انتصاب سرپرست سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری مشهد ۸ هزار ساعت پرواز با جنگنده، «پورعلی» را از مفاخر مشهد کرد نشان مشهدالرضا(ع) می‌تواند به نمادی بین‌المللی برای شیعیان تبدیل شود هر حرکتی در شهر امام رضا(ع) انجام شود نشانی از امام رضاست خدمت من، خدمت به امام رضا(ع) است صابری فر: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) می‌تواند به الگویی ملی تبدیل شود مادرشاهیان: کسب دیپلم افتخار مشهد الرضا(ع) مسئولیتی بزرگ برای خدمت بیشتر به زائران بر دوشم نهاد نشان مشهد الرضا(ع)؛ هویت‌بخش خدمت رسانی در شهر مشهد است مهم‌ترین هدف رویداد نشان مشهدالرضا(ع)، الگویابی و الگوسازی است عودت ۱۶۰ میلیارد ریال به شاکیان بابت گران‌فروشی در مشهد از ابتدای سال جاری تاکنون (۱۱ دی ۱۴۰۳) وقتی رفاقت، پیکان نارنجی را به فردوسی رساند جریمه بیش از ۱۷ هزار خودرو فاقد معاینه فنی در مشهد تاکنون (۱۱ دی ۱۴۰۳) ناگفته‌هایی از مزرعه قدیمی «حلوائی» که امروزه بخشی از شهر مشهد است | روستای قنات‌های خشک شده رویداد نشان مشهدالرضا (ع)، نیازمند خلاقیت بیشتر است فرازوفرود‌های ساخت‌وساز، در صدر مشکلات مردمی منطقه ۳ مشهد لزوم اجرای کامل قانون عوارض آلایندگی برای حفظ محیط زیست شهری مشهد ۱۱۰ پیوند کلیه از ابتدای سال ۱۴۰۳ در مشهد انجام شده است مشهد، ایستاده در غبار | ثبت یک روز آلوده دیگر (۱۱ دی ۱۴۰۳) نشان مشهدالرضا (ع) حرکتی جهت الگوسازی برای نسل جدید نشان «مشهد الرضا(ع)»؛ معرف جایگاه مشهد بعنوان پایتخت معنوی ایران دکتر علم‌الهدی در مراسم نشان مشهدالرضا(ع): تربیت سیاسی در جمهوری اسلامی از گهواره شروع می‌شود| شهید رئیسی خود را گزینه بدیل قدرت نمی دانست + فیلم
سرخط خبرها

جایگاه ویژه شورا‌ها در نظام دینی

  • کد خبر: ۱۰۶۷۴۰
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۷
جایگاه ویژه شورا‌ها در نظام دینی
حسن موحدیان - رئیس شورای اسلامی شهر مشهد

در دین مبین اسلام «و امرهم شورا بینهم» را داریم که مسئله بسیار مهمی است. مفهومش آن است که در چهارچوب دین، آنچه مردم می‌خواهند باید اتفاق بیفتد. در نامه حضرت امیرالمؤمنین علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) به مالک اشتر نخعی به‌روشنی آمده که «مالک! در آنچه مردم می‌خواهند، عادتشان است و خلاف اسلام هم نیست، تغییری نده.» این تأکید حضرت امیر (ع) بر اهمیت نقش دیدگاه مردم است.

نظام شورا‌ها در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. حضرت امام خمینی (ره) هم به این مسئله باور داشت و پیروزی انقلاب اسلامی نیز در چهارچوب دین به رأی و نظر مردم گذاشته شد. یعنی مردم همه کاره هستند، اما در چهارچوب دین. به عبارتی دیگر، مردم درباره آنچه خلاف دین نیست، می‌توانند تصمیم بگیرند و انجام بدهند. این مسئله پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شورا‌ها هم سرایت کرد.

حضرت امام خمینی (ره) در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، وقتی از یک شهر دیگر نماینده‌ای برای یک شهر انتخاب شد، نهیب زدند و گفتند این کار درست نیست. نماینده‌ای که در یک شهر انتخاب می‌کنید، باید از مردم همان شهر باشد. یعنی ما ببینیم مردم در مناطق مختلف کشور چه می‌خواهند. مردم باید در امور مشارکت کنند. شورا‌ها نیز بر پایه تصمیم مردم شکل می‌گیرد. اینکه به چه کسانی با چه شعار‌هایی رأی بدهند و هرکس هم انتخاب شود، بیاید و به مردم خدمت کند.

شورا‌ها در نظام دینی ما جایگاه خاصی دارند و این مسئله حاکی از اهمیت رأی قاطبه مردم است. البته این بدان معنی نیست که حقوق اقلیت فراموش شود. بلکه باید حقوق آن‌ها هم به‌صورت جدی پیگیری شود. بعد از انقلاب اسلامی انتخابات مختلف برگزار شده است و مردم همیشه در تصمیم گیری‌ها نقش داشته اند.

رویکرد شورای اسلامی شهر مشهد نیز در دوره جدید توجه به محرومان و در یک کلمه «حاشیه شهر» است؛ افرادی که مستضعف هستند و باید به آن‌ها بیشتر توجه شود. به‌عبارتی شورای ششم به دنبال توسعه متوازن در شهر است.

در حمل و نقل، شورا در موضوع قطارشهری و وسایل حمل و نقل عمومی حساسیت ویژه‌ای دارد و شهردار هم مصوبه‌ای آورد و اعلام کرد که شهر و به ویژه حاشیه شهر مشهد به اتوبوس‌های جدید نیاز دارد.

در شهرسازی نیز به معماری ایرانی و اسلامی توجه جدی داریم و البته در آن رعایت چهارچوب‌های قانونی مهم است و نباید برای مردم مزاحمت ایجاد شود. در این شورا مصوبات زیادی درباره ایثارگران داشته ایم که امیدواریم انجام شود. کمیسیون ورزش و جوانان و کمیسیون بانوان و خانواده از جمله کمیسیون‌هایی است که در این شورا تشکیل دادیم و برایمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بودند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->