وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

پرونده‌ جنایات جنگی در افغانستان ۱۶ سال است که باز نشده

  • کد خبر: ۱۱۹۲۲۹
  • ۰۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۸
پرونده‌ جنایات جنگی در افغانستان ۱۶ سال است که باز نشده
شبکه تحلیگران افغانستان می‌گوید که قضات دادگاه کیفری بین‌المللی هنوز در مورد از سرگیری تحقیقات جنایات جنگی در افغانستان تصمیم نگرفته‌اند. این در حالی است که ۱۶ سال از تصمیم این دادگاه برای بررسی جنایات جنگی در افغانستان تحت اشغال امریکا می‌گذرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شبکه تحلیلگران افغانستان در این باره می‌گویند که عدم آغاز رسیدگی به پرونده جنایات جنگی در افغانستان به معنای آن است که این دادگاه ۱۶ سال بعد از آغاز بررسی‌هایش در مورد افغانستان هنوز از مرحله بررسی مقدماتی فراتر نرفته است.

این در حالی است که دادستان دیوان کیفری بین‌المللی ۱۰ ماه پیش از این دادگاه خواسته بود که کار خود در مورد افغانستان را سرعت ببخشد.

به نظر می‌رسد که قضات در حال بررسی این موضوع هستند که چه کسی اکنون نماینده افغانستان است تا تصمیم بگیرند که آیا درخواست تعویق تحقیقات از سوی دولت قبلی هنوز پابرجاست یا خیر.

دیوان کیفری بین‌المللی در مهر ۱۴۰۰ از سازمان ملل خواسته بود که نمایندگی رسمی افغانستان را معرفی کند. قضات این دادگاه پارسال گفته‌ بودند تا زمانی که نمایندگی رسمی افغانستان مشخص نشود، آن‌ها نمی‌توانند در مورد از سرگیری تحقیقات جنایات جنگی در این کشور تصمیمی بگیرند.

کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل همچنان در اختیار نماینده دولت سرنگون شده است و طالبان به دلیل عدم شناسایی رسمی از سوی این سازمان نمی تواند این کرسی را احراز کند.

پیشتر نیز این دادگاه اقدام به بررسی جنایات جنگی در افغانستان کرده بود؛ اما در آن زمان آمریکا که نیروهایش متهم به ارتکاب جرایم جنگی گسترده در افغانستان بودند با تهدید و تحریم دادستان های این دادگاه، اجازه نداد این روند به سرانجام برسد.

منبع: صدای افغان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->