وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

نگاهی به نظرسنجی مرکز پژوهش‌های مجلس درباره مهریه

  • کد خبر: ۱۱۵۵۷۱
  • ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۰
  • ۱
نگاهی به نظرسنجی مرکز پژوهش‌های مجلس درباره مهریه
طبق این نظرسنجی ۵۷/۹ درصد مهریه را در زندگی زناشویی مهم نمی‌دانند. ۶۳/۴ درصد معتقدند مردان در زمان تعیین مهریه، مقدار آن را چندان جدی نمی‌گیرند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ به نظر می‌رسد هرچه به عقب برگردیم، ردپای دادگاه و زندان و حبس و دعوا و درگیری و کشمکش‌های بین زن و شوهر‌ها بر سر مهریه را کمتر می‌بینیم. مهریه‌های کلان یا مهریه‌های غیرمعقول کمتر در بین خانواده‌ها جریان داشت و همه چیز طبق سنت و عرف و با یک رویکرد معقولانه پیش می‌رفت. از چند هزار سکه طلا یا چند کیسه بال مگس خبری نبود. حالا، ولی سال هاست که حرف و حدیث درباره این موضوع و حتی اصل و اساس آن زیاد است. حاشیه هم فراوان دارد.

سال گذشته بار‌ها خبر‌هایی منتشر شد از تجمع مردان معترض مقابل مجلس. مردانی که به نحوه تعیین میزان مهریه، قانونی بودن به اجرا گذاشتن آن و تحمل حبس اعتراض داشتند و اصل حرفشان این بود که چرا قانون محدودیتی برای تعیین میزان مهریه قائل نمی‌شود تا از حبس کشیدن مردان جلوگیری شود؟

جبهه مخالف هم معتقد بود چرا این آقایان معترض، همان ابتدای کار همه قول و قرار‌ها را قبول کردند یا چرا چشم و گوششان را قبل از امضا زدن پای برگه صورت ازدواج، باز نکردند تا عدد درج شده را درست بخوانند؟ این میان توجیهات دیگری هم وجود دارد؛ توجیهاتی نظیر اینکه مهریه برای زن تنها مستمسک برای حفظ زندگی یا خروج از آن است و نباید برای آن حد و حدود تعیین کرد. مسائلی که همیشه حرف و حدیث درباره آن زیاد است و به نظر می‌رسد همچنان هم ادامه داشته باشد.

این حاشیه‌ها البته سال گذشته تا جایی پیش رفت که طرح تعیین سقف ۱۴ سکه برای بدهکاران مهریه به مجلس رفت و سروصدای زیادی کرد، اما حالا چرا دوباره بحث مهریه پیش آمده است؟ مؤسسه افکارسنجی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به تازگی نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرده که در آن به افکارسنجی در حوزه مهریه و نظر مردم درباره مداخله قانون در آن پرداخته است. این نظرسنجی در بازه زمانی ۳۱ اردیبهشت ماه تا ۴ خردادماه سال ۱۴۰۱ انجام شده است. جامعه آماری آن، همه افراد ۱۸ سال و بالاتر در کل کشور بوده اند.

در این پیمایش تعداد ۱۰۲۰ پرسش نامه به روش تلفنی از این جامعه آماری گردآوری شده است و چند سوال از شرکت کنندگان در این نظرسنجی پرسیده است. برای نمونه سوال‌هایی مانند اینکه از نگاه شما چه تعداد سکه به عنوان مهریه معقول و متناسب است؟ حتما باید پای سکه در میان باشد؟ آیا مهریه تسهیل کننده زندگی خانم هاست و برعکس برای مردان دشواری به بار می‌آورد؟ و نظایر آن که طبق این نظرسنجی ۵۷/۹ درصد مهریه را در زندگی زناشویی مهم نمی‌دانند. ۶۳/۴ درصد معتقدند مردان در زمان تعیین مهریه، مقدار آن را چندان جدی نمی‌گیرند.

بر اساس این نظرسنجی تعداد مناسبِ سکه برای مهریه از دیدگاه مردم به طور میانگین ۹۴ سکه است. نتایج دیگر می‌گوید ۸۱/۹ درصد معتقدند برای گرفتن مهریه، قانون باید به زنان کمک کند. ۳۹/۸ درصد از مردم، مؤثرترین اقدام دولت برای کاهش میزان مهریه را تعیین سقف قانونی برای آن می‌دانند. ۲۶/۲ درصد گفته اند دولت هیچ اقدامی نکند. از نظر ۶۷/۹ درصد از مردم، بخشیدن مهریه در زمان طلاق می‌تواند به زنان در گرفتن حق نگهداری از فرزندان کمک کند. همچنین ۷۵/۸ درصد از مردم معتقدند بخشیدن مهریه می‌تواند به زنان کمک کند تا راحت‌تر طلاق بگیرند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
تنها
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۴
0
0
زندان‌برای‌مهریه‌بایدحذف‌شود.برای‌افرادظعیف‌وکم‌درآمد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->