جهش ۵۵ درصدی هزینه‌های تولید خودرو | چرا شورای رقابت باید فرمول قیمت‌گذاری را به روز کند؟ مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رشد قیمت خودرو‌های خارجی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آغاز قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف ریزش ۳ تا ۲۳ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حراج خودرو‌های وارداتی از امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ | اعلام نتایج هفته آینده مشکل ثبت گوشی آیفون‌های ۱۴و ۱۵ به زودی حل می‌شود ذخیره سود یا ترس از ریسک‌های سیاسی | حرکت رفت و برگشتی بازار سهام (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) تشدید جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین، ریزش بورس‌های جهان از سرگرفته شد حذف کروکی در تصادفات تا خسارت ۵۳ میلیون تومان افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | طلا گرمی چند شد؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | اوج گیری دوباره نرخ دلار نوبرانه‌ای با قیمت نجومی | گوجه‌سبز کیلویی ۱۱ میلیون تومان! ادامه طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ مشروط شد قیمت و کیفیت نان رها شده است | اجاره دادن نانوایی پای دلالان را به این صنف باز کرده است قیمت جهانی نفت امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | نفت برنت به ۶۰ دلار سقوط کرد صنعت روی موج نگرانی از قطعی برق قیمت طلای جهانی امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی کاهشی شد اعتبار کالابرگ الکترونیکی امروز واریز شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | مشمولانی که حسابشان شارژ نشد، چه کنند؟ پیش‌بینی نرخ دلار در سال جاری | قیمت دلار واقعی نیست ارزش روز سهام عدالت به چقدر رسید؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در میادین تره بار (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | توت فرنگی به بازار مشهد آمد چالش‌های افزایش حقوق و دستمزد در سال ۱۴۰۴ | نمایندگان کارگران و کارفرمایان چه می‌گویند؟ قیمت خرید و اجاره مسکن فراتر از توان مالی مستاجران است معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هفته آینده پرداخت می‌شود | واریز حقوق بازنشسشتگان در روز‌های ۳۰ و ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ معامله ۱۲۰ کیلوگرم شمش طلا در اولین جلسه حراج مرکز مبادله ایران در سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

راهکار بخش خصوصی برای توقف قطعی برق

  • کد خبر: ۱۱۸۱۱۲
  • ۳۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۵
راهکار بخش خصوصی برای توقف قطعی برق
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: اگر دولت پای خود را از حیطه اقتصاد انرژی بیرون بگذارد، می‌توان با یک برنامه ریزی دو الی سه ساله که بخش خصوصی در آن محوریت دارد، شکاف میان تولید و مصرف برق را جبران کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران  بادبیان اینکه قطعی برق صنایع روی توسعه صنعتی و متعاقب آن رشد اقتصادی اثر می گذارد، گفت که چنانچه دولت پای خود را از حیطه اقتصاد انرژی بیرون بگذارد، می‌توان با یک برنامه ریزی دو الی سه ساله که بخش خصوصی در آن محوریت دارد، شکاف میان تولید و مصرف برق را جبران کرد. راه‌حل توقف قطعی برق در صنایع آن است که دولت مداخله کمتری در اقتصاد انرژی داشته باشد.

حمیدرضا صالحی با اعلام این مطلب گفت: بیش از ۱۰ سال است که سرمایه‌گذاری در بخش برق، متناسب با تکالیف اسناد بالادستی، صورت نگرفته است. در واقع، دولت نه خود منابعی را برای ساخت نیروگاه‌های جدید تجهیز کرده و نه بستری را برای مشارکت بخش خصوصی مهیا کرده است این رویه منجر به عقب‌ماندگی در بخش تولید شده و این بخش متناسب با رشد مصرف که سالانه دست‌کم معادل ۸ درصد است، پیش نرفته است و بدین ترتیب، هر ساله این شکاف بیشتر می شود.

او با بیان اینکه «با آشکار شدن این شکاف در سال های اخیر، وزارت نیرو، سیاست مدیریت مصرف را در پیش گرفت» ادامه داد: طبق این سیاست، تامین برق خانگی در اولویت قرار گرفت و صنایع و ادارات دولتی مشمول اعمال خاموشی شدند. بدین ترتیب، طبق برنامه ای که ارائه شده، صنایع در ساعات غیر پیک می‌توانند تجهیزات سرمایشی خود را روشن کنند و در ساعات غیر از آن، محدودیت هایی به نام مدیریت مصرف اعمال می شود. این رویه، آثار و زیان هنگفتی در حوزه تولید محصولاتی که می‌تواند درآمد ارزی داشته باشد به بار آورده و اشتغال پایدار را در معرض تهدید قرار داده است.

 صالحی با اشاره به اهمیت برق در دنیا و اینکه طبق پیش بینی‌ها، زندگی بشر تا سال ۲۰۵۰ از سوخت‌های فسیلی عبور کرده و برقی خواهد شد، گفت: اهمیت این صنعت در دنیا بسیار است اما ما آن را در کشور به سوی نابودی سوق می‌دهیم. یعنی اگر، رویکردها اصلاح نشود و رویه گذشته ادامه پیدا کند، وضعیت صنعت برق به نقطه غیر قابل بازگشتی می رسد. البته اکنون من این باور را ندارم که این صنعت از مرز خطر عبور کرده است اما باید تلاش کنیم که ظرف دو الی سه سال آینده با برنامه ریزی و محوریت بخش‌خصوصی خاموشی ها متوقف شود.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با تاکید بر اینکه «حل این مساله با رویکرد جدید و الیته کاهش مداخلات دولت در حوزه اقتصاد انرژی شدنی است» افزود: دولت باید بپذیرد که از محیط اقتصاد انرژی خارج شود و فقط تامین کننده برق منازل از طریق نیروگاه های دولتی باشد؛ اکنون حدود ۴۲ درصد از نیروگاه های کشور دولتی هستند. در عین حال دولت باید اجازه دهد که صنایع، برق خود را در بورس انرژی و توسط تولیدکنندگان غیردولتی که سهم نیروگاه های‌ آنها به ۵۸ درصد می‌رسد، تامین کنند.

او به سایت اتاق تهران گفت: بنابراین بخش خصوصی برای رفع خاموشی‌ها راه حل دارد و اگر دولت بخواهد این راه‌حل عملیاتی است. صنایع با قیمت واقعی پول برق مشکلی ندارند و آنها خواهان برق مستمر و پایدار هستند. با اجرای این راه‌حل، برق صنایع به طور مستمر تامین شده و درآمدهای حاصله نیز صرف ایجاد نیروگاه‌های جدید و تکمیل نیروگاه‌های موجود می‌شود. بر این اساس، ظرف دو الی سه سال، ما شاهد آن خواهیم بود که نیروگاه‌های جدید، شکاف میان تولید و مصرف را پر می‌کنند و طی این مدت خاموشی ها نیز متوقف شود. اثر غیرمستقیم استمرار تامین برق صنایع نیز ایجاد ارزش افزوده در صنایع و رشد اقتصادی خواهد بود.

 

منبع : ایسنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->