حمله پهپادی یمنی‌ها به ۲ هدف در تل‌آویو (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پیامد حمله آمریکا به ایران تا اوکراین و تایوان کشیده می‌شود بمباران در پایتخت یمن ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرد: رفح به طور کامل در محاصره است پایان مذاکرات ۴.۵ ساعته پوتین و فرستاده ترامپ پیش‌بینی سیمپسون‌ها درباه ترور ترامپ تکذیب شد کاخ سفید مدعی شد: دیدار ایران و آمریکا مستقیم است رژیم صهیونیستی در یک قدمی سقوط سازمان ملل: هدایت مسایل هسته‌ای ایران را آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برعهده دارد رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرانیوز توضیح داد : چرا مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا رد شد؟ ادعای تکراری آمریکا درباره اعمال محدودیت فروش نفت ایران آمار شهدای جنگ غزه به ۵۰ هزار و ۹۱۲ نفر رسید (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) دیدار ویتکاف، فرستاده ترامپ با پوتین افزون بر ۱۰۰ نفر در سیل اخیر هند و نپال جان باختند (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) حمله موشکی و پهپادی یمن به ناو هواپیمابر آمریکایی (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) جزئیاتی جدید از شیوه مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط عمان سازمان ملل: کوچ اجباری فلسطینی‌ها جنایت علیه بشریت است تماس تلفنی مسعود پزشکیان با همتای عراقی | رابطه با عراق یکی از مهمترین عرصه‌های روابط خارجی ایران است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: احتمال ادامه یافتن مذاکرات را رد نمی‌کنیم ویدئو | راهپیمایی مردم مشهد در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آیت‌الله علم‌الهدی: مذاکره با آمریکا، خلاف غرور ملی است | بدعهدی آمریکا، تجربه ۷۰ سال عمر سیاسی ملت ایران رویترز: آمریکا، اروپا را در جریان مذاکرات با ایران قرار نداده است ترامپ: نیازی به ایلان ماسک ندارم شمخانی: عراقچی با اختیارات کامل برای ⁧مذاکره غیرمستقیم⁩ با آمریکا⁩ راهی ⁧عمان است «ویتکاف» فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه با پوتین دیدار می‌کند حملات هوایی آمریکا به پایتخت یمن (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: روز شنبه نیت و جدیت طرف آمریکایی را ارزیابی می‌کنیم آغاز مذاکرات ایران و آمریکا از عصر شنبه (۲۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ظریف: ما مشکلات زیادی داریم، اما اشتباه نکنیم که به جز مردم چیزی هستیم

