای مداخله ایران برای سوء قصد به جان مقام‌های آمریکایی از سوی وزارت خارجه سخنگوی وزارت خارجه: ادعای نقش ایران در ترور ترامپ، توطئه صهیونیستی است تماس تلفنی ترامپ و محمود عباس | رئیس جمهور آینده آمریکا: جنگ غزه را تمام می‌کنم حضرت زینب (س) با ایثارگری و از خودگذشتگی خود به مقام پرستار اعتبار بخشید رسانه‌های صهیونیستی: نتانیاهو به خاطر درز اطلاعات از دفترش محاکمه می‌شود عراقچی: شارمهد یک آلمانی تروریست است | ایران به روسیه موشک بالستیک نفروخته است سفیر ایران در مسکو: بیایید ایران را به روس زبانان به درستی معرفی کنیم انهدام ۲ تانک مرکاوای ارتش صهیونیستی توسط مقاومت فلسطین (۱۸ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مثبت، اما ناکافی

  • کد خبر: ۱۰۴۶
  • ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۲
مثبت، اما ناکافی
نشست کمیسیون مشترک برجام در وین برگزار شد

نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان سیاسی کشورهای عضو برجام روز جمعه در وین برگزار شد. سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان که به نمایندگی از ایران در این نشست سه‌ساعته حضور داشت، پس از اتمام جلسه و در جمع خبرنگاران، این جلسه را مثبت و سازنده دانست و گفت این نشست در مقایسه با جلسات گذشته یک گام به جلو محسوب می‌شود. وی ادامه داد: البته هنوز تا خواسته‌های ایران فاصله چشمگیری وجود دارد. با این حال، بنده این قدم‌های رو به جلو را کاملا بررسی و به تهران منتقل می‌کنم.
عراقچی گفت: مهم‌ترین موضوعی که در این جلسه بحث شد اینستکس و کانال مالی بود. این کانال مالی اکنون عملیاتی شده است. دو سه مورد کاری هم در حال انجام است و ظرف روزهای آینده تبادل مالی انجام می‌شود. کشورهای دیگر هم قبول کرده‌اند به عنوان سهام‌دار به این کانال بپیوندند.
معاون ظریف در عین حال گفت: اگرچه این فرایند خیلی دیر شروع شده و کمتر از انتظارات ماست، به مرحله عملیاتی شدن رسیده است. البته بدون اینکه خرید نفت از ایران انجام شود یا اعتبارات خاصی برای آن در نظر گرفته شود، اینستکس نمی‌تواند انتظارات ما را به طور کامل برآورده کند. بنابراین کشورهای اروپایی باید ‌فروش نفت ما را به طور جدی در دستور کار خود داشته باشند.
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ سؤالی گفت: نشست روز جمعه کمیسیون مشترک انتظارات ایران را برآورده نمی‌کند و فاصله ملموسی با سطح خواسته‌های ما دارد. در عین حال، این جلسه به اندازه‌ای ارزش دارد که درباره آن فکر کنیم. من نتایج را به تهران می‌برم و آن‌ها تصمیم می‌گیرند که چه اقدامی انجام دهند؛ تصمیم به «کاهش تعهدات» را متوقف کنند یا خیر. من در جایگاهی نیستم که بگویم ایران این کار را می‌کند یا نه، اما از نظر من، جلسه امروز برای توقف تصمیم ایران به «کاهش تعهدات» کافی نیست.
همچنین در بیانیه‌ پایانی این نشست نیز تأکید شد که اولین تراکنش‌های اینستکس در حال پردازش است. در این بیانیه آمده است: فرانسه، آلمان و انگلستان به اطلاع اعضا رساندند که اینستکس عملیاتی شده است و در دسترس تمامی دولت‌های عضو اتحادیه اروپایی قرار دارد. اولین تراکنش‌های آن نیز در حال پردازش است. همکاری‌های تکمیلی جاری با نهاد متقابل تأسیس‌شده ایرانی (سازوکار تجارت و تأمین مالی ایران و اروپا) تسریع خواهد شد. آن‌ها تأیید کردند که برخی دولت‌های عضو اتحادیه اروپایی در حال پیوستن به سهام‌داران اینستکس هستند که یک سازوکار خاص معطوف به تسهیل تجارت قانونی با ایران است. آن‌ها همچنین می‌کوشند اینستکس را به روی فعالان اقتصادی کشورهای ثالث نیز باز کنند.
همچنین آن‌طور که تارنمای خبری دولت هلند گزارش داده است، کشورهای اتریش، بلژیک، فنلاند، هلند، اسلوونی، اسپانیا و سوئد ضمن تأکید بر اهمیت حفظ توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهان، اعلام کرده‌اند با همکاری فرانسه، آلمان، انگلیس، کمیسیون و سرویس اقدامات خارجی اروپا سعی می‌کنند راه‌هایی برای تسهیل تجارت مشروع و تبادلات مالی با ایران برقرار کنند که اصلی‌ترین آن‌ها اینستکس است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->