رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

تیروئید، کرونا، افسردگی و چند بیماری دیگر...

  • کد خبر: ۱۱۰۳۲۷
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۴
تیروئید، کرونا، افسردگی و چند بیماری دیگر...
یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهند غده تیروئید و به طور کلی محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید (HPT) می‌تواند هدف مطلوب ویروس کووید ۱۹ قرار بگیرد و فرد مبتلا را با عوارض طولانی‌مدت و سنگین‌تری از بیماری کرونا روبه‌رو کند.

عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ براساس برآورد‌ها بیش از ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به بیماری تیروئید هستند. شاید این تعداد در مقابل جمعیت هفت‌میلیاردنفری کره زمین چندان زیاد نباشد، اما آمار‌ها نشان می‌دهند حدود ۴۰ درصد از جمعیت کره زمین در معرض کمبود دریافت ید هستند. ید ماده مغذی معدنی است که برای تولید و بقای هرمون‌های تیروئید ضرورت دارد.
برنامه‌های تأمین ید کافی مانند نمک یددار هم‌چنان در کشور‌های در حال توسعه در دست اجرا هستند، اما چالش بیماری‌های مرتبط با غده تیروئید به کشور‌های پیشرفته یا در حال توسعه محدود نمی‌شود.

سرطان تیروئید چقدر شایع است؟

انجمن سرطان ایالات متحده هم‌زمان با هفته بیماری تیروئید آخرین برآورد‌های خود از میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری را منتشر کرده است. براساس برآورد‌های این انجمن غیردولتی، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری میلادی ۴۳ هزار و ۸۰۰ مورد ابتلای جدید به بیماری سرطان تیروئید در این کشور شناسایی شود که انتظار می‌رود دست‌کم ۲ هزار و ۲۳۰ مورد از آن‌ها با اکثریت نسبی بانوان در مقایسه با آقایان جان خود را از دست بدهند. خوشبختانه با پیشرفت‌های علمی، شانس تشخیص این بیماری در مقایسه با سایر سرطان‌ها در سنین پایین‌تر بیشتر شده است. همین امر باعث می‌شود در یک دهه گذشته آمار مبتلایان شناسایی‌شده آن بیشتر نیز گزارش شود. مانند مرگ و میر، در شناسایی هم به ازای هر بیمار آقا، سه خانم مبتلا شناسایی می‌شوند.

کووید ۱۹ و تیروئید

هرچند جهان هنوز به طور کامل از همه‌گیری کووید ۱۹ رها نشده، تحقیقات درباره ارتباط این ویروس با سایر بیماری‌ها به نتایج نسبتا دقیقی رسیده است. یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهند غده تیروئید و به طور کلی محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید (HPT) می‌تواند هدف مطلوب ویروس کووید ۱۹ قرار بگیرد و فرد مبتلا را با عوارض طولانی‌مدت و سنگین‌تری از بیماری کرونا روبه‌رو کند. از سوی دیگر، شرایط تحمیلی همه‌گیری کووید ۱۹ باعث ایجاد قرنطینه‌های طولانی‌مدت و کاهش مراودات اجتماعی شد.

افراد مبتلا به بیماری‌های منشعب از تیروئید از جمله پرکاری تیروئید با علائمی نظیر احساس عصبیت و زودرنجی، مشکل در تمرکز، افزایش ضربان قلب و مشکلات خواب و ... مواجه هستند. بسیاری از این علائم با تشدید فاصله‌گذاری‌های اجتماعی و بالا رفتن سطح تنش عصبی در جامعه به دلیل فقدان عزیزان، کاهش سطح روابط اجتماعی و تنش‌های ناشی از وضعیت اقتصادی‌اجتماعی شدت می‌یابند و شرایط را برای مبتلایان به بیماری تیروئید دشوار و دشوارتر می‌کنند. در چنین شرایطی، مبتلایان بیماری تیروئید به‌ویژه در میان خانم‌ها تا ۴۷ درصد بیشتر از آقایان در معرض افسردگی و اضطراب قرار دارند.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->