  • کد خبر: ۱۱۲۴۹
  • ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۷
ظریف: ما مشکلات زیادی داریم، اما اشتباه نکنیم که به جز مردم چیزی هستیم
وزیر امور خارجه گفت: ما یک منبع جدید قدرت داریم و روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنیم و آن «مردم» هستند از این روست که تحولات چند هفته اخیر در کشور بسیار تلخ است، چون مردم پایه حکومت و اقتدار ما هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدجواد ظریف در سخنرانی خود در مراسم بزگرداشت بیستمین سالگرد تاسیس ایسنا با ابراز خرسندی از حضور در این مراسم گفت: سلام ویژه دارم خدمت همه کسانی که در عرصه رسانه فعالیت و تلاش می‌کنند که صدای غرورآفرین ملت ایران را به گوش جهانیان برسانند.
وی با اشاره به دستاورد‌های انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف تصریح کرد: انقلاب اسلامی این واقعیت را به ما نشان داد که قدرت‌های بزرگ بین‌المللی صاحب اختیار ما نیستند و ما می‌توانیم در عرصه بین‌المللی نقش‌آفرینی کنیم. قطعا این یکی از مهمترین میراث انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) است. در واقع انقلاب به ما فهماند که اختیارمان دست خودمان است و قدرتی که توان اقتصادی و نظامی دارد یا دارای امپراطوری رسانه‌ای است، مالک و اختیاردار ما نیست.
ظریف با اشاره به نامه امام (ره) به گورباچف – رهبر وقت شوروی – گفت: در آن مقطع خیلی قبل‌تر از اینکه پرده‌های تصلب در عرصه بین‌المللی پاره شود، امام با اعتماد به نفس ویژه‌ای به کشوری که دارای توان و سلاح هسته‌ای و نظامی داشت پیامی داد که نشان‌دهنده اتمام یک دوره بود.
ظریف با اشاره به شرایط کنونی جهان گفت: ما اکنون در دوران شرایط انتقال قرار داریم. شرایطی که از ۳۰ سال گذشته در ادبیات جهانی رایج شده است. دوران انتقالی یعنی اینکه ما شرایط گذشته را پشت سر گذاشتیم و اکنون به سمت شرایط جدید در حال حرکت هستیم و در این میان اکنون دورانی وجود دارد که به آن دوران انتقالی می‌گوییم. آمریکایی‌ها تصور می‌کردند که دوران انتقالی دوران خیلی کوتاهی خواهد بود و جهان به سرعت به جهانی تک قطبی مبدل خواهد شد.
وی در همین راستا افزود: در همان زمان بوش پدر بعد از سقوط شوروی در مجمع عمومی سازمان ملل در مورد نظم نوین جهانی صحبت کرد. آن‌ها در همین چارچوب همانطور که اشاره کردم فکر می‌کردند که دوران انتقالی، دوران کوتاهی است، اما واقعیت چیزی دیگری را ثابت کرد و کسانی که می‌خواستند دوران انتقالی را کوتاه کنند، ضرر کردند.
ظریف ادامه داد: آمریکایی‌ها از ابتدای دهه نود تا چند سال پیش هزینه‌های زیادی را پرداختند که دوران انتقالی را کوتاه کنند و به یک جهان آمریکایی تبدیل کنند. در همین راستا جنگ‌هایی را ایجاد کردند، ولی موفق نشدند. آن‌ها نتوانستند توفیق ظاهری خود را تبدیل به یک تفکر نهادینه درازمدت کنند.
وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت اوباما سیاست آمریکا ناموفق بودنش آنچنان آشکار و روشن شده بود که آن‌ها نیاز داشتند که چهره‌ای متفاوت از آمریکا به جهان ارائه کنند و در همان مقطع کم‌هزینه‌ترین تغییر برای آمریکا، اوباما بود.
این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان با بیان اینکه اهمیت دوران انتقال در این است که منابع قدرت متنوع شده است و دیگر قدرت اقتصادی و نظامی حرف اول و آخر را نمی‌زند، افزود: در حال حاضر راه‌های دستیابی به قدرت‌های علمی متنوع شده است و برای اینکه یک قدرت رسانه‌ای داشته باشید نیازمند به امپراطوری‌های رسانه‌ای همچون رویترز،‌ای پی و... ندارید. ابزار قدرت متنوع شده و مراکز قدرت نیز متنوع هستند.
ظریف ادامه داد: یک زمان قدرت در اختیار اروپا بود و همه چیز در اروپا شکل می‌گرفت. جهان غرب‌محور بود و هر تصمیمی برای دنیا در اروپا اتخاذ می‌شد و غربی‌ها نیز نمی‌خواستند انحصار قدرت نظامی، اقتصادی و سیاسی را از دست بدهند. آن‌ها حتی تلاش داشتند روش فکر کردن ما را نیز شکل بدهند و هنجار‌های کشور‌ها را بسازند و در همین چارچوب تلاش داشتند شرایط انتقال به یک شرایط پایدار تبدیل شود، ولی این شرایط برای آن‌ها فراهم نشد و این یک امر ویژه برای ماست و ما باید از این شرایط که خود در ایجاد آن پیش‌رو بوده‌ایم، بهره‌برداری کنیم و اگر اجماع پیدا کنیم فرصت خوبی است که از شرایط انتقال به نحو مناسبی استفاده کنیم.
وزیر امور خارجه افزود: یک ابزار قدرت جدید ما داریم و آن "باور به خودمان" است و اینکه قدرت مان از خودمان و از درون است. چرا جهاد دانشگاهی موفق است، چون یک مرکز درون زاست و علم و فناوری ما هم همین طور است. ما برای پیشرفت مان بر خودمان اتکا می‌کنیم. با این شرایط یعنی ما نیاز نداریم برای حیات مان به دیگران وابسته باشیم. سوال من این است که چند دقیقه تحمل می‌کنید که یک سیاستمدار آمریکایی بگوید اگر من نبودم شما دو هفته دیگه نبودید!
وی ادامه داد: ما یک منبع جدید قدرت داریم و روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنیم و آن "مردم" هستند از این روست که تحولات چند هفته اخیر در کشور بسیار تلخ است، چون مردم پایه حکومت و اقتدار ما هستند. رعایت حق مردم برای ما یک امر حکومتی نیست یک نیاز امنیت ملی است.
ظریف اظهار کرد: حتما وظیفه اخلاقی، حقوقی و امنیتی ماست که از مردم حمایت کنیم، اما فراتر از این مردم موضوع هستی و نیستی ما هستند. مردم اصل ما هستند. سخن امام راحل که مردم، ولی نعمت ما هستند، فهم یک اصل اساسی بود و امروز ثابت شده است پرداختن به این مساله و توجه به آن نه تنها توان ما را متوقف نکرد بلکه آن را توسعه داد.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه توان و ظرفیت‌های ما از خارج نیامده است، گفت: کسی می‌تواند بگوید که اگر کمک فردا به ما کمک نکنند که راکتور اراک را بسازیم، نمی‌توانیم آن را بسازیم. اگر شرکای روس ما بگویند در پروژه رایدایزوتوپ‌های پایدار در فردو همکاری نمی‌کنند ما درمی‌مانیم؟

ظریف تاکید کرد: ما امروز عامل قدرت در جهان انتقالی پساغربی را در اختیار داریم. قبل از اینکه نظریه پرداز‌هایی مثل ما این عامل را بشناسند، آن پیرمرد در جماران شناخت.

وزیر امور خارجه گفت: ما ایراد و مشکلات فراوان داریم، اما این اشتباه را نکنیم که فکر کنیم به جز مردم چیزی هستیم. ما جهاد و دفاع مان را از مردم داریم. مردم سپاه و بسیج هستند اگر این‌ها مردم نیستند پس از کجا آمده اند. اگر این مساله را باور کنیم آن وقت ایسنا می‌تواند ظرف یک سال بهترین خبرگزاری شود.
ظریف با تاکید بر "قدرت معنایی" در روابط بین‌الملل اظهار کرد: قدرت معنایی یک واقعیت است و باید آن را بپذیریم. عنصری که به این قدرت دامن می‌زند یعنی مردم، باید بیش از هر چیز مورد پذیرش قرار گیرد. باور کنیم بدون مردم هیچ هستیم و رعایت حقوق مردم از نان شب واجب‌تر است، چون مبنای حکومت مان را بر مردم گذاشتیم و بر این اساس است که می‌تواتیم جهاد‌های دانشگاهی و ایسنا‌های بیشتر بسازیم.

وی در پایان، بیست‌ساله شدن ایسنا را به خبرنگاران و مسئولان خبرگزاری تبریک گفت و افزود: ان‌شاءالله دهه سوم و دهه‌های بیشتر به خوبی و خوشی کار را پیش ببرید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->