شهردار مشهد مقدس: نشان مشهدالرضا (ع) در تاریخ به یادگار خواهد ماند تاریخ‌گردی ۹۰ ساله در خیابان دانشگاه مشهد ثبت‌نام بیش از ۲۲۰۰ نفر برای عضویت در شورای اجتماعی محلات مشهد | احتمال تمدید مهلت نام‌نویسی از ماجرای نهر قدیمی منطقه تا مشکل ساخت وساز، در ملاقات مردمی شهردار منطقه  ۷  مشهد دستاورد‌های کلان مدیریت شهری مشهد در حوزه‌های زیرساختی حمل‌ونقل شهری آیین تودیع و معارفه فرماندار مشهد برگزار شد | قدردانی از «داوری»، آرزوی موفقیت برای «حسینی» + فیلم سرویس دهی رایگان متروی مشهد در روز‌های ۹ و ۱۰ دی ماه ۱۴۰۳ اعزام بیش از ۱۰۰ هزار نیروی کارگری به پروژه‌های شخصی، در ایست‌کار‌های مشهد توسعه کرامت‌محور در حوزه عمران و حمل‌ونقل شهر برگزاری دومین دوره مراسم «نشان مشهدالرضا(ع)» در روز ۱۰ دی | مشهد پیشتاز الگوسازی و تکریم نخبگان رویداد نشان مشهدالرضا(ع)، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های علمی مشهد هوای کلانشهر مشهد همچنان آلوده است (۸ دی ۱۴۰۳) پیشکسوتان عرصه‌های مختلف مشهد باید در رویداد نشان مشهد الرضا (ع) تجلیل شوند واقعه ۱۰ دیماه مشهد برای تشکیل حکومت اسلامی اتفاق افتاد مراسم بزرگداشت شهدای دهم دی ماه مشهد برگزار شد + ویدئو روز‌های یادآور حماسه‌های مردم مشهد باید در فضای اجتماعی شهر مورد توجه قرار بگیرد «مردمی بودن» موضوع اصلی نشان مشهدالرضا (ع) است | نسل جوان با خلاء الگو‌ها مواجه است مدیر مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی: نشان مشهدالرضا (ع) تجلیل از خادمان فرهنگ رضوی است حاجی‌بگلو: تصمیم‌گیری درباره تمدید دوره شوراها در انتظار مجلس است | هفت ساله شدن شوراها، در دولت نیز موافقانی دارد
سرخط خبرها

شهر‌ها و دانشگاه‌ها

  • کد خبر: ۱۰۵۴۵۴
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۸
شهر‌ها و دانشگاه‌ها
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

وقتی سخن از دانش به میان می‌آید، بدون شک اولین جایی که این موضوع بدان مربوط می‌شود، دانشگاه است. دانشگاه‌ها مهم‌ترین عرصه تولید اندیشه و توسعه فناوری محسوب می‌شوند که رونق، قابلیت و توانایی آن‌ها می‌تواند عامل شکوفایی و پیشرفت کشور‌ها باشد. چندسالی است در کشور ما توجه به نظام آموزشی هدفمند و کاربردی، پررنگ‌تر از قبل شده است.

حذف رشته‌های غیرکاربردی از دفترچه‌های کنکور، توجه بیشتر به ابعاد مهارتی و عملی در سرفصل درس ها، طراحی دروس مبتنی بر نیاز‌های اجتماعی و اقداماتی دیگر از این جنس در طراحی و برنامه ریزی نظام آموزشی بیشتر به چشم می‌خورد؛ هرچند در اجرا و دستیابی به نقطه ایدئال فاصله بسیاری داریم.

بر همین اساس، یکی از عوامل بسیار مهم برای توسعه شهرها، دانشگاه‌های پیشرو، کارآفرین و حساس دربرابر مسائل روز هستند. مدیریت شهری در چند موضوع بسیار مهم، نیازمند راهگشایی و ارائه ایده‌های خلاقانه و نوآورانه دانشگاه هاست.

مسائلی همچون هوشمندسازی شهرها، سیما و منظر شهری، مدیریت پسماند، مدیریت آب، درآمد‌های پایدار، بافت‌های فرسوده، گردشگری، خدمات شهری و فضای سبز، سامانه‌ها و نظام‌های دانش بنیان شهری و مدیریت پدیده‌های اجتماعی از مهم‌ترین موضوعاتی است که انتظار می‌رود دانشگاه‌ها برای آن، ایده‌های ناب و مبتنی بر نیاز امروز و فردای جامعه شهری پیشنهاد بدهند.

متاسفانه بین نظام اداری ما با بخش‌های صنعتی و دانشگاهی، ارتباطی که باید ایجاد نشده است. هرچند در سال‌های اخیر این امر تا حد زیادی بهبود یافته است، بازهم تا دستیابی به نقطه ایدئال فاصله فراوانی داریم. تعامل مطلوب و برنامه ریزی شده دانشگاه با مدیریت شهری، توسعه هدفمند شهر را درپی خواهد داشت.

پیشنهاد راهکار‌های عالمانه و برنامه ریزی عملگرای دانشگاهیان، می‌تواند منجر به پیشرفت سطح زندگی شهروندان و اصلاح وضعیت شهر در حوزه‌های مختلف شود و کیفیت خدمات رسانی به شهروندان را بهبود بخشد.

نقش جامعه دانشگاهی در ترسیم مسیر صحیح و علمی فعالیت‌ها در مدیریت شهری اهمیت فراوانی دارد؛ موضوع مهمی که امروز مدیران شهری به خوبی ضرورت آن را در اداره شهر‌ها دریافته اند.

شهرداری‌ها به عنوان یکی از سازمان‌های اجتماعی بزرگ، زمانی قادر خواهند بود از کارایی و بهره وری بیشتری برخوردار باشند که اعتماد شهروندان و گروه‌های مرجع همچون دانشگاهیان را به عنوان سرمایه اجتماعی و معنوی، کسب و از آن در مسیر اهداف سازمانی و توسعه شهری استفاده کنند.

توسعه کیفی دانشگاه‌ها و افزایش نقش آفرینی آن‌ها در اداره شهر، می‌تواند عامل مهمی در پیشرفت جامعه شهری باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->