رییس کمیته وضعیت و رصد انتخابات مشهد: بیشترین تماس با مرکز پاسخگویی تلفنی انتخابات، درخواست شعبه سیار بوده است رئیس بازرسی انتخابات خراسان‌رضوی: رعایت اصل بی‌طرفی عوامل اجرایی یکی از شاخص‌های ارزیابی ماست + فیلم اطلاعیه شماره ۱۸ ستاد انتخابات کشور (۱۵ تیر ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی در خطبه‌های نمازجمعه مشهد: آنچه سرنوشت شما را تعیین می‌کند، مرحله دوم انتخابات است جانشین منطقه پدافند هوایی شمال شرق ارتش: حضور پرشور مردم در انتخابات نشانه افزایش اعتماد مردم به نظام است اطلاعیه شماره ۱۷ ستاد انتخابات کشور (۱۵ تیر ۱۴۰۳) فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال شرق: مشارکت حداکثری مردم منجربه افزایش کارآمدی نظام می‌شود اطلاعیه شماره ۱۶ ستاد انتخابات کشور (۱۵ تیر ۱۴۰۳) فرماندار مشهد: با مداخله‌گران در امر انتخابات، برخورد خواهد شد + فیلم اطلاعیه شماره ۱۵ ستاد انتخابات کشور (۱۵ تیر ۱۴۰۳) اطلاعیه شماره ۱۴ ستاد انتخابات کشور (۱۵ تیر ۱۴۰۳) اطلاعیه شماره ۱۳ ستاد انتخابات کشور | اخذ رأی با کارت‌های ملی قدیمی امکان‌پذیر نیست سعید جلیلی رأی خود را در قرچک به صندوق انداخت (۱۵ تیر ۱۴۰۳) رئیس ستاد انتخابات خراسان‌رضوی: میزان مشارکت انتخاباتی نسبت به هفته گذشته بیشتر است + فیلم مسعود پزشکیان برای شرکت در انتخابات، به مدرسه عاشورای قلعه‌حسن‌خان رفت + عکس و فیلم فرماندار مشهد: ازدحام جمعیت در شعب اخذ رأی بالاست | انتقال ۲۸۰ صندوق سیار درمشهد به درخواست‌های شهروندان ویدئو | همراهی محمدجواد ظریف با مسعود پزشکیان برای شرکت در انتخابات (۱۵ تیرماه ۱۴۰۳) اطلاعیه شماره ۱۲ ستاد انتخابات کشور (۱۵ تیر ۱۴۰۳) اطلاعیه شماره ۱۱ ستاد انتخابات کشور (۱۵ تیر ۱۴۰۳) اطلاعیه شماره ۱۰ ستاد انتخابات کشور (۱۵ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

الزامات مسئولیت در نظام اسلامی

  • کد خبر: ۱۰۵۴۴۹
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۱
الزامات مسئولیت در نظام اسلامی
حمیدرضا ترقی - عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی

رهبر معظم انقلاب روز ۲۳ فروردین سال جاری فرمودند: «ما به کارگزاران در نظام جمهوری اسلامی اطلاق می‌کنیم «مسئول»؛ می‌گوییم مسئول؛ مسئول یعنی چه؟ یعنی ما مورد سؤال قرار می‌گیریم؛ از چه؟ از کرده‌ها و نکرده‌ها مورد سؤال قرار می‌گیریم.»

رهبر فرزانه انقلاب سال ۸۳ را سال پاسخ گویی نام گذاری کردند و در آغاز سال ۸۴ فرمودند: «مقصود عمده از طرح عنوان «سال پاسخ گویی «برآورده شد؛ زیرا آن روی سکه پاسخ گویی، پرسشگری است. یک غرض عمده از طرح این شعار در سال ۸۳ این بود که روح پرسشگری در ذهن ملت ایران زنده شود و مسئولان احساس کنند که درمقابل مردم باید پاسخ گو باشند. پاسخ گویی و روحیه پرسشگری و احساس مسئولیت مسئولان درمقابل مطالبات ملت، مخصوص سال ۸۳ نیست؛ همه سال‌ها به همین کیفیت است.»

الزامات مسئولیت پذیری در نظام اسلامی
رعایت تقیدات دینی

همچنین رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با کارگزاران نظام فرمودند: «من و شما که مسئولیت داریم در نظام جمهوری اسلامی، اگر فرضا حتی در زندگی شخصی خودمان هم آن جور هستیم-حالا مثلا گاهی انسان خیلی تقیدات زیادی ندارد- وقتی وارد جرگه کارگزاری شدیم، بایستی مراقبتمان بالا برود. شما مثلا اهمیتی به نماز شب و نافله شب و سحرخیزی و مانند این‌ها نمی‌دادید؛ [اما]حالا که مدیر شدید باید اهمیت بدهید.»

