روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد
سرخط خبرها

عَلَم کشی شب هفتم محرم رسمی مهم برای عزاداران افغانستانی

  • کد خبر: ۱۲۰۰۴۸
  • ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۸
عَلَم کشی شب هفتم محرم رسمی مهم برای عزاداران افغانستانی
مردم افغانستان هرکدام از شب‌های دهه اول محرم را به یکی از شهدای کربلا اختصاص داده‌اند. اما شب هفتم محرم برای عزاداران افغانستانی از اهمیت زیادی برخوردار است و آنها در این شب علم آقا ابوالفضل عباس را به مراسم می‌آورند و دور آن سینه می‌زنند.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ پدر و عموهای من هرکدامشان یک کنج مشخص در حرم امام رضا(ع) دارند. پدرم جایی در «بالای سرحضرت»، عمویم جایی در «دارالولایه» اما من چند گوشه مخصوص به خودم در حرم دارم و به تناسب حالم آنجا می نشینم.

بچه که بودم با مادر می رفتیم حرم.وقتی به قصد زیارت ضریح از ورودی زنانه وارد می شدیم و من همان طور که محو تماشای آینه کاری ها و کاشی کاری ها بودم، صدای روضه مردی خوش صدا در گوشم می پیچید که می خواند: «ما نه اینجا ز پی حشمت و جا ه آمده ایم/ از بد حادثه اینجا به پناه آمده ایم»

حالا که بزرگ تر شده ام و ورودم به آن بخش از حرم که مخصوص خانم هاست ممنوع شده، می روم در نزدیک ترین نقطه با محلی که آن روضه خوان می نشست؛ می ایستم چشمانم را می بندم و ذهنم پرواز می کند به آن روزها. شعری که آن بنده خدا می خواند مهم ترین دلیل برای حضور مهاجران افغانستانی در مشهد است.

هرچند که مهاجران در طول این سال ها تغییرات زیادی در سبک زندگی خود ایجاد کرده اند، اما در سنت های عزاداری شان در دهه اول محرم تغییری ایجاد نشده . و آیین های کهن حفظ شده است. «علم کِشی» در شب هفت محرم به یاد و نام «ابوالفضل عباس (ع)» یکی از مهم ترین این سنت هاست.

ببینید: مراسم «علم کشی» مهاجران افغانستانی در مشهد

صبح روز ششم عده ای از بزرگ ترهای هیئت دور هم جمع می شوند، پارچه های رنگی و دیگر لوازم علم را می آورند و درحالی که روضه آقا ابوالفضل عباس(ع) خوانده می شود علم بسته می شود. علم نماد ایستادگی و شجاعت آقا قمر بنی هاشم است. مردی که در کربلا امید بچه های حرم بود و حالا سال هاست که ارادتمندان خاندان اهل بیت با واسطه کردن نام ایشان از خدا حاجت خود را می گیرند.

عزاداران افغانستانی شب هفت محرم با احترام خاصی علم را وارد هیئت می کنند و همه به احترام صاحب علم از جا بلند می شوند. علم در حرم هم یک کنج مشخص دارد. هیئت ها ظهر عاشورا در صحن انقلاب دور هم جمع می شوند و تا همین چند سال قبل که ورود علم به حرم آزاد بود هر هیئتی با علم خود به حرم می آمد و عزاداران دور علم می خواندند:

ای اهل حرم میر و علم دار نیامد

علم کشی مهاجران افغانستانی در مشهد- سال ۱۳۹۸

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->