عزم جدی ایران برای سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان پاکستان و طالبان برای «پیشبرد منافع مشترک» توافق کردند طالبان در تلاش برای نقش آفرینی بیشتر در چابهار قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر صمت از آمادگی ایران برای انتقال دانش فنی معادن به افغانستان خبرداد ایران و افغانستان گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎ دﺭ ﺯﻣﯿﻨﻪ ﻧﻔﺖ ﻭ ﮔﺎﺯ را بررسی می‌کنند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیش میزبان مسابقات فوتسال کافا شد | تیم ملی فوتسال افغانستان به مصاف رقبا می‌رود استاندار طالبان در هرات: قطعه چهارم راه‌آهن خواف-هرات به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد دیوان محاسبات: فقدان آمار دقیق از اتباع خارجی در کشور موجب ارائه آمار‌های متناقض از سوی دستگاه‌ها شده است تیم «سفید سنگ» قهرمان مسابقات کریکت جام بهاری در ولایت لوگر افغانستان شد سخنگوی دولت: تفاوت‌ها و تشابهات میان ایران و افغانستان می‌تواند تعاملات فرهنگی ما را غنی کند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) امیرخان متقی از سفارت افغانستان در تهران بازدید کرد سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد، درگذشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) جودوکاران افغانستانی ۴ مدال مسابقات جام صلح و دوستی را از آن خود کردند رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور: بنای ما اخراج اتباع نیست + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دونالد ترامپ: چین در بگرام حضور دارد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک مقام وزارت کار: با تغییر فرهنگ کار در کشور مواجه هستیم | بخش عمده بازار ایران در اختیار اتباع خارجی قرار ندارد
سرخط خبرها

دانش آموزان دختر افغانستانی ۳۰۰ روز است به مدرسه نرفته‌اند

  • کد خبر: ۱۱۶۷۷۱
  • ۲۲ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۵
دانش آموزان دختر افغانستانی ۳۰۰ روز است به مدرسه نرفته‌اند
دیده‌بان حقوق بشر با ابراز نگرانی از ادامه تعطیلی مدارس دخترانه در افغانستان اعلام کرد که تعطیلی مدارس تاثیر عمیقی بروی دختران و زنان افغانستان داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی نوشت: ۳۰۰ روز از تعطیلی مدارس دخترانه در افغانستان گذشته و این موضوع تاثیر عمیقی بر روان دختران، خانواده و آینده افغانستان داشته است.

سارا فرهت، محقق دیده‌بان حقوق بشر در این رابطه گفت: «میلیون‌ها دختر در افغانستان روزانه فرصت آموزش و رویا‌های خود را از دست می‌دهند و جهان باید اقدامات بیشتری را در این راستا انجام دهد.»

به نوشته دیده‌بان حقوق بشر، طالبان یکماه پس از به قدرت رسیدن در افغانستان اجازه بازگشایی مدارس پسرانه در تمام مقاطع را صادر کرد، اما از آن روز تاکنون مدارس مقاطع راهنمایی و دبیرستان دخترانه تعطیل است.

طبق این گزارش، اگرچه در برخی از ولایت‌های افغانستان با فشار جوامع محلی، مدارس دخترانه در تمام مقاطع بازگشایی شده، اما در سرتاسر افغانستان همچنان تعطیلی مدارس دخترانه ادامه دارد.

این در حالی است که روز گذشته وزارت آموزش و پرورش طالبان اعلام کرد که روز پنجشنبه هفته جاری فرمان رهبر طالبان درباره مدارس دخترانه را اعلام می‌کند.

مقام طالبان پس از انتشار این خبر در رسانه‌های جمعی این موضوع را تکذیب کردند.

طالبان حدود ۳۰۰ روز می‌شود که دختران را از رفتن به مدارس بازداشته و با آنکه این تصمیم واکنش‌های تندی جهانی را به همراه داشته است و اما تصمیم طالبان مبنی بر مسدود ماندن مدارس به روی دختران همچنان پا برجاست.

طالبان برای چندمین بار است که وعده بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان را می‌دهد و با گذشت ماه‌ها هنوز بر تعهد خود در قبال دختران افغانستان عملی نکرده است.

ناظران بین‌المللی با اشاره به دوره قبلی حکومت طالبان مبنی بر وعده‌هایی درباره وضعیت زنان و دختران در این کشور عمیقا ابراز نگرانی کرده‌اند.

پیش از این مقامات گروه طالبان به جامعه جهانی تعهد داده بود، که با آغاز سال جدید تعلیمی در افغانستان (اول فروردین) مدارس دخترانه را باز خواهند کرد.

حکومت سرپرست در افغانستان پس از روی کار آمدن اعلام کرد که مدارس دخترانه با مکانیسم و شیوه جدیدی بازگشایی می‌شوند، اما علی‌رغم گذشت بیش از ۱۱ ماه همچنان دختران از رفتن به مدارس در این کشور محروم هستند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->