قلندر شریف: فاز اول بوستان «جهان شهر» در بهار ۱۴۰۴ به بهره برداری می‌رسد رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: سال ۱۴۰۴، سال تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و اولویت‌دار است مدیرکل راه‌آهن خراسان رضوی: بیش از ۷۰ درصد قطار‌های مسافری کشور در نوروز ۱۴۰۴، در مسیر‌های منتهی به مشهد تردد کردند درباره مجسمه‌های قدیمی ساخته شده توسط غلامرضا رحیم‌زاده‌ارژنگ | تندیس‌های گم‌شده آقای ارژنگ بازدید بیش از ۱۳ هزار نفر از خانه داروغه مشهد در نوروز ۱۴۰۴ تأکید عضو شورای اسلامی شهر مشهد بر اتمام عملیات حفاری خطوط مترو در سال ۱۴۰۴ اسکان موقت و اضطراری بیش از ۹۲ هزار نفر در مشهد در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نگاهی به حال و هوای شهر مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | بهار تمام عیار عزم مدیریت شهری برای زمینه‌سازی و تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید» پایان باشکوه نورنما در مشهد | خاطره‌ای فراموش‌نشدنی از یک جشن خانوادگی برای ۱۵ هزار زائر و مجاور خرابی تاب در شهربازی بوستان غدیر مشهد؛ ۴ مصدوم و تعلیق فعالیت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) اقدامات فرهنگی و هنری مشهد باید در شأن شهری بین‌المللی باشد | برگزاری رویداد «نورنما» با مشارکت ۲۰۰ هنرمند مشهدی ادامه روند عملیات اجرایی پروژه احداث سطح سوم تقاطع خیام مشهد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) افزایش حداقلی قیمت بلیت اتوبوس در مشهد تصویب شد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) جمع‌آوری ۱۴۹۰ تن زباله از منطقه ثامن مشهد در ایام نوروز زائران خروج از مشهد را به ساعات پایانی تعطیلات نوروز موکول نکنند بازگشت محدودیت‌های ترافیکی مشهد به روال عادی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ شهردار مشهد خبر داد: کاشت ۱۸۰ هزار گل لاله در پارک‌های شهر به مناسبت برگزاری کنگره ۱۸ هزار شهید استان استاندار خراسان رضوی: مشهد در طراحی فضای سبز و پاکیزگی در کشور الگو بوده است | پیش‌بینی حضور ۶.۵ تا ۷ میلیون نفری زائران در مشهد شهردار مشهد مقدس: پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی‌(ره) به بولوار نماز تا خرداد ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد+ فیلم
سرخط خبرها

توجه به حقوق بهره‌برداران شرط معماری اخلاق‌مدارانه

  • کد خبر: ۱۱۴۳۰
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۳
توجه به حقوق بهره‌برداران شرط معماری اخلاق‌مدارانه
کارشناسان، معماران و مدیران «جایگاه اخلاق در معماری» را بررسی کردند
علیرضا ظهیری| حوزه معماری و شهرسازی همیشه موضوعی پرچالش بوده است و بسیاری از دانشگاهیان، معماران و حتی مسئولان از وضعیت معماری گله‌های فراوانی داشته‌اند. علاوه بر مدل‌های مختلف معماری که در این سال‌ها چهره شهر را رنگارنگ کرده، توجه به اخلاق حرفه‌ای در حوزه معماری نیز جای بحث داشته است؛ از همین رو پژوهشکده ثامن که در حوزه‌های مختلف شهرسازی به بررسی ابعاد علمی موضوعات می‌پردازد، این‌بار با دعوت از متخصصان به بررسی اخلاق معماری پرداخته است. در ابتدای نشست تخصصی اخلاق و معماری و چالش‌های معماری معاصر شهر مشهد که عصر دیروز برگزار شد، یکی از دانشجویان و پژوهشگران به ارائه مقاله‌ای در این حوزه پرداخت و به حوزه معماری شهر مشهد نقد‌هایی داشت.

