رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

کاهش ۳میلیون هکتار از جنگل‌های کشور در ۱۶ سال!

  • کد خبر: ۱۱۲۲۶۶
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۲
کاهش ۳میلیون هکتار از جنگل‌های کشور در ۱۶ سال!
گزارش تازه سازمان جنگل‌ها درباره کاهش سطح جنگل‌ها و مراتع در کشور، نگرانی‌های تازه‌ای را پدید آورده، براساس این گزارش در یک دوره شانزده ساله از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۹ مجموعا معادل ۳میلیون و۹۱هزارو۳۳۲ هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور کاسته شده است.

سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ احتمالا وقتی شما هم با اخباری مثل اینکه ایران در پنجاه سال آینده جنگلی نخواهد داشت، روبه رو می‌شوید، برایتان باورپذیر نباشد و این سؤال در ذهنتان ایجاد شود که مگر می‌شود جنگل هم تمام شود و مثلا ما دیگر در شمال کشور جنگل نداشته باشیم؟ در پاسخ باید خدمتتان عرض کنیم که این موضوع با رویه کنونی اتفاقی عجیب و دور از ذهن نیست.

برای درک بهتر این موضوع کافی است به این آمار نگاهی بیندازیم؛ سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گزارشی که درباره وضعیت جنگل‌های طبیعی ایران منتشر کرده، آورده است که در یک دوره شانزده ساله از سال۱۳۸۳ تا ۱۳۹۹ مجموعا معادل ۳ میلیون و۹۱هزارو۳۳۲ هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور کاسته شده است، یعنی در ایران سالانه سطحی معادل ۹۹هزارو۵۶ هکتار از سطح جنگل‌های طبیعی کاسته می‌شود که سهم هر روز حدود ۲۷۱هکتار است. در بخش دیگری از این گزارش آمده است که تغییر کاربری فاجعه باری که در این دوره به دلایل نامشخص اتفاق افتاده، مهم‌ترین دلیل این اتفاق ناگوار است. اما چطور و چگونه؟

شاید بخشی از پاسخ را باید در رخداد‌هایی پیدا کنیم که در ماه‌ها و سال‌های گذشته بیشتر از قبل با آن روبه رو بوده ایم. تابستان سال گذشته بود که ایران شاهد آتش سوزی‌های گسترده در جنگل‌های زاگرس بود و در هفته‌های گذشته هم اخبار نگران کننده‌ای از احداث مجتمع پتروشیمی در هفت کیلومتری تالاب میانکاله منتشر شد که در نتیجه اعتراض فعالان محیط زیست و رسانه‌ها این غائله با ورود مستقیم رئیس جمهور پایان یافت.

رئیس جمهور ۱۶ خرداد امسال در جلسه شورای عالی محیط زیست، سازمان حفاظت محیط زیست را مکلف کرد در دوگانه‌ها و چالش‌های محیط زیستی کشور و اجرای طرح‌های اقتصادی با پشتوانه کارشناسی دقیق و قوی وارد میدان شود و آن‌ها را رفع کند. همچنین، رئیس قوه قضائیه ۱۷ خرداد در دیدار با مدیران سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «برای کسانی که زمین و محیط زیست را تخریب و آلوده سازند، مجازات‌های سنگینی در نظر گرفته شده است و چنانچه این تخریب به حد مشخصی برسد، عنوان فسادفی الارض بر آن صدق خواهد کرد.» به نظر می‌رسد حفاظت از محیط زیست، مراتع و جنگل‌های کشور اقداماتی فراتر از تجمع و جریان سازی رسانه‌ای می‌طلبد و امید آن می‌رود تا با دخالت مستقیم دولت و مقررکردن جرم‌های سنگین از سوی قوه قضائیه برای خاطیان دراین باره شاهد بهبود روند رسیدگی به وضعیت مراتع و جنگل‌ها در کشور باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->