به‌نام غیرت ناب مدافعان حرم | گزارش شهرآرانیوز از مراسم تشییع پیکرهای مطهر شهدای مشهدی مدافع حرم در مشهد + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: جوهره اصلی مقاومت، ایمان به خداست | ترویج فحشا، راهبرد دشمن برای تضعیف غیرت انقلابی تولیت آستان قدس رضوی: آموزه‌های قرآن را در زندگی عینیت دهیم آثار اجرای عدالت در کلام فاطمه‌زهرا (س) تلاش با چاشنی علم و عشق | با چه کار‌هایی می‌توانیم به امام عصر (عج) نزدیک شویم نشست ادبی «کلمات ملکوت» در مشهد برگزار شد بخش عمده‌ای از شعر فارسی، شعر آیینی است برفی که بر رکوع نشست بنده خدا، عیسی مسیح (ع) | مروری بر روایات به جامانده از امام رضا (ع) پیرامون پیامبری که مبشر بود کربلای ۴؛ این حماسه ماناست پیکر کارمند شهید سفارت ایران در سوریه، پنجشنبه در مشهد تشییع می‌شود سومین اجتماع بزرگ دختران سلیمانی در مشهد برگزار خواهد شد برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان مشهدی در حرم مطهر امام‌رضا(ع) + فیلم (۴ دی ۱۴۰۳) برگزاری مراسم وداع با پیکر کارمند شهید سفارت ایران در سوریه، در حرم امام‌رضا(ع) لزوم تعامل و همگرایی دستگاه‌های اجرایی ستاد خدمات سفر خراسان رضوی برای خدمات‌رسانی شایسته به زائران رضوی و مسافران نوروزی رابطه تعقل با سخن گفتن امروز را غنیمت بدان! | درباره جایگاه و اهمیت بهره‌مندی از نعمت عمر در کلام اهل‌بیت (ع) وقتی شیطان با «واجب» ما را از عمل به «اوجب» بازمی‌دارد! ۸ زندانی جرائم غیرعمد به همت خادمان بارگاه منور رضوی آزاد شدند
سرخط خبرها

گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت یکصد میلیون منبع افتتاح شد

  • کد خبر: ۱۰۸۴۵۸
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۴
گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت یکصد میلیون منبع افتتاح شد
گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس رضوی با ۹۰۰۰ مترمربع وسعت در حرم مطهر امام رضا(ع) و باحضور رییس دفتر مقام معظم رهبری، افتتاح شد. این فضا برای نیم قرن امکان ذخیره میراث فرهنگی کشور را دارد.

به گزارش شهرآرانیوز - مراسم افتتاح این گنجینه عصر امروز با حضور آیت الله محمدی گلپایگانی؛ رئیس دفتر مقام معظم رهبری، آیت‌الله سید احمد علم الهدی؛ نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی، حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی؛ تولیت آستان قدس رضوی، یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی، و همچنین آیت الله اشرفی شاهرودی، آیت الله سیدان، آیت الله مرتضوی جمعی از مدیران شهری، مسئولان کشوری و لشگری، در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی برگزار شد.

گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت یکصد میلیون منبع افتتاح شد

فضایی برای نیم قرن ذخیره میراث فرهنگی کشور

حجت‌الاسلام والمسلمین سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در ابتدای این مراسم، با بیان اینکه آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین نهاد موقوفاتی جهان اسلام نماد عینی و عملی ثمرات انقلاب اسلامی است؛ گفت: در کنار توجه به زیر ساخت‌ها و رویکرد‌های اجتماعی، مهمترین ماموریت و رسالت آستان قدس رضوی پرداختن به امور فرهنگی و علمی است.

حجت الاسلام حسینی، تاسیس مدرسه عالی فقاهت، احداث ساختمان جدید موزه، ساختمان جدید کتابخانه گوهرشاد و مخازن جدید این سازمان به وسعت ۹ هزار متر مربع را محقق شدن رسالت این سازمان در رویکرد‌های اجتماعی و زیر ساختی عنوان کرد.

وی همچنین این خزانه را بزرگترین فضای ایجاد شده در کشور برای صیانت از میراث فرهنگی عنوان کرد و افزود: براساس برآورد کارشناسان ظرفیت ذخیره‌سازی تا یکصد میلیون منبع اطلاعاتی و منابع چاپی اعم از آرشیو مطبوعات، اسناد، نسخ خطی و چاپ سنگی، منابع چاپی و موزه‌ای را تا ۵۰ سال آینده خواهد داشت.

حسینی با بیان اینکه ما در مقابل خطاب‌های فرهنگی مقام معظم رهبری خود را مسئول می‌دانیم، گفت: گردآوری، سازماندهی و جذب آثار فرهنگی-علمی و قراردادن آن‌ها در اختیار پژوهشگران از جمله اهداف و وظایف سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی است که در راستای منویات ایشان صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: با افزایش بی‌رویه منابع که از طریق خریداری و یا اهدا جذب سازمان شد، ایجاد مخازن جدید با ظرفیت نامحدود در دستور کار قرار گرفته است.

حجت الاسلام حسینی، با اشاره به مخاطب ۴۰ میلیونی این کتابخانه از ۱۲۷ کشور، اظهارکرد: این مجموعه غنی فرهنگی با ۱۷۶ هزار نسخه خطی و چاپ سنگی و ۲۳ هزار نسخه قرآنی می‌تواند مرجع علمی قرآن پژوهی در کشور باشد.

گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت یکصد میلیون منبع افتتاح شد

خزانه‌ای به وسعت ۹ هزار متر مربع

مخازن جدید میراث مکتوب آستان قدس رضوی در زمینی به وسعت ۳ هزار و ۱۵۰ متر مربع و زیربنای ۹ هزار متر مربع در سه طبقه کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی ساخته شده و هر کدام از طبقات این خزانه که از ۳ بلوک تشکیل یافته برای ذخیره‌سازی و آرشیو اسناد، مطبوعات، میکروفیلم‌ها، نسخ خطی، منابع چاپی و دیگر منابع اطلاعاتی پیش‌بینی شده است.

استفاده از به‌روزترین امکانات و پیشرفته‌ترین تجهیزات تهویه و هواسازی، اعلام و اطفای حریق اتوماتیک، نورآرایی استاندارد، فیلتراسیون مناسب برای جلوگیری از ورود آلودگی، سیستم امنیتی مخازن، سیستم انتقال کتاب و قفسه‌های ریلی و ثابت استاندارد از دیگر امکانات این مخازن به شمار می‌رود.

حفظ و نگهداری میراث مکتوب به یادگار مانده از پیشینیان، گسترش و غنای مجموعه‌ها و منابع مختلف، از جمله اهدافی است که از ساخت این مخازن دنبال می‌شود.

منبع: آستان نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->