معماری ایرانی؛ اخلاق‌مدارترین پدیده
عضو هیئت‌رئیسه نظام مهندسی ساختمان خراسان‌رضوی در این نشست تخصصی با بیان اینکه بین پدیده‌های مختلف، معماری ایرانی به دلیل اینکه به پرسش فکری بهره‌بردارانش بهنگام، مناسب و دقیق پاسخ داده، یک پدیده اخلاق‌مدار است، اظهار کرد: اگر این تعریف را داشته باشیم که اخلاق‌مداری در معماری استفاده از آجر است، اصلا نباید معماری کرد. مزدا نوبری افزود: اگر برج‌سازی یک کار غیراخلاقی در معماری است، بنابراین تمام اتفاقات قرن ۲۱ که در آن از فناوری استفاده می‌شود هم مواردی غیراخلاقی است.
وی با تأکید بر اینکه نگه داشتن یک ساختمان به هر قیمتی را می‌توان موضوعی غیراخلاقی دانست، افزود: امروز توجه به توسعه و رشد یک مفهوم کاملا اخلاقی و انسانی است؛ البته رشد هم مظاهری دارد که باید آن را رعایت کرد. نوبری با تأکید بر اینکه معماری اخلاق‌مدار دارای شرایطی است، ادامه داد: توجه به حقوق بهره‌برداران، رعایت حقوق صنفی و معماران و رعایت حقوق فضای معماری جزو شروط اصلی اخلاق معماری به شمار می‌رود.
عضو هیئت‌رئیسه نظام‌مهندسی تأکید کرد: در گذشته برخی افراد برای تحصیل در رشته معماری به خارج از کشور سفر می‌کردند و نیاز مالی هم نداشتند. از آنان توجه به مسئله اخلاقیات در معماری انتظار می‌رفت، اما امروز از دانش‌آموخته رشته معماری که در تاکسی‌های اینترنتی کار می‌کند، چه توقعی می‌توان داشت؟
نوبری ادامه داد: به عقیده من تنها جایی که می‌تواند در معماری اخلاق‌مدار باشد، حوزه فضای زیستی است که باید این موضوع رعایت شود؛ زیرا در اینجا همه مردم بهره‌بردار هستند.

پاسخ منطقی مردم را قانع می‌کند
شهردار منطقه ۸ مشهد هم با انتقاد از قضاوت‌های مقاله ارائه‌شده در ابتدای نشست، گفت: ارائه چنین مقاله‌ای بدون اینکه همه جوانب در نظر گرفته شود، کاری غیراخلاقی است.
علی شیرازی افزود: در بیشتر حوزه‌ها، افراد مختلف ابتدا از مردم حرف می‌زنند، اما وقتی به اقدامات می‌رسد، دیگر نشانی از مردم نیست. اگر ما بتوانیم به پرسش‌های مردم به‌صورت منطقی پاسخ دهیم، آن‌ها قانع خواهند شد و به‌طور قطع باید در تصمیمات به‌ویژه در حوزه معماری و شهرسازی به‌صورت مشارکتی با مردم عمل شود.
همچنین آرش حیدریان به‌عنوان یکی از معماران شهر مشهد و مدیرعامل یکی از شرکت‌های حوزه معماری، با انتقاد از جریان روشن‌فکری در حوزه معماری گفت: متأسفانه در بسیاری از موارد شاهد هستیم که نظرات روشن‌فکران ما با واقعیت‌های جامعه فاصله دارد و طبیعی است که این جریان‌ها باید خود را به جامعه نزدیک کنند. وی همچنین علاوه بر این انتقاد، نقدی را هم به حوزه کاری خودش داشت و در این‌باره افزود: معماران نیز باید خود را به حوزه آکادمیک نزدیک کنند و نباید به دلیل روزمرگی و معیشت از جامعه علمی فاصله بگیرند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->