تلف شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین تدوین برنامه‌ای عملیاتی برای توانمندسازی معلمان پرداخت ۹۰ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری توسط بیمه سلامت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم هوای گرم تا پنجشنبه ۵۰ درصد گونه‌های زیستی کشور در آستانه انقراض قرار دارند تا امروز سؤالات کنکور و امتحانات نهایی به بیرون نشر پیدا نکرده است مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها به بخش غیردولتی واگذار می‌شود حذف تومور بیمار ۳۵ ساله، بدون بیهوشی برای اولین بار در مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) کمبود اسپری‌های آسم جدی است ایران قطب چشم‌پزشکی منطقه است پیش‌بینی هواشناسی کشور (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | خیزش گرد و خاک در شرق کشور در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲ هزار تبعه خارجی غیرمجاز در شبکه راه‌آهن دستگیر شدند لزوم تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان ضرورت پیوند سیاست‌گذاری جمعیتی با توسعه اقتصادی و رفاه عمومی ۲ هزار دستگاه اتوبوس برای ایام اربعین ۱۴۰۴ وارد کشور خواهد شد درباره خوابگاه‌های ویژه متأهلان در دانشگاه‌های مشهد | خوابگاه متأهلی نداریم، ازدواج نکنید! آغاز پویش «نه به کار کودک» از ۲۱ خردادماه ۱۴۰۴
سرخط خبرها

رصد فروشندگان گونه‌های غیرمجاز حیوانات در فضای مجازی

  • کد خبر: ۱۱۵۵۶۴
  • ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۲
رصد فروشندگان گونه‌های غیرمجاز حیوانات در فضای مجازی
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی: نیروی کافی برای جمع آوری صددرصدی فروشندگان گونه‌های غیرمجاز حبوانات وحشی را نداریم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ طبق ماده ۸ آیین نامه اجرایی قانون شکار و صید، خریدوفروش، آکنده سازی (تاکسیدرمی)، عرضه، نگهداری، حمل، صادرات، واردات و صادرات مجدد همه جانوران وحشی «اعم از بومی و غیربومی» زنده و کشته و اجزای آن‌ها و جانوران وحشی آکنده سازی (تاکسیدرمی) شده بدون تحصیل پروانه از سازمان ممنوع است و متخلفان علاوه بر جبران ضرر و زیان وارده مشمول مجازات‌های موضوع ماده ۱۰ قانون شکار و صید، به حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه محکوم می‌شوند.

ابوالفضل شعبانی، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، در توضیح علل و چگونگی خریدوفروش حیوانات وحشی در مشهد می‌گوید: به منظور مقابله با خریدوفروش گونه‌های جانوری غیرمجاز گشت‌های مستمری داریم، اما بیشتر خریدوفروش‌ها این روز‌ها در فضای مجازی صورت می‌گیرد. برای همین فروشندگان گونه‌های غیرمجاز هم که به صورت برخط در فضای مجازی فعال هستند، مورد رصد شبانه روزی یگان سایبری حفاظت محیط زیست استان قرار دارند.

او با تأکید بر اینکه با خریدوفروش غیرمجاز هرگونه جانوری به شدت برخورد می‌شود، ادامه می‌دهد: چندین پرونده داریم که افرادی در فضای مجازی اقدام به خریدوفروش حیوانات وحشی کرده بودند.

شعبانی توضیح می‌دهد: بر اساس رصدی که همکاران یگان حفظت دارند، پیگیری صورت می‌گیرد و زمانی که جرم مشهود می‌شود همکاران ما در قالب ضابطان خاص و مأموران حفاظت محیط زیست اقدام می‌کنند و متخلف به مراجع قضایی معرفی می‌شود.

او اضافه می‌کند: دراین راستا در سه ماه ابتدایی امسال حدود ۳۵۵ نفر متخلف شکار و صید غیرمجاز دستگیر شده اند که از این افراد، ۵۰۰ حیوان وحشی اعم از لاشه و اجزای آن‌ها کشف شده است.

به گفته فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی امسال طبق آمار و ارقام موجود میزان این تخلفات کمتر از سنوات گذشته بوده است. او تأکید می‌کند: با اینکه ما بر اساس رصد‌های مختلف و گزارش‌های مردمی به جمع آوری و دستگیری متخلفان اقدام می‌کنیم، اما حرفه‌ای بودن آن‌ها سبب می‌شود که این روند دستگیری به تأخیر بیفتد و فروشندگان غیرمجاز همچنان به فعالیت خود ادامه دهند.

او تصریح می‌کند:ما نیروی کافی برای جمع آوری صددرصدی متخلفان نداریم و نیاز است که پلیس فتا به صورت تخصصی به موضوع ورود پیدا کند. ضمن اینکه مردم هم می‌توانند به عنوان یک طرف ماجرا به سراغ چنین حیواناتی نروند. وقتی خریداری نباشد، این تجارت هم به خودی خود از میان می‌رود.

شعبانی با بیان اینکه متخلفان در مکان‌های متفاوت و بدون اینکه از خود ردپایی باقی بگذارند، حیوان را به خریدار تحویل می‌دهند، می‌گوید: چون خریداران نشانه دقیقی ندارند و حتی کارت‌هایی هم که پول به آن واریز می‌شود به نام خود فروشنده اصلی نیست، در بسیاری از مواقع قابلیت رد زنی ندارند و این کار غیرقانونی همچنان ادامه می‌یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->