تقیدات متعدد دیگری را نیز معظم له توصیه کرده اند، مثل انس با خدا و قرآن و دعا و حشر و نشر با محرومان و ساده زیستی و پرهیز از اشرافیت؛ صداقت، سعه صدر، نماز اول وقت، مراقبت از خانواده، حفظ بیت المال، تواضع و فروتنی و...، زیرا مردم از مسئولان خود الگو می‌گیرند.

تقویت نقطه اتصال به خدا باید آن چیزی را که شما را به خدا متصل می‌کند، در دوره مسئولیت افزایش دهید. انس با خدا ا زطریق قرآن و دعا، حضور در برنامه‌های معنوی و بهره گیری از فیوضات ماه رمضان، شعبان و رجب و شب‌های قدر و زیارت قبور ائمه.

خدا را در ترک و فعل خود ناظر دانستن من و شما در فعل و ترک خودمان باید حضور پروردگار را حس کنیم؛ چطور از دوربین مداربسته درون اداره و محل کار خود می‌ترسیم و سعی می‌کنیم در مقابل دوربین هیچ خطا و خلافی انجام ندهیم، ولی از دوربین الهی که حتی از نیت باطنی ما هم فیلم می‌گیرد، غفلت می‌کنیم؟ مسئولی که کار مردم را امروز و فردا می‌کند و وقت اداری را صرف امور شخصی می‌کند، یا می‌تواند کار و وظیفه‌ای را انجام دهد، ولی تنبلی و تعلل می‌کند، معلوم است که در ناظر بودن خدا بر اعمالش تردید دارد و فکر می‌کند که نباید پاسخ گو باشد.

نتیجه رعایت الزامات مسئولیت

اگر الزامات فوق الذکر رعایت شد، آن وقت برکات الهی نازل خواهد شد.
حضرت آیت ا...  العظمی خامنه‌ای در دیدار با کارگزاران نظام به نتایج رعایت الزامات مسئولیت اشاره کردند. ایشان فرمودند: «همان آیه شریفه سوره هود که برکات آسمان بر ما نازل خواهد شد. یُرسِلِ السَّماءَ عَلَیکُم مِدرارا؛ یعنی خدای متعال برکات آسمانی را بر شما نازل می‌کند؛ بعد [می فرماید]: وَ یَزِدکُم قُوَّةً اِلىٰ قُوَّتِکُم؛ نیروی شما را هم افزایش می‌دهد، قوّت شما را افزایش می‌دهد) برکات آسمان فقط باران نیست؛ همه چیز، [از جمله]رحمت الهی: خَیرُکَ اِلَینا نازِل. (صحیفه سجادیه، دعای چهل و ششم) و این توجه من و شما، هم برای مردم، برای نظام جمهوری اسلامی و برای کشور مفید است، هم برای خودمان؛ دل خود ما را هم به معنویت نزدیک می‌کند، به حیات طیبه الهی نزدیک می‌کند.»

برای خودمان مفید است؛ چون در معرض سؤال الهی شرمنده نیستیم و درمقابل وجدانمان سر افرازیم و احساس سبکی می‌کنیم و دینی برگردنمان احساس نمی‌کنیم و مشمول لطف و برکات الهی می‌شویم و آبرو و حیثیتمان در جامعه حفظ می‌شود و فرزندان و خویشان به ما افتخار می‌کنند و زینت اهل ایمان می‌شویم و از همه مهم‌تر اینکه به حیات طیبه الهی نزدیک می‌شویم و به خدا نزدیک‌تر می‌شویم.

برای مردم مفید است؛ چون موجب اعتماد افزایی به نظام و رضایت آن‌ها از مجریان و سرمایه اجتماعی برای نظام و تعمیق اعتقادشان به اسلام و دعای خیر آن‌ها می‌شود.

برای نظام جمهوری اسلامی مفید است؛ زیرا کارآمدی آن را در اداره مطلوب جامعه اثبات می‌کند و طعم شیرین حکومت صالحان را به مردم می‌چشاند و به الگو شدن نظام برای جامعه بشری کمک می‌کند.

برای کشور مفید است؛ زیرا موجب رشد و توسعه، بدون فساد و کم کاری و تبعیض و رفاه مردم می‌شود و شاخص‌های توسعه کشور ایران را بین دیگر کشور‌ها ارتقا می‌دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->