رشد شاخص‌های اصلی بازار سهام در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت امروز بورس (۱۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۹۸۵ میلیون تومان ادامه روند رشد قیمت در بازار طلای مشهد (۱۲ دی ۱۴۰۳) سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا برای چه کسانی مناسب است؟ آخرین قیمت ارز توافقی نیما (۱۲ دی ۱۴۰۳) | نرخ حواله دلار، یورو و درهم چند شد؟ بیش از ۹۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در خراسان رضوی ثبت شد خراسان رضوی در پرورش ماهیان زینتی رتبه نهم کشور را دارد بنگاه‌داری بانک‌ها قیمت مسکن را ۱۵ درصد افزایش داد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ دی ۱۴۰۳) | ماندگاری دلار در کانال ۸۱ هزار تومان حرکت معکوس قیمت‌ها در بازار خودرو نسبت‌به ارز و طلا | تقاضا در بازار خودروی مشهد وجود ندارد خوش‌فروش‌ترین خودرو‌های بازار ایران کدام است؟ + جدول حذف ارز نیمایی تاثیر چندانی بر قیمت خودرو در بازار ندارد قیمت طلا در بازار جهانی امروز (چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳) چند؟ آخرین مهلت وکالتی‌کردن حساب برای خرید خودرو‌های وارداتی، دوشنبه آینده (۱۷ دی ۱۴۰۳) چرا با اختیاراتی که مجلس به بانک مرکزی داده باز هم بازار ارز مهار نمی‌شود؟ زمان خرید عرضه‌اولیه «سیسکو» مشخص شد (۱۲ دی ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی می‌خواهد؟ قیمت و سود سهام عدالت | افت ارزش ۲ میلیون تومانی سهام عدالت در ۲ روز (۱۲ دی ۱۴۰۳) حذف یارانه دهک‌های ۸ تا ۱۰ چه پیامد‌هایی دارد؟ صرفه‌جویی ۳.۵ میلیون مترمکعب مصرف گاز در روز در خراسان رضوی نرخ امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۲ دی ۱۴۰۳) | خیار و گوجه‌فرنگی چند؟ سال زراعی سخت و شوک بزرگ به کشاورزان | کاهش تولید گندم و تهدید امنیت غذایی پیش بینی قیمت ارز و دلار (چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بورس (چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳)| روند بازار خنثی می‌ماند؟ زلزله ۴.۵ ریشتری در سیرچ کرمان (۱۱ دی ۱۴۰۳) خدمت به زائران امام رضا (ع) باعث افتخار است ویدئو | یارانه نقدی دهک‌های ۸ تا ۱۰ قطع می‌شود | همه پرسی برای قطع ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه پنهان وزیر صمت برای جبران خسارت قطع برق و گاز صنایع بسته ویژه‌ای ارائه کرد چرا ترکمنستان گاز صادراتی خود را به روی ایران بست؟
سرخط خبرها

توضیحات وزارت صمت درباره اخبار حذف قرعه‌کشی خودرو (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱)

  • کد خبر: ۱۰۷۳۰۷
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۵
توضیحات وزارت صمت درباره اخبار حذف قرعه‌کشی خودرو (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱)
مرکز ارتباطات وزارت صمت پیرو استناد برخی رسانه‌ها به نامه‌ای درباره فرآیند حذف تدریجی قرعه‌کشی در فروش خودرو که متأسفانه بدون تشریح کامل آن و با برداشت‌های رسانه‌ای ناصواب مبنی بر «استمرار قرعه‌کشی فروش خودرو» صورت گرفته است، به‌منظور تنویر افکار عمومی توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، وزارت صمت از همان ابتدای تصدی سکان‌داری این وزارتخانه راهبردی از سوی سیدرضا فاطمی‌امین، پیرو دغدغه به‌حق مردم، ضمن مخالفت با ادامه روند فعلی قرعه‌کشی فروش خودرو، اصلاح روند و تلاش برای حذف آن را در دستور کار قرارداد و بر اساس همین قاعده نیز وزیر صمت «حذف تدریجی قرعه‌کشی فروش خودرو» را از برنامه‌های جدی وزارتخانه اعلام کرد و تاکنون نیز برنامه‌ها در همین مسیر طراحی‌شده و ایجاد سامانه فروش یکپارچه خودرو نیز بر همین اساس بوده است.

همچنین در اجرای بند «۵» دستور هشت ماده‌ای رئیس‌جمهوری (موضوع نامه شماره ۱۶۱۸۹ مورخ ۱۵ اسفندماه سال ۱۴۰۰) در خصوص چگونگی عرضه خودرو، برای ایجاد شفافیت و افزایش رضایت‌مندی مردم مبنی بر این‌که در اسرع وقت اصلاح و شفاف‌سازی لازم در آن صورت گیرد، مقرر شد تا زمان ایجاد توازن در عرضه و تقاضای خودرو که می‌تواند به حذف تدریجی قرعه‌کشی منجر شود، تمهیدات لازم برای قرعه‌کشی متمرکز خودرو توسط سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان حداکثر تا تاریخ ۲ اردیبهشت‌ماه امسال، فراهم شود و تمامی خودروسازها از تاریخ ۱۸ اردیبهشت‌ماه، هرگونه عرضه خودرو را با هماهنگی آن سازمان و تنها از طریق سامانه متمرکز قرعه‌کشی انجام دهند تا ضمن ایجاد شفافیت موردنظر، امکان عرضه عادلانه‌تر برای تمامی خودروهای تولیدی فراهم شود.

نکته‌ای که باید موردتوجه قرار گیرد آن است که اکنون تنها برخی خودروسازها آن‌هم به‌صورت موازی اقدام به فروش خودرو از طریق قرعه‌کشی می‌کنند که ضمن شفاف شدن روند فروش خودروی آن‌ها، سایر خودروسازها نیز مکلف به عرضه خودرو از طریق «سامانه فروش یکپارچه خودرو» می‌شوند.

بدیهی است اصلاح ساختار یک رویه صنعتی آن‌هم در موضوعی مانند تولید خودرو، فرآیندی یک شبه یا یک ماهه نیست، بلکه روندی حداقل میان‌مدت و نیازمند برنامه‌ریزی، تأمین قطعات و آمادگی خط تولید برای افزایش تولید است؛ اگرچه که با توجه به حساس بودن این موضوع برنامه‌ریزی برای انجام آن در کوتاه‌ترین زمان مدت، انجام‌شده است، اما بازهم روندی زمان‌بر خواهد داشت.

از آن‌جا که حذف قرعه‌کشی فروش خودرو تا نهایی شدن تکمیل اصلاح ساختار، چند ماه زمان خواهد برد و با توجه ویژه وزیر صمت به حفظ حقوق مصرف‌کنندگان در دوره گذار، مقرر شد در همین مدت محدود نیز روند قرعه‌کشی خودرو اصلاح‌شده و شفاف‌تر و عادلانه‌تر شود، تا از دلالی و سوداگری یک عده خاص جلوگیری شده و خودروهای تولیدی به‌دست خریداران واقعی برسد.
براین اساس به دستور وزیر صمت مقررشده است فروش خودرو ازاین‌پس نه از طریق قرعه‌کشی در شرکت‌های خودروسازی، بلکه در سامانه فروش یکپارچه خودرو و به‌صورت شفاف انجام شود.

تأکید می‌شود افزایش تولید خودرو، راهبرد اصلی وزارت صمت است، اما شفاف‌سازی عرضه خودرو (چه قرعه‌کشی و چه غیرقرعه کشی) مسیر دیگری است که باید همه خودروسازان آن را انجام دهند. به عبارتی شفاف‌سازی روند عرضه خودرو موضوع دیگری است که سبب تضییع نشدن حقوق مصرف‌کننده می‌شود؛ بنابراین وزارت صمت وظیفه خود می‌داند نسبت به اجرای عرضه شفاف خودرو اقدام کند.

بدیهی است مردم از عرضه غیر شفاف خودرو ناراضی هستند و عرضه فعلی آن منجر شده است در عمل واسطه‌ها و سوداگران باعث تلاطم بازار شوند؛ بنابراین هدف از دستور ابلاغ‌شده به سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، تنها جلوگیری از تضییع حقوق مردم در همین مدت محدود ادامه روند قرعه‌کشی فروش خودرو و حفظ حقوق خریداران واقعی است و به طبع فرآیند قرعه‌کشی به‌تدریج حذف خواهد شد.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->