شهردار مشهد مقدس: سال پایانی دوره ششم مدیریت شهری، زمان خدمات ویژه و تلاش شبانه‌روزی است اکران گسترده شهری در مشهد به مناسبت نخستین سالگرد شهادت آیت‌الله رئیسی و شهدای خدمت بازگشایی ورودی ایستگاه شهدای خط۳ متروی مشهد از ساختمان هدایت شهرداری مشهد، برترین دستگاه استان در اجرای قانون تبدیل وضعیت فرزندان شاهد و ایثارگر نگاهی به نخستین سرشماری دقیق در مشهد | احوالات نفوس ارض اقدس نخست‌وزیر قطر از تلاش برای پرکردن شکاف بین واشینگتن و تهران خبر داد سرویس‌دهی رایگان مترو مشهد در روز زیارتی امام‌رضا(ع)، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدار چهره به چهره اهالی مهدی آباد با شهردار منطقه ۵ مشهد | مهدی آباد در مسیر تغییر، با همدلی مردم و مدیریت شهری شهردار مشهد مقدس: باید ذهنیت جامعه درباره فرزندآوری تغییر کند | کاهش ۵ درصدی طلاق و آغاز پویش «قدم نورسیده» در مشهد معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور به تاجیکستان رفت سلیمی: پدران در سیاست‌های جمعیتی فراموش نشوند | نشان ملی مهر مادری باید در سطح دولت تصویب شود سرویس‌دهی صلواتی ناوگان اتوبوس‌رانی در روز زیارتی مخصوص امام‌رضا(ع)، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهردار مشهد مقدس: زمان بحران، وقت تصمیم نیست؛ باید سریع‌تر برای جمعیت چاره‌اندیشی کرد + فیلم ثبت ششمین روز پیاپی آلودگی هوا در کلانشهر مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدار سالار عقیلی با معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد مقدس | ابراز تمایل خادم هنرمند بارگاه منور رضوی برای اجرای برنامه‌های فاخر در شهر امام مهربانی‌ها اجرای زنده «بچه مرشد ۲» در مشهد | پویشی برای پاسداشت زبان فارسی + فیلم برگزاری ویژه برنامه گرامیداشت شهدای خدمت در مشهد تشکیل قرارگاه راهبری و تحول در مدیریت منابع مالی شهرداری مشهد درباره فروش قدیمی‌ترین میدان شهر مشهد | روزی که میدان ارگ را فروختند کشف یک میلیارد ریال داروی قاچاق از عطاری‌های خواف خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

توانمندسازی کودکان‌کار مشهد در دستور کار

  • کد خبر: ۱۰۵۲۸۱
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۱
توانمندسازی کودکان‌کار مشهد در دستور کار
نیره عابدین‌زاده، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی گفت: از ابتدای طرح «سایه بان مهر» ۱۰۲۸ کودک کار از چهارراه‌ها و میادین شهر شناسایی شده اند و برنامه‌های گوناگون توانمندسازی در حال انجام است.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ وعده‌شان مقابل مجتمع شوق زندگی در بوستان بهار است. همه این کودکان کار در فضای بوستان آماده هستند تا راهی اردوی ویژه‌ای شوندکه برایشان تدارک دیده شده است. می‌خواهند در یک افطاری دوستانه و هیجان‌انگیز شرکت کنند که میزبانش یکی از خیران شهر است. گاهی هیجانات درونی خود را تخلیه کنند، گاهی بازی کنند و درنهایت هم به سروصورت خود صفایی بدهند.

بروبچه‌های جهادی و فعال اجتماعی هم قرار است این بار کودک درونشان را فعال کنند و با کودکان «سایه بان مهر» کودکی کنند و در کنار این همه شور و هیجان و بازی آموزش هم بدهند، ذهن کودکان کار را قلقلک دهند تا به آن‌ها ثابت شود که به جز سیاهی و تیرگی‌هایی که تاکنون دیده اند، می‌توان چیز‌های دیگری را هم دید. در این بزم دوستانه و مصفا، خیلی هایشان در صف اصلاح مو قرار می‌گیرند و زندگی دوباره‌ای به مو‌های درهم فروتنیده شان می‌دهند. افطار می‌کنند و شادمانه یک شب را با هم تقسیم می‌کنند.

نیره عابدین‌زاده، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی که حامی همیشگی کودکان کار است، در حاشیه این مراسم به خبرنگار ما می‌گوید: از ابتدای طرح «سایه بان مهر» ۱۰۲۸ کودک کار از چهارراه‌ها و میادین شهر شناسایی شده اند. او می‌افزاید: برنامه‌های گوناگون توانمندسازی ازجمله روان درمانی، آموزش، مهارت آموزی و اشتغال پایدار اعضای خانواده از اقداماتی است که در این باره در حال انجام است.

عابدین‌زاده ادامه می‌دهد: درباره کودکان کار برنامه منسجمی در مشهد شروع شد و شکل گرفت. در مشهد مدلی را اجرا کردیم که بتوانیم بعد از شناسایی و غربال کودک وارد مرحله توانمندسازی کودک شویم.

عابدین زاده می‌افزاید: در این طرح قرار است کاری کنیم تا کودک به راحتی از خانواده اش جدا نشود، مگر در وضعیتی که احساس شود ماندن کودک در خانواده برای وی خطرساز است. در تلاشیم که با محور قراردادن محیط خانواده، کودک در این محیط باقی بماند تا سال‌های اول زندگی اش را کودکی کند.

وی با بیان اینکه ناهماهنگی بین سازمان‌ها چالشی بود که با محوریت دادگستری برطرف شد، ادامه داد: در آن زمان برخی دستگاه‌ها وظایف خود را دقیق و درست انجام نمی‌دادند و متأسفانه هنوز هم برخی مشکلات در این زمینه وجود دارد.

امکانات با نیاز مشهد متناسب نیست

معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی اظهار می‌کند: ظرفیت خدمات دولتی ابلاغی از تهران برای کودکان کار در مشهد بسیار کمتر از آن چیزی است که وجود دارد. به عنوان مثال سالانه در مشهد برای دویست کودک امکانات در اختیار قرار می‌گیرد، درحالی‌که تعداد کودکان کار در مشهد آن هم فقط در سر چهارراه‌ها و میادین به بیش از هزار نفر می‌رسد.

عابدین زاده با بیان اینکه کودکانی که در انبار‌های زباله، کوره‌های آجرپزی و کارگاه‌های پرخطر مشغول کار هستند، در ردیف این آمار قرار نمی‌گیرند، بیان می‌کند: اکنون برای موضوع آموزش کودکان کار دو مجموعه خصوصی وارد میدان شده اند. این دو مجموعه ادامه آموزش کودکان بازمانده از تحصیل را بر عهده گرفتند.

وی می‌گوید: تعدادی از بچه‌ها آموزش فنی وحرفه‌ای دریافت می‌کنند، تعدادی زیر چتر حمایت آموزش بخش خصوصی قراردارند و گروهی از کودکان مرحله درمان خود یا خانواده شان را می‌گذرانند.

وی ادامه می‌دهد: در سال ۱۴۰۱ به ثبات مدل درباره موضوع کودکان کار رسیدیم. امیدواریم بتوانیم با همراهی مردم علت کار کودک را شناسایی و رفع کنیم. امسال دستگاه‌ها باید پاسخی برای کودکان کار جمع آوری شده سال قبل داشته باشند. بدین معنا که توضیح دهند چه کرده اند تا این کودک به مسیر زندگی طبیعی خود برگردد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->