آغاز فصل دوم برنامه برمودا + زمان پخش یک خبرنگار تئاتر درگذشت + علت اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا
سرخط خبرها

تو قدر آب چه دانی که در کنار فراتی؟

  • کد خبر: ۱۰۹۴۷۸
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۳
تو قدر آب چه دانی که در کنار فراتی؟
حجت‌الاسلام والمسلمین کمیلی - آزاده و استاد نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه

نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه در واقع تفسیر قرآن است. از این رو، باید دست‌کم ترجمه فارسی نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه را بخوانیم و یک دوره آن را تمام کنیم. به دلیل همین اهمیت، نباید درباره این سرمایه‌های گران‌بها و ارزشمند کم‌توجه نباشیم تا به قول معروف مشمول این بیت نشویم: تو قدر آب چه دانی که در کنار فراتی؟

اینکه همانند قرآن با نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه انس و الفت بگیریم، سرمایه گذاری ارزشمندی است که به یقین عمرمان هدر نرفته، زیرا کلام معصومان (ع) در وحی ریشه دارد و از این رو به روز و زنده است و به زندگی انسان نور می‌دهد.

بیش از ۲۰۰ دعا از امام سجاد (ع) هست که مستقیم یا غیر مستقیم در قرآن ریشه دارد و اگر کسی در این زمینه مطالعه کند، خیلی رشد می‌کند. پس می‌توان به صورت آهسته و پیوسته و به طور روزانه این کتاب عالی را مطالعه و از آن استفاده کرد.

به طور مثال، دعای دوم صحیفه سجادیه یکی از دعا‌هایی است که یک دوره فشرده زندگی پیامبر (ص) می‌باشد که می‌توان از آن الگو گرفت. امام رضا (ع) در فرمایشی برای کسی که امر ایشان را زنده کند یعنی احادیث امامان معصوم (ع) را با آن جذابیت کلمه هایش بیان کند، دعا کرده اند.

به این خاطر می‌گوییم هر کسی به هر شکلی که در توان دارد باید در نشر معارف و آموزه‌های اهل بیت (ع) تلاش کند که دعای هشتم صحیفه سجادیه از این قرار است.

نکته دیگر این است که ما در دعا‌های خود معمولا از خداوند درخواست می‌کنیم که چیزی را به ما بدهد در حالی که بیش از آن محتاج دعایی هستیم که از حضرت ا... بخواهیم بعضی چیز‌ها را از ما بگیرد.

به طور مثال امام سجاد (ع) در بخشی از دعای خود در صحیفه سجادیه ۴۴ مورد را می‌خواهد که حق تعالی بگیرد. این امور شامل حسد، حرص، کم صبری، غضب نامقدس، کم قناعتی، بدخلقی، عصبانیت، هواپرستی، نژادپرستی و ... است، زیرا وقتی این‌ها از انسان گرفته شود، مانند پرنده بال پرواز می‌گیرد.

یکی دیگر از آموزه‌های مورد تأکید در صحیفه سجادیه دعای شماره ۲۴ با محوریت پدر و مادر است. در واقع، اگر بخواهیم وظیفه خود را در برابر والدین و راه و رسم ادب در برابر آن‌ها را بدانیم، باید این دعا را بخوانیم که هم پاداش آن نصیب ایشان شود هم اینکه با وظیفه خود آشنا شویم.

این روش اهل بیت (ع) است که به انسان‌ها و حتی افرادی که بدی می‌کنند، فرصت می‌دهند و عذرخواهی‌شان را می‌پذیرند. بعضی از افراد حاضر نیستند به خاطر کمترین بی‌احترامی به قول معروف «قیافه» او را ببینند در حالی که امام سجاد (ع) در صحیفه به مراحل بخشش اشاره و در حق کسانی که کوتاهی کرده‌اند دعا می‌کند؛ بنابراین توجه به متن دعا سبب دلگرمی افراد به وعده‌های الهی، و از سوی دیگر، عمل کردن به این درس‌های زندگی موجب آرامش برای انسان و ارتباط بهتر میان خانواده و جامعه می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->