آغاز پرداخت معوقات ۷‌ماهه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) چگونه پرخوابی فصلی را رفع کنیم؟  پیش‌بینی بارش باران بهاری در ۱۵ استان طی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا بین آسیب شنوایی و خطر نارسایی قلبی ارتباطی وجود دارد؟ موج خفیف عفونت‌های تنفسی در ابتدای بهار ۵۵ درصد سالمندان بالای ۶۵ سال در کشور دندان ندارند صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز
سرخط خبرها

تیروئید، کرونا، افسردگی و چند بیماری دیگر...

  • کد خبر: ۱۱۰۳۲۷
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۴
تیروئید، کرونا، افسردگی و چند بیماری دیگر...
یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهند غده تیروئید و به طور کلی محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید (HPT) می‌تواند هدف مطلوب ویروس کووید ۱۹ قرار بگیرد و فرد مبتلا را با عوارض طولانی‌مدت و سنگین‌تری از بیماری کرونا روبه‌رو کند.

عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ براساس برآورد‌ها بیش از ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به بیماری تیروئید هستند. شاید این تعداد در مقابل جمعیت هفت‌میلیاردنفری کره زمین چندان زیاد نباشد، اما آمار‌ها نشان می‌دهند حدود ۴۰ درصد از جمعیت کره زمین در معرض کمبود دریافت ید هستند. ید ماده مغذی معدنی است که برای تولید و بقای هرمون‌های تیروئید ضرورت دارد.
برنامه‌های تأمین ید کافی مانند نمک یددار هم‌چنان در کشور‌های در حال توسعه در دست اجرا هستند، اما چالش بیماری‌های مرتبط با غده تیروئید به کشور‌های پیشرفته یا در حال توسعه محدود نمی‌شود.

سرطان تیروئید چقدر شایع است؟

انجمن سرطان ایالات متحده هم‌زمان با هفته بیماری تیروئید آخرین برآورد‌های خود از میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری را منتشر کرده است. براساس برآورد‌های این انجمن غیردولتی، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری میلادی ۴۳ هزار و ۸۰۰ مورد ابتلای جدید به بیماری سرطان تیروئید در این کشور شناسایی شود که انتظار می‌رود دست‌کم ۲ هزار و ۲۳۰ مورد از آن‌ها با اکثریت نسبی بانوان در مقایسه با آقایان جان خود را از دست بدهند. خوشبختانه با پیشرفت‌های علمی، شانس تشخیص این بیماری در مقایسه با سایر سرطان‌ها در سنین پایین‌تر بیشتر شده است. همین امر باعث می‌شود در یک دهه گذشته آمار مبتلایان شناسایی‌شده آن بیشتر نیز گزارش شود. مانند مرگ و میر، در شناسایی هم به ازای هر بیمار آقا، سه خانم مبتلا شناسایی می‌شوند.

کووید ۱۹ و تیروئید

هرچند جهان هنوز به طور کامل از همه‌گیری کووید ۱۹ رها نشده، تحقیقات درباره ارتباط این ویروس با سایر بیماری‌ها به نتایج نسبتا دقیقی رسیده است. یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهند غده تیروئید و به طور کلی محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید (HPT) می‌تواند هدف مطلوب ویروس کووید ۱۹ قرار بگیرد و فرد مبتلا را با عوارض طولانی‌مدت و سنگین‌تری از بیماری کرونا روبه‌رو کند. از سوی دیگر، شرایط تحمیلی همه‌گیری کووید ۱۹ باعث ایجاد قرنطینه‌های طولانی‌مدت و کاهش مراودات اجتماعی شد.

افراد مبتلا به بیماری‌های منشعب از تیروئید از جمله پرکاری تیروئید با علائمی نظیر احساس عصبیت و زودرنجی، مشکل در تمرکز، افزایش ضربان قلب و مشکلات خواب و ... مواجه هستند. بسیاری از این علائم با تشدید فاصله‌گذاری‌های اجتماعی و بالا رفتن سطح تنش عصبی در جامعه به دلیل فقدان عزیزان، کاهش سطح روابط اجتماعی و تنش‌های ناشی از وضعیت اقتصادی‌اجتماعی شدت می‌یابند و شرایط را برای مبتلایان به بیماری تیروئید دشوار و دشوارتر می‌کنند. در چنین شرایطی، مبتلایان بیماری تیروئید به‌ویژه در میان خانم‌ها تا ۴۷ درصد بیشتر از آقایان در معرض افسردگی و اضطراب قرار دارند.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->