آغاز ثبت‌نام قطعی حج تمتع ۱۴۰۴ از امروز (۱۹ دی ۱۴۰۳) مروری بر زندگی دکتر ابوالقاسم بختیار، نخستین پزشک جراح ایرانی | روزگار غریب ابوالقاسم در زمان رانندگی حواستان باشد که حقی از دیگران به گردنتان نماند | با فرمان ناحقی نرانیم! واریز وام ۳۰ میلیون تومانی برای برخی از بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۹ دی ۱۴۰۳) آغاز توزیع ۴ داروی پژوهشکده گیاهان دارویی در داروخانه‌های کشور (۱۹ دی ۱۴۰۳) خطر ابتلا به ویروس «متاپنومای انسانی» وجود دارد بهسازی زیرساخت‌های جاده‌ای در راه‌های خراسان رضوی چرا همسان‌سازی حقوق بازنشستگان انجام نمی‌شود؟ (۱۹ دی ۱۴۰۳) ثبت ۲۲ هزار قلم شیء تاریخی خراسان رضوی در سامانه جام افزایش قیمت تجهیزات پزشکی تا ۷ برابر در سال ۱۴۰۴ هشدار مدیر کل دارو درباره مسئولان فنی غیرحضوری در شرکت‌های دارویی غربالگری سرطان پستان برای بانوان ۳۰ تا ۶۹ ساله در مراکز بهداشتی  آزادی ۲۴ زندانی از زندان مرکزی مشهد به مناسبت دهه بصیرت و مقاومت بازسازی صحنه جنایت جوانی که در نزاع خیابانی، فردی را کشت | جشن تولدی که به خون نشست وزیر علوم: برنامه‌ریزی برای حفظ و نگهداشت نخبگان از اولویت‌های وزارت علوم است فیش حقوقی دی‌ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری‌بگیران صادر شد + لینک سایت انتقاد از تعداد کم تخت‌های آی‌سی‌یو در بخش خصوصی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳) | آغاز روند افزایش دما از فردا دارو بی‌سروصدا گران شد مینو محرز در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: مردم نگران نباشند، ویروس چینی تبدیل به پاندمی نخواهد شد آیا ویروس جدید چینی وارد ایران شده است؟ (۱۹ دی ۱۴۰۳) خبر خوش شورای عالی انقلاب فرهنگی برای داوطلبان کنکور هشدار مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در خصوص افزایش آمار سگ‌های ولگرد ردپای نه‌چندان‌کمرنگ کووید۱۹ در بین بیماری‌های عفونی | اعلام سازمان بهداشت جهانی درصورت همه‌گیری انسداد هزار و ۳۴۳ حلقه چاه غیرمجاز آب در خراسان رضوی طی ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ با فواید محبوب ترین نوشیدنی جهان «چای سیاه» آشنا شوید عشق پوشالی، دختر نوجوان را کارتن‌خواب کرد خراسان رضوی ایستاده بر سکوی نخست فرونشست زمین! ورود سامانه بارشی جدید به کشور از هفته آینده (۱۹ دی ۱۴۰۳) رقم عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی چقدر خواهد بود؟ کاهش خطر بیماری‌های قلبی با روشی ساده آیا رقم عیدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی افزایش می‌یابد؟
سرخط خبرها

تهران در میان ۱۰ شهر ضعیف جهان در حوزه کیفیت زیستی

  • کد خبر: ۱۱۵۹۴۱
  • ۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۸
تهران در میان ۱۰ شهر ضعیف جهان در حوزه کیفیت زیستی
درباره کاهش جایگاه تهران در گزارش اکونومیست پیرامون کیفیت زیستی شهر‌های جهان در سال ۲۰۲۲.

سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید در جدیدترین گزارش اکونومیست از بدترین شهر‌های جهان در سال ۲۰۲۲، تهران در میان ۱۷۲شهر جهان در حوزه کیفیت زندگی و زیست پذیری، در جایگاه ۱۶۳ قرار گرفته و این نشان می‌دهد که جایگاه تهران نسبت به گذشته پایین‌تر آمده است.

هدف از رتبه بندی‌های اکونومیست، ارائه راهنمایی در حوزه شناسایی فضا‌های مناسب برای سرمایه گذاری و راه اندازی کسب وکار‌ها است. دو سال قبل، وقتی مشخص شد که میزان رضایت شهروندان از زندگی در پایتخت پایین است، دو ابرمشکل یکی در حوزه مشکلات ترافیکی در شهر و پیامد‌های ناشی از آن یعنی آلودگی هوا بود و دیگری سلب آسایش و آرامش شهروندان به دلیل آزار و اذیت ساختمانی در پروژه‌های عمرانی و ساختمانی کیفیت زندگی شهروندان تهرانی را کاهش داده بود؛ اما گزارش امسال نشان می‌دهد که این ۲ ابرمشکل حالا به پنج مورد افزایش یافته است. ترافیک و آلودگی هوا، پیشرفت نکردن تهران در حوزه «شهر هوشمند» در مقایسه با دیگر شهر‌های بزرگ جهان و اینکه امکانات عمومی بیشتر در اختیار صاحبان ثروت قرار دارد، پنج دلیل سقوط تهران در میان ۱۷۲ شهر بزرگ بررسی شده در گزارش اکونومیست بیان شده است.

«حجت اله میرزایی»، معاون پیشین برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، بر این باور است که تنزل رتبه تهران در رتبه بندی اکونومیست در حوزه زیست پذیری شهر‌ها ناشی از این است که دیگر شهر‌های جهان با شتاب بیشتری رو به بهبود حرکت کرده اند، اما تهران درجا زده است. در واقع پایین‌تر آمدن رتبه تهران ناشی از سرعت حرکت رقبا به سمت وضعیت مطلوب‌تر است. تهران در دو حوزه از دیگر کلان شهر‌ها جا مانده و همین موضوع زمینه ساز افت رتبه آن در رتبه بندی اخیر اکونومیست شده است. حوزه اول، درباره مناسبات بین المللی و دیپلماتیک و جذب سرمایه گذاری خارجی و حوزه دوم، ناتوانی تهران در هوشمندسازی شهری و شکل گیری اقتصاد دانش بنیان شهری با حمایت از فعالیت‌های استارت آپی بوده است.

درباره دلیل اول نباید از تأثیر مستقیم تحریم‌ها بر این موضوع غافل شد، چون دیپلماسی و فعال بودن آن نقشی مهم در قرار گرفتن شهر‌های بزرگ جهان در جایگاه‌های بالاتر دارد، اما درباره ایجاد شهر هوشمند به نظر می‌رسد که مشکل از تصمیم گیرندگان است و احتمالا تنها با الکترونیکی کردن چند خدمت شهری نمی‌توان به شهری هوشمند تبدیل شد. وین، کپنهاگ، زوریخ، کلگری، ونکوور، ژنو، فرانکفورت، تورنتو، آمستردام، اوزاکا و ملبورن، به ترتیب ۱۰ شهر اول در رتبه بندی زیست پذیرترین شهر‌های جهان طبقه بندی شده اند و شهر‌های دوالا، هراره، داکا، پورت مورسبی، کراچی، الجزیره، طرابلس، لاگوس و دمشق نیز بعد از تهران به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار گرفته اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->