وزارت بهداشت: ماءالشعیر برای بیماران کلیوی مناسب نیست ۸۰ درصد مراکز مراقبت پرستاری در منزل غیرمجاز هستند ورود نخستین پرواز شرکت فلای‌ناس عربستان به فرودگاه امام‌خمینی(ره) برای عملیات حج (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قوه‌قضائیه به حادثه فوت حمیدرضا درجاتی در پیست اتومبیل‌رانی، ورود کرد تشکیل پرونده قضایی برای یک فعال مجازی حوزه خودرو دام کاپیتان قلابی کشتی برای سرقت از دختران دم بخت بازدید از موزه‌های خراسان رضوی، فردا (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) رایگان است نمایشگاه کتاب تهران سکوی ارتباط با مخاطب و تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی است کشف ۵۲ کیلوگرم مواد شیمیایی پیش‌ساز ماده مخدر شیشه در مشهد قیمت معلم خصوصی اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دیه چشم، در قانون چگونه محاسبه می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۱۰۱۴۳
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۵
دیه چشم، در قانون چگونه محاسبه می‌شود؟
طبق قانون مجازات اسلامی، ورود آسیب به چشم چه به صورت عمدی و یا غیر عمدی مستوجب دریافت دیه است که با درخواست شاکی قابل دریافت است.

فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ آنچه در مورد دریافت دیه اهمیت دارد این است که در دیه چشم تفاوتی در مبلغ دیه در ماه حرام و غیر حرام نیست و دیه چشم در ماه حرام بیشتر نمی‌شود. احمد حسینی وکیل و کارشناس حقوق بیان می‌دارد به دلیل حساسیتی که چشم دارد چنانچه آسیبی به چشم وارد شود می‌توان قبل از شکایت نظر پزشکی قانونی را اخذ کرد و پس از دریافت نظریه پزشکی قانونی، دادگاه با بررسی کامل شکایت طرح شده از جانب شاکی رسیدگی می‌کند. حسینی ضمن توضیح صدمات به چشم به برسی ابعاد دریافت دیه چشم می‌پردازد که ماحصل این گفتگو را در ادامه می‌خوانید.

در صورت آسیب به چشم، آیا میزان بینایی در حکم قاضی تأثیر دارد؟ و چنانچه فردی دچار شب کوری باشد آیا میزان دیه کمتر می‌شود؟

خیر، نمی‌توان گفت که میزان بینایی در این حکم، تأثیرگذار است. چشم‌هایی که میزان بینایی آن‌ها متفاوت است تأثیری در حکم قاضی ندارند و چنانچه شخصی دچار شب کوری یا انحراف چشم باشد، تأثیری در میزان دیه ندارد.

وجود لکه‌های دائمی روی چشم و لایه‌ای که روی چشم را می‌پوشاند چه تأثیری در میزان دیه دارد؟

در صورتی که لکه دائمی در چشم وجود داشته باشد که این لکه و لایه دائمی مانع بینایی قسمتی از چشم شود و مقدار آن را بتوان تعیین کرد، به همان میزان از دیه کسر می‌شود، ولی چنانچه تعیین آن مقدار ممکن نباشد، به جای دیه ارش (که عبارت است از دیه‌ای که در شرع تعیین نشده و قاضی بر حسب نظر کارشناس آن را تعیین می‌کند.) پرداخت می‌شود.

دیه چشم کسی که به طور مادرزادی از یک چشم نابیناست، چگونه محاسبه می‌شود؟

در صورتی که شخصی از یک چشم، به صورت مادرزادی، نابیناست، اگر چشم بینای او دچار آسیب شود دیه کامل دریافت خواهد شد همچنین اگر در اثر حوادثی مثل جنگ و یا حوادث طبیعی تنها یک چشمش بیناست در این صورت، دیه از بین بردن تنها چشم بینای او، دیه کامل دارد.

در صورتی که شخص یک چشمش را در اجرای قصاص از سوی حکم دادگاه از دست داده باشد و تنها یک چشم داشته باشد قانون گذار چگونه دیه چشم را محاسبه می‌کند؟

چنانچه فردی، چشمش را در اثر قصاص یا عوامل جنایی، که سزاوار آن بوده یا حکمی که که استحقاق پرداخت دیه آن را داشته است، از دست داده است. در این مورد، نصف دیه کامل به او تعلق می‌گیرد.

در صورت از بین رفتن پلک ها، آیا دیه جداگانه به فرد آسیب دیده پرداخت می‌شود؟

طبق قانون مجازات اسلامی، چنانچه هر چهار پلک، از بین برود دیه یک انسان کامل را دارد، اما از بین بردن هر کدام از پلک‌های بالا، یک ششم دیه کامل و هر کدام از پلک‌های پایین، یک چهارم دیه کامل را شامل می‌شود.

در صورتی که شخصی پلک و چشمش را هم زمان با هم از دست بدهد آیا یک دیه دریافت می‌کند؟

چنانچه شخصی، چشم و پلک را با هم و یا هم زمان از دست بدهد، دیه چشم، جداگانه محاسبه می‌شود و دیه پلک نیز به طور مجزا، محاسبه می‌شود. باید در نظر داشت دیه شکافتن هر کدام از پلک‌های بالا، یک ششم دیه کامل و هر کدام از پلک‌های پایین یک چهارم دیه کامل دریافت می‌شود.

چنانچه در اثر آسیب رسیدن به سر، شخص بینایی خود را از دست بدهد دیه چگونه دریافت می‌شود؟

در صورت آسیب رسیدن به سر، چنانچه بینایی شخص از بین برود یا دید او کم شود، هرکدامشان دیه یا ارش مجزا دارند.

اگر شخصی بینایی اش را به صورت آسیب رساندن به حدقه از دست بدهد دیه چگونه از ضارب دریافت می‌شود؟

از بین بردن یا بیرون آوردن چشم از حدقه که منجر به از بین رفتن بینایی شود، فقط یک دیه دارد و از بین رفتن بینایی، دیه دیگری ندارد.

چنانچه به نحوه محاسبه دیه چشم از جانب پزشکی قانونی اعتراض داشته باشیم راه حل قانونی چیست؟

اعتراض به نظریه پزشکی، هفت روز از تاریخ رؤیت، در صورتی که طرفین دعوا به آن نظریه معترض باشند، انجام می‌شود. طرفین دعوا باید موضوع را به دادرسی که به پرونده رسیدگی می‌کند اطلاع دهند تا در صورت موافقت، پرونده به هیئت‌های تخصصی یا کارشناسی برای بررسی فرستاده شود. باید در نظر داشت هزینه و تعرفه کارشناسی مجدد در صورتی که شخص توان مالی پرداخت تعرفه کارشناسی مجدد را ندارد، هزینه از صندوق دادگستری پرداخت